Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίθεση δέχτηκαν αστυνομικοί στην Κώ από μετανάστες!

Οι μετανάστες ήταν υπό της επήρεια αλκόολ!

15 Σεπτεμβρίου 2019 21:55
Επίθεση δέχτηκαν αστυνομικοί στην Κώ από μετανάστες!

Επίθεση δέχτηκαν αστυνομικοί στην Κώ από μετανάστες! Η κατάσταση ήταν για αρκετή ώρα τεταμένη, με τους 150 παράνομους μετανάστες (οι περισσότεροι από το Καμερούν και την Σομαλία), εξαγριωμένους για τις συνθήκες διαβίωσής τους, να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών που έχουν την ευθύνη φύλαξής τους, ενώ έκαναν και κατάληψη του οδοστρώματος έξω από τις εγκαταστάσεις. Επίθεση και βανδαλισμοί στο Ελληνικό Προξενείο του Μονάχου από αντεξουσιαστές!

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με δύο οχήματα της ΟΠΚΕ, έφτασαν στο σημείο, αλλά εμποδίστηκαν από τους εξαγριωμένους μετανάστες.

Αναστάτωση επικράτησε γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του Πυλίου στην Κω, όπου υπάρχει υπερπληθυσμός παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, πέταξαν πέτρες στα οχήματα, τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν με χρήση χημικών για την εξομάλυνση της κατάστασης, ενώ πέντε άτομα από το Καμερούν συνελήφθησαν.

Από τη συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετανάστες για τις πρώτες βοήθειες, καθώς και αστυνομικοί. Μάλιστα, δύο από τους αλλοδαπούς που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, δημιούργησαν επεισόδιο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και παρενέβη η αστυνομία, οδηγώντας τους στο αστυνομικό τμήμα.

Σκάφος με 35 μετανάστες εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά!

Σκάφος με 35 μετανάστες εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά! Ο διακινητής έχει συλληφθεί! Θεσσαλονίκη: Άντρας μετέφερε παράνομα μετανάστες μέσα στο πορτ - μπαγκάζ!

Αναλυτικότερα, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Κυριακής, σκάφος με ιταλική σημαία εντοπίστηκε ανοικτά της Παλλικής και οδηγήθηκε από τα ταχύπλοα του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας.

Ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, ενώ αυτή τη στιγμή έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός από το Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και φαγητό στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει συλληφθεί ο διακινητής τους.

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Τροχαίο με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες! (Video)

Μια τραγωδία σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό με μετανάστες! Το σοβαρό τροχαίο έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο ύψος της Κομοτηνής. Ένα Seat Ibiza με οδηγό από την Αλεξανδρούπολη και κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με λευκό Gold με αθηναϊκές πινακίδες, το οποίο εκείνη τη στιγμή «μάζευε» παράτυπους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα. Θεσσαλονίκη: Άντρας μετέφερε παράνομα μετανάστες μέσα στο πορτ - μπαγκάζ!

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία οδηγού που παρακολούθησε το τροχαίο, που αναφέρει ότι «όπου και να γυρνούσα το κεφάλι μου έβλεπα σωρούς ανθρώπων διαφόρων ηλικιών, έχω σοκαριστεί. Έχει γίνει μακελείο. Υπάρχουν νεκροί αλλά και αναίσθητοι».

Τα τρία ασθενοφόρα που βρέθηκαν εκεί μετέφεραν τους οκτώ ανθρώπους στο Σισμανόγλειο, ενώ ο ένας εξ αυτών (το πιθανότερο ο πιο βαριά τραυματισμένος), μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εσπευσμένα.

Οι 6 τραυματίες από το Μπανγκλαντές, οι 2 από το Πακιστάν και ο οδηγός του Seat, συνολικά εννέα άτομα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι ηλικίες τους ήταν από 17 μέχρι 30 ετών.

Τη στιγμή της πρόσκρουσης, βρήκαν ευκαιρία και διέφυγαν ο διακινητής και δύο μετανάστες. Και οι τρεις αναζητούνται από την αστυνομία.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share