Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια εντοπίστηκε στην Τρίπολη!

23 Σεπτεμβρίου 2019 07:52
Φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια εντοπίστηκε στην Τρίπολη!

Φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια εντοπίστηκε στην Τρίπολη. Έρευνες για τη σύλληψη των καλλιεργητών.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Γλάρος άρπαξε σακουλάκι με κάνναβη και γλίτωσε τον ιδιοκτήτη από την σύλληψη!

Φυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν σε δασική περιοχή του δήμου Μεγαλόπολης αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην περιοχή Λεοντάρι της Μεγαλόπολης, όπου σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν ακόμη τρία αυτοσχέδια παραπήγματα, καθώς και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Ρέθυμνο: Βρέθηκαν 73 δενδρύλλια κάνναβης

Συνολικά, βρέθηκαν 73 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,50 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης.

Δείτε επίσης: Ρέθυμνο: Βρέθηκαν 5 φυτείες κάνναβης!

Με την βοήθεια του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν δύο νέες χασισοφυτείες σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση εξερεύνησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Ασφάλειας Ρεθύμνης, των Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, της Ο.Π.Κ.Ε. και του τοπικού τμήματος.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. «όργωσαν» την ευρύτερη περιοχή καθοδηγούμενες από τον πιλότο και τελικά εντόπισαν σε μια αγροτική και ορεινή έκταση τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου καλλιεργούνταν οι δύο φυτείες. Συνολικά, βρέθηκαν σε αυτούς 73 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,50 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι καλλιεργητές είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν μόλις είδαν το ελικόπτερο και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ κάποια εργαλεία που βρέθηκαν στις δυο τοποθεσίες εστάλησαν για εξέταση στα εργαστήρια της Αστυνομίας ώστε να βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Kατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης σε Ρόδο και Καβάλα!

Έβγαλε «λαβράκι» η στοχευμένη έρευνα στην οποία προχώρησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σε έναν 50χρονο Έλληνα κάτοικο της Ρόδου, στο πλαίσιο της διερεύνησης πληροφοριών που ανέφεραν ότι κατείχε σημαντικές ποσότητες χασίς.

Πράγματι, κατά την διάρκεια της έρευνας στην κατοικία του στην Ιαλυσό βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 141,2 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Ο 50χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, με την οποία παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης– Καβάλας εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και του σταθμού Νέας Περάμου έναν 32χρονο Έλληνα και ακινητοποίησαν για έλεγχο το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε. Στο εσωτερικό του βρήκαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 50 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε και συνέλαβαν τον 32χρονο που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.


 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share