Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κινηματογραφική καταδίωξη αυτοκινήτου στην Ξάνθη με μετανάστες!

Το αυτοκίνητο κατέληξε απάνω σε τοίχο!

24 Σεπτεμβρίου 2019 07:28
Κινηματογραφική καταδίωξη αυτοκινήτου στην Ξάνθη με μετανάστες!

Μια κινηματογραφική καταδίωξη αυτοκινήτου έγινε εχθές το βράδυ στην Ξάνθη με μετανάστες! Το ΙΧ μετέφερε παράνομα μετανάστες στη χώρα!

Το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα στον επαρχιακό δρόμο Κιμμέρια - Ξάνθη με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του, να αναποδογυρίσει και να καταλήξει πάνω σε έναν τοίχο αυλής σπιτιού στην είσοδο της πόλης λίγο μετά τις φοιτητικές εστίες. Δείτε ακόμα: Εξιχνίασαν δέκα διαρρήξεις στη πόλη της Ξάνθης!

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με τον εκκωφαντικό θόρυβο να ξεσηκώνει τη γειτονιά ενώ στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε η Αστυνομία. Σύμφωνα με τους κατοίκους το αυτοκίνητο φαίνεται πως είχε αναπτύξει σχεδόν ιλιγγιώδη ταχύτητα, με τους ίδιους να επισημαίνουν τους κινδύνους που εγκυμονεί κάτι τέτοιο για μια κατοικημένη περιοχή σαν τη δική τους.

Δείτε πώς ζούσαν οι μετανάστες στο παλιό σχολείο στα Εξάρχεια! Αποκαλυπτικές εικόνες!

Κανονικά διαμερίσματα είχε δημιουργήσει οι 130 μετανάστες και πρόσφυγες, μέσα στο παλιό σχολείο που είχαν καταλάβει στα Εξάρχεια. Στην Βόρεια Ελλάδα 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο! (Video)

Το κτήριο ήταν υπό κατάληψη εδώ και τέσσερα χρόνια και οι αλλοδαποί που διέμεναν εκεί είχαν φτιάξει μέχρι και κοτέτσι στην ταράτσα, προκειμένου να έχουν αβγά.

Η ανακατάληψη του χώρου έγινε νωρίς το πρωί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και με 4 πούλμαν που μετέφεραν αρχικά τους πρόσφυγες και μετανάστες στη διεύθυνση αλλοδαπών, ώστε να γίνει εξακρίβωση στοιχείων.

Στη συνέχεια όσοι έχουν αιτηθεί άσυλο θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας (πιθανότατα στην Κόρινθο), ενώ όσοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα θα μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους.

Σε άλλη αίθουσα είχα συγκεντρώσει όλα τα υπάρχοντά τους

Κρεβατοκάμαρα και αυτοσχέδιο κουζίνα στους χώρους του παλαιού σχολείου που ήταν υπό κατάληψη από το 2016

Στην παλιά αίθουσα του σχολείου που είχε καταληφθεί από τους μετανάστες υπάρχουν ακόμα οι πίνακες για το μάθημα. Τα δωμάτια χωρίζονταν με πανιά

Ένας χώρος στο παλαιό σχολείο όπου χρησίμευε για να κοιμούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες

Οι παλιές αίθουσες του σχολείου είχαν μετατραπεί σε κρεβατοκάμαρες όπου στοιβάζονταν δεκάδες μετανάστες.

Η κουζίνα της κατάληψης του κτηρίου στα Εξάρχεια

Συνέλαβαν 330 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Λέσβο!

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν όπως έγινε γνωστό περίπου 330 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Λέσβο!

Η ακτοφυλακή στην περιοχή Κιουτσούκουγιου της δυτικής επαρχίας Τσανάκαλε ανέφερε πως πραγματοποίησε επτά επιχειρήσεις προκειμένου να συλλάβει μετανάστες που επιχειρούσαν να κάνουν το ταξίδι από το βράδυ του Σαββάτου. Να σας θυμίσουμε: Λέσβος: Βρέθηκε η 12χρονη που είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα!

Οι μετανάστες που συνελήφθησαν ήταν Αφγανοί, Σύροι, Ιρανοί και Ιρακινοί, ανέφερε, και πρόσθεσε πως ο αριθμός εκείνων που επιχειρούν να φθάσουν στη Λέσβο αυξήθηκε πρόσφατα και πως 699 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από τις 10 Αυγούστου.

Οι αφίξεις μέσω της Μεσογείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένων των μεταναστών που πραγματοποιούν το πιο μακρύ και πιο επικίνδυνο ταξίδι από τη βόρεια Αφρική στην Ιταλία, έφθασαν συνολικά τις 172.301 το 2017, από 362.753 το 2016 και πάνω από ένα εκατομμύριο το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Οι αριθμοί μειώθηκαν απότομα αφότου το 2015 η Τουρκία, με αντάλλαγμα βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια υπόσχεση να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, άρχισε να ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην ΕΕ περνώντας από το έδαφός της. Ωστόσο πολλοί εξακολουθούν να επιχειρούν το σύντομο αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι και η Τουρκία παραμένει ένα από τα κυριότερα σημεία αναχώρησης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share