Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καίγεται δασική έκταση στη Φαράκλα Εύβοιας!

Συναγερμός!

28 Σεπτεμβρίου 2019 13:58
Καίγεται δασική έκταση στη Φαράκλα Εύβοιας!

Καίγεται δασική έκταση στη Φαράκλα Εύβοιας! Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στο σημείο γύρω στις 12 το μεσημέρι και στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 43 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη PZL και 1 ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε δασική έκταση με πεύκα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν απειλούνται σπίτια. Ηγουμενίτσα: Από νταλίκα ξεκίνησε η φωτιά στο πλοίο! (Video)

Βίντεο σοκ: Η τεράστια καταστροφή στην Εύβοια!

Τα συγκλονιστικά πλάνα καταγράφουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής μετά την μεγάλη φωτιά στη Εύβοια!

Το «μαύρο» αποτύπωμα της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Εύβοια κοντά στα μέσα Αυγούστου, κατακαίοντας αχανείς εκτάσεις δάσους, κατέγραψε η ομάδα του Up Drones.

Η φωτιά, που κράτησε αρκετά 24ωρα, προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή, όπως μπορεί κανείς να δει από το σοκαριστικό υλικό, το οποίο τραβήχτηκε από ψηλά.

Σύμφωνα με το site, οι τοποθεσίες που προβάλλονται μέσα από το βίντεο είναι οι εξής: 01.35: Μακρυμάλλης, 02.30: I. M. Μακρυμάλλη, 03.15: Κοντοδεσπότη, 04.08: Σταυρός.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο βίντεο του Up Drones αναφέρεται εσφαλμένα ότι οι περιοχές που κάηκαν στην Εύβοια υπάγονται σε προστατευόμενες περιοχές Natura. Αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Παρά τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω των πυρκαγιών, το δάσος Natura δεν επηρεάστηκε. Αυτό δήλωσαν ο δασάρχης Χαλκίδας, Γεώργιος Θαλασσινός, και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Σοκ: Νεκρός στη φωτιά στο Κρυονέρι!

Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας μέσα στο αυτοκίνητό του στη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στο Κρυονέρι!

Δείτε επίσης: Σοκ στον Πειραιά! 47χρονη εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο!

Φωτιά στο Κρυονέρι!

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Κρυονέρι, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο.

Η φωτιά έχει ξεσπασει στην οδό Δεξαμενής, σε χαμηλή βλάστηση ωστόσο είναι σε απόσταση αναπνοής από το δάσος.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα. Φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς στην Αχαΐα!

Τραγικό: Έλουσε με βενζίνη πατέρα και κόρη για να τους κάψει!

Ένας 39χρονος Αλβανός, στη Καλαμάτα, εισέβαλε στο σπίτι όπου κατοικούν ένας ομοεθνής του και η κόρη του, τους περιέλουσε με βενζίνη και προσπάθησε να τους βάλει φωτιά.

Δείτε επίσης: Φρίκη! Βρέθηκαν 17 σακούλες σκουπιδιών με ακρωτηριασμένα πτώματα! (photo)

Λίγο έλειψε να πάρει εφιαλτική τροπή ο διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο οικογένειες Αλβανών που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια στην κοινότητα Σπερχόγεια του Δήμου Καλαμάτας και βρίσκονται σε διένεξη, καθώς το μέλος της μιας προσπάθησε να κάψει ζωντανά δυο μέλη της άλλης!

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν οι δυο πλευρές άρχισαν να λογομαχούν και ένας 39χρονος εισέβαλε στο σπίτι όπου κατοικούν ένας ομοεθνής του και η κόρη του, τους περιέλουσε με βενζίνη και προσπάθησε να τους βάλει φωτιά! Για καλή τύχη πατέρα και κόρης, ο δράστης δεν τα κατάφερε επειδή του ξέφυγαν καλώντας ταυτόχρονα σε βοήθεια.

Οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν την Αστυνομία και στην περιοχή έφθασαν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι ακινητοποίησαν τον 39χρονο δράστη και του πέρασαν χειροπέδες. Ο Αλβανός προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share