Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νύχτα κόλασης στη Ζάκυνθο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κάηκαν σπίτια! (photos-video)

171 πυροσβέστες στο σημείο!

16 Σεπτεμβρίου 2019 07:45
Νύχτα κόλασης στη Ζάκυνθο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κάηκαν σπίτια! (photos-video)

Νύχτα κόλαση για τους πυροσβέστες και τους κατοίκους στη Ζάκυνθο από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής και σκόρπισε παντού καταστροφή. Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση αλλά δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί. Φωτιά στην Ζάκυνθο: Εκκενώνονται σπίτια! Η πυρκαγιά έφτασε στο χωριό Κερί! (Video)

Όλη τη νύχτα 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη βοήθεια από 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ επιχειρούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο.

Τις τελευταίες ώρες η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ποντάρουν και τα εναέρια μέσα που θα ριχθούν στη μάχη της κατάσβεσης με το πρώτο φως της μέρας. Δυο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα είναι ήδη έτοιμα για να επιχειρήσουν.

Το θετικό είναι πως οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έχουν κοπάσει και η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν σε δύο μέτωπα στον Αγαλά και στο χωριό Κερί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής.

Ο Β. Βαρθοκαγιάννης μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 είπε πως με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν στο μέτωπο δύο αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και ένα συντονιστικό αεροσκάφος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων νήσων Γ. Στασινόπουλος επίσης στο «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι «η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη», καθώς οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει, ενώ τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να διασώσουν δύο σπίτια που κινδύνευσαν από τις φλόγες, στο χωριό Αγαλάς.

Το χωριό ήταν την Κυριακή σε ετοιμότητα για εκκένωση, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.

Νωρίς το απόγευμα είχαν εκκενωθεί ένα ξενοδοχείο και ολόκληρο το χωριό Κερί, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό και τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ζακύνθου στον ΑΝΤ1, δύο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Οι εικόνες από τη φωτιά στη Ζάκυνθο:

Κλειστά σχολεία

Από τον Δήμο Ζακύνθου ανακοινώθηκε ότι μετά από απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, για σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Κερίου θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν με τα μέσα μεταφοράς οι μετακινήσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα χωριά Κερί και Αγαλά.

Πύρινη κόλαση στην Ζάκυνθο: Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία;

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε δασική, δύσβατη περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου.

Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης σχέδιο εκκένωσης των δύο χωριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Σαν τόπος συγκέντρωσης των κατοίκων έχει οριστεί η λίμνη Κεριού.

Πάντως, η Τροχαία για να αποφευχθούν τα χειρότερα προχώρησε σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Πιο συγκεκριμένα σε ισχύ:

Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή Κερί, στην διασταύρωση Λιθακιάς της Επ. Ζακύνθου -Κερίου.

Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή του Αργαλά, στην διασταύρωση της Ε.Ο Ζακύνθου Κοιλωμένου.

Aπαγόρευση κίνησης οχημάτων προς την λίμνη Κερίου.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους προς τις παραπάνω περιοχές για να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων άμεσου ανάγκης.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί σπίτια και ξενοδοχείο στο Κερί, όταν με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share