Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Αγιονόρι Κορινθίας!

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

21 Σεπτεμβρίου 2019 20:12
Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Αγιονόρι Κορινθίας!

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιονόρι Κορινθίας ξέσπασε αργά το απόγευμα. Τραγωδία στο Κολωνάκι: Νεκρή γυναίκα μετά από πυρκαγιά!

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά καίει δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου.

Συναγερμός στην Ισπανία: Μεγάλες πυρκαγιές στην Γαλικία! Εκκενώθηκαν χωριά!

Πυροσβέστες με τη συνδρομή τουλάχιστον δώδεκα αεροπλάνων μάχονται κατά των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Γαλικία, τη βορειοδυτική περιφέρεια της Ισπανίας από χθες Πέμπτη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομους και να εκκενωθούν πολλά χωριά, δήλωσαν σήμερα τοπικές αρχές. Πυρκαγιά στο Δομοκό Φθιώτιδας!

Ενισχυόμενες από τους ισχυρούς ανέμους εν μέσω ζέστης και ξηρασίας, οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5.000 στρέμματα δάσους. Πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη: Αναζητείται ο άντρας που έβαλε την φωτιά τα ξημερώματα της Πέμπτης!

Οι περιφερειακές αρχές ανέφεραν ότι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στους δήμους Μπαρμπάντες και Μονφόρτε ντε Λεμος έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ υπάρχουν άλλα δύο ενεργά μέτωπα, στη Φιστέρα και στο Πόρτο ντο Σον.

Τον Οκτώβριο του 2017, κύμα φονικών πυρκαγιών σημειώθηκε στη Γαλικία ενισχυόμενο από μεταβαλλόμενους ανέμους με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, ενώ στη γειτονική Πορτογαλία 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοιες πυρκαγιές.

Τον περασμένο μήνα μαζικές πυρκαγιές στο ισπανικό νησί Γκραν Κανάρια κατέστρεψαν 100.000 στρέμματα, κυρίως σε προστατευόμενα φυσικά πάρκα.

Πυρκαγιά στην Νέα Μάκρη: "Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής!

"Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Νέα Μάκρη! Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλώντας στο Open, Υποστράτηγος Νίκος Σπάης ανέφερε ότι το διπλό μέτωπο που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά και η ώρα κατά την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού.

Ο πολύπειρος αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε χαρακτηριστικά: «Η πυρκαγιά έχει πάρει σε από κηλίδωση ή από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Ο κάτοικος της περιοχής, Σάββας Τζιλάβης, μιλώντας στο Open TV είπε ότι συγγενείς του, που μένουν κοντά στο μέτωπο, είδαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και σε ώρα που δεν περνάει... ψυχή από τον δασικό δρόμο.

Όπως τόνισε οι άνθρωποι που είδαν το «ύποπτο» όχημα, κατέγραψαν τον αριθμό των πινακίδων του και τον παρέδωσαν στις Αρχές.

Πυρκαγιά στα Καλάβρυτα!

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στα Καλάβρυτα. Πυρκαγιά στο Δομοκό Φθιώτιδας!

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Λεχούρι Καλαβρύτων Αχαΐας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεσή της 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 5 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 2 Πετζετέλ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share