Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανείπωτη τραγωδία στις Οινούσσες: Βρέφος και τετράχρονο παιδί οι νεκροί από το ναυάγιο! (Video)

Δυστυχώς ανετράπη λέμβος που είχε μέσα παιδιά! Πόσοι ακόμα αγνοούνται;

27 Σεπτεμβρίου 2019 12:49
Ανείπωτη τραγωδία στις Οινούσσες: Βρέφος και τετράχρονο παιδί οι νεκροί από το ναυάγιο! (Video)

Ανείπωτη τραγωδία στις Οινούσσες! Βρέφος και τετράχρονο παιδί οι νεκροί! Δυστυχώς ανετράπη λέμβος που είχε μέσα παιδιά! Πόσοι ακόμα αγνοούνται;

Ενα τετράχρονο παιδάκι και ένα βρέφος, ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών μετά την ανατροπή λέμβου με μετανάστες, το πρωί της Παρασκευής. Σοκ! 19χρονη ομολόγησε ότι θα πουλούσε το μωρό της!

Στο σημείο είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος και της Frontex για τον εντοπισμό ακόμα τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν στη λέμβο και αγνοούνται.

Εως τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σκάφος με τους μετανάστες επέβαιναν συνολικά 18 άτομα.

Στο σημείο του συμβάντος έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex, τα οποία συμμετέχουν στις έρευνες διάσωσης.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία: Νεκροί σε δυστύχημα έξι μετανάστες!

Μια ακόμα τραγωδία συνέβη με έξι νεκρούς μετανάστες στην Τουρκία όταν στρατιωτικό όχημα (που μετέφερε μετανάστες οι οποίοι είχαν απελαθεί από τη χώρα) ενεπλάκη σε δυστύχημα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Είκοσι επτά άλλοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο στρατιωτικοί, τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Ρεϊχανλί κοντά στα σύνορα με τη Συρία, διευκρίνισε η νομαρχία της επαρχίας Χατάι σε ανακοίνωσή της. Δείτε ακόμα: Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Τουρκία!

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το όχημα μετέφερε παράτυπος μετανάστες οι οποίοι επρόκειτο να απελαθούν από την Τουρκία, χωρίς να διευκρινίζεται η εθνικότητά τους.

Σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Τουρκία, σχεδόν 300.000 Ιρακινοί, αλλά και αυξανόμενος αριθμός Αφγανών.

Τους τελευταίους μήνες μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν τις τουρκικές αρχές ότι στέλνουν με τη βία Σύρους πρόσφυγες πίσω στην πατρίδα τους, αν και η κυβέρνηση τονίζει ότι όλοι οι επαναπατρισμοί είναι εθελοντικοί.

Δείτε πώς ζούσαν οι μετανάστες στο παλιό σχολείο στα Εξάρχεια! Αποκαλυπτικές εικόνες!

Κανονικά διαμερίσματα είχε δημιουργήσει οι 130 μετανάστες και πρόσφυγες, μέσα στο παλιό σχολείο που είχαν καταλάβει στα Εξάρχεια. Στην Βόρεια Ελλάδα 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο! (Video)

Το κτήριο ήταν υπό κατάληψη εδώ και τέσσερα χρόνια και οι αλλοδαποί που διέμεναν εκεί είχαν φτιάξει μέχρι και κοτέτσι στην ταράτσα, προκειμένου να έχουν αβγά.

Η ανακατάληψη του χώρου έγινε νωρίς το πρωί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και με 4 πούλμαν που μετέφεραν αρχικά τους πρόσφυγες και μετανάστες στη διεύθυνση αλλοδαπών, ώστε να γίνει εξακρίβωση στοιχείων.

Στη συνέχεια όσοι έχουν αιτηθεί άσυλο θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας (πιθανότατα στην Κόρινθο), ενώ όσοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα θα μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους.

Σε άλλη αίθουσα είχα συγκεντρώσει όλα τα υπάρχοντά τους

Κρεβατοκάμαρα και αυτοσχέδιο κουζίνα στους χώρους του παλαιού σχολείου που ήταν υπό κατάληψη από το 2016

Στην παλιά αίθουσα του σχολείου που είχε καταληφθεί από τους μετανάστες υπάρχουν ακόμα οι πίνακες για το μάθημα. Τα δωμάτια χωρίζονταν με πανιά

Ένας χώρος στο παλαιό σχολείο όπου χρησίμευε για να κοιμούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες

Οι παλιές αίθουσες του σχολείου είχαν μετατραπεί σε κρεβατοκάμαρες όπου στοιβάζονταν δεκάδες μετανάστες.

Η κουζίνα της κατάληψης του κτηρίου στα Εξάρχεια

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share