Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αχαΐα!

Συναγερμός στην Πυροσβεστική!

18 Σεπτεμβρίου 2019 19:05
Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αχαΐα!

Φωτιά ξέσπασε στην Αχαΐα! Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Φλοκάς στην Αχαΐα.

Έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική! Τραγωδία στην Αχαϊα: Τον βρήκε η γυναίκα του νεκρό!

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες, 12 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 1 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Φωτιά ξέσπασε στη Θεσπρωτία!

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Τσαγγάρι Σουλίου Θεσπρωτίας. Φωτιά ξέσπασε στον Ασπρόπυργο!

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα 21 πυροσβέστες με 4 οχήματα καθώς επίσης και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος 1 ελικόπτερο και 2 πετζετέλ.

Ζάκυνθος: Νέα φωτιά!

Φωτιά έπιασε το χωριό Μαριές στα βόρεια του νησιού. Νέα πυρκαγιά μαίνεται εδώ και λίγη ώρα στη Ζάκυνθο, πριν καλά προλάβουν να σβήσουν τελείως οι φλόγες από τη φωτιά στην περιοχή του Κεριού - Αγαλά.

Η νέα εστία ξέσπασε στην περιοχή των Μαριών στα βόρεια - βορειοδυτικά του νησιού. Επί τόπου σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην περιοχή πνέουν μέτριου άνεμοι. Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι! (Video)

55χρονος συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια στην Κέρκυρα!

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δύσβατη, δασώδη, περιοχή στους Καλαφατιώνες, στη Μέση Κέρκυρα, αφήνοντας πίσω της περισσότερα από 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και εγκαταλειμμένου ελαιώνα.

Δείτε επίσης: Λέρος: Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για εμπρησμό!

Για περίπου οχτώ ώρες οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ για πολλές ώρες γινόταν εναέριες διαδοχικές ρίψεις επιβραδυντικών χημικών και νερού, από τέσσερα πετζετέλ και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «η φωτιά ήταν πολύ δύσκολή λόγω της περιοχής που εξελισσόταν, αλλά έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κέρκυρας καθώς και της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας».

Την ίδια ώρα αιτία της φωτιάς φέρεται πως ήταν η σπίθα που ξέφυγε από αλυσοπρίονο που χρησιμοποίησε κάτοικος της περιοχής για να κόψει κλαδιά.

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο πρόκειται για έναν 55χρονο άνδρα, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, πήρε τακτική δικάσιμο και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος.

Κρήτη: Φωτιά σε επιχείρηση στο Ηράκλειο!

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξυλουργείο, στην περιοχή του Μαραθίτη, στο Ηράκλειο Κρήτης, λίγο πριν τις 06.30 το πρωί.

Το ξυλουργείο επί της οδού Κυπαρισσίας αποτελεί δύσκολη περίπτωση λόγω του εύφλεκτου υλικού που καίγεται, ωστόσο άμεσα κινητοποιήθηκε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο στην Κέρκυρα!

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα, δέκα υπάλληλοι και δύο αξιωματικοί έχουν σπεύσει για να ελέγξουν τις φλόγες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share