Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βόλος: Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι με την Αργοναυτική Εκστρατεία!

Μοναδικό!

28 Σεπτεμβρίου 2019 14:01
Βόλος: Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι με την Αργοναυτική Εκστρατεία!

Ο μύθος της Αργοναυτικής εκστρατείας εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες. Αυτή τη φορά, η περιπέτεια του Ιάσονα και των Αργοναυτών μεταφέρθηκε σε έναν τοίχο μήκους 400 μ., σε ένα γκράφιτι της ομάδας UrbanAct.

Δείτε επίσης: Πύργος: Τελικά ποιος κρύβεται πίσω από τα γκράφιτι με αίμα;

Το γκράφιτι υλοποιείται σταδιακά στον Βόλο, όπου UrbanAct έχει στήσει το μοναδικό υπαίθριο μουσείο τοιχογραφιών της Ελλάδας, με πάνω από 60 δημιουργίες διάσπαρτες στην πόλη. «Το 2017 εκκινήσαμε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με την άδεια και αιγίδα του ΟΣΕ, να παρέμβουμε εικαστικά σε μια εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια-τοιχίο που καλύπτει τον χώρο του ΟΣΕ στην πόλη του Βόλου. Μια επιφάνεια μήκους πάνω από 1,5 χιλιόμετρο.

Το εν λόγω τοιχίο ξεκινάει από την περιοχή του εμπορικού κέντρου OldCity και καταλήγει στην παλιά πόλη περνώντας μπροστά και από το Μουσείο Πόλης του Βόλου», εξήγησε στο ΑΠΕ ο συντονιστής προγραμμάτων της UrbanAct Κυριάκος Ιωσηφίδης.

«Φέτος ξεκινήσαμε την παρέμβαση στην άλλη άκρη της εν λόγω επιφάνειας. Επιλέχτηκε να υλοποιήσουμε τον μύθο της Αργούς και της Αργοναυτικής εκστρατείας. Η υλοποίηση του εικαστικού έργου είχε τις δυσκολίες της μιας και έπρεπε να αποδοθεί σε επιφάνεια με χαμηλό ύψος», σημείωσε ο κ. Ιωσηφίδης. Στις αρχές Σεπτεμβρίου έγινε το γκράφιτι στα πρώτα 60 της επιφάνειας και σε λίγες ημέρες θα συνεχιστεί στα επόμενα 60 μέτρα.

Για το 2020 έχει προγραμματιστεί η συνέχεια της τοιχογραφίας, με μια θεματική που θα αφορά τον μύθο του Κένταυρου, την Κενταυρομαχία, για να ακολουθησει και μια αναφορά στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Το απεικονίζει το γκραφίτι

Στο γκράφιτι για την Αργοναυτική εκστρατεία συμμετείχε ο καλλιτέχνης της ομάδας Kez και χρησιμοποιήθηκε ένας συνδυασμός σπρέι και ακρυλικών χρωμάτων. Η θεματική της εικαστικής παρέμβασης ξεκινάει με τον Φρίξο και την Έλλη, ακολουθεί ο Κένταυρος Χείρων, δάσκαλος του Ιάσονα, η θεά Αθηνά, η κατασκευή της Αργούς, τα ονόματα των Αργοναυτών, η Αργώ, οι Αργοναύτες, ο Ηρακλής που συμμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία, οι Διόσκουροι, ο Ορφέας με τον Ιάσονα.

Η δεύτερη ενότητα συνεχίζει με αναπαράσταση σημαντικών σκηνών από την Αργοναυτική εκστρατεία.

Το εντυπωσιακό και συνάμα συγκινητικό γκράφιτι στο Πέραμα!

Έβαλε όλο το ταλέντο του και την ευαισθησία του για τα ζώα και έφτιαξε ένα υπέροχο γκράφιτι για τα αδεσποτάκια του καταφυγίου στο Πέραμα!

Ο Άμπε Φερέιρα ομόρφυνε με μια ζωγραφιά το καταφύγιο του Ζωοφιλικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περάματος, όπου φιλοξενούνται προσωρινά 90 σκύλοι μέχρι να υιοθετηθούν.

Με φόντο το γκράφιτι του Άμπε Φερέιρα, τρεις εθελοντές -η Νάνσυ, η Αγγελική και οΓιάννης- φωτογράφισαν σε αυθόρμητες πόζες τα ζώα του καταφυγίου, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες τους για υιοθεσία.

Ο Ζωοφιλικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περάματος δεν μπορούσε παρά να ευχαριστήσει θερμά την ομάδα των τεσσάρων νέων ανθρώπων, που σε συνθήκες την ανυπόφορη ζέστη, επισκέφθηκαν το καταφύγιο, φωτογραφίζοντας τ’ αδέσποτα ζώα και ομορφαίνοντας το χώρο με ιδιαίτερη ευαισθησία.

«Χίλια ευχαριστώ στην ομάδα των τεσσάρων νέων παιδιών που σήμερα… κάτω από τον ανελέητο ήλιο και την ανυπόφορη ζέστη…. ήρθαν με σκοπό να φωτογραφήσουν τα αδεσποτάκια μας… και να ομορφύνουν τον χώρο μας με ιδιαίτερη ευαισθησία!



Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο ΠΑΟΚ σβήνει γκράφιτι σε μνημεία!

Το γκράφιτι του Νίκου Γκάλη μουντζούρωσαν άγνωστοι!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο AthensMagazine.gr

 

 

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share