Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ζάκυνθο! Προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες μέσα στην νύχτα!

Έχουν εκκενωθεί ήδη δυο χωριά!

15 Σεπτεμβρίου 2019 21:45
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ζάκυνθο! Προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες μέσα στην νύχτα!

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ζάκυνθο! Προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες μέσα στην νύχτα! Δείτε ακόμα: Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία;

Σύμφωνα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στις φλόγες έχουν τυλιχθεί δύο κατοικίες, η μια εκ των οποίων βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε νωρίτερα και στο οποίο διέμεναν 120 άτομα. Ζημιές έχουν επίσης καταγραφεί στην οροφή ενός ξενοδοχείου.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με αναφορές από τοπικά ΜΜΕ καίει κοντά σε σπίτια στο χωριό Κερί, που έχει εκκενωθεί.
Η νύχτα αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα. Με την δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και πλέον το βάρος πέφτει στα πεζοπόρα τμήματα.

Oσο αφορά το χωριό Κερί έχει εκκενωθεί πλήρως από τους κατοίκους του, ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Στην περιοχή έφτασε το απόγευμα ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για να συντονίσει επί τόπου τις απαιτούμενες επιχειρήσεις. Ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετώπιζαν νωρίτερα τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα οποία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στις φλόγες παραδόθηκε και δεύτερο σπίτι στο Κερί, λίγο πριν τη δύση του Ηλίου. Νωρίτερα, σύμφωνα με το ErmisNews, παρά τις τεράστιες και ηρωικές προσπάθειες των Πυροσβεστών αλλά και εθελοντών, έγινε γνωστή η πληροφορία ότι κάηκε κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου. Το σπίτι ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που πριν λίγη ώρα είχε εκκενωθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοικοι του είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.

Το μεσημέρι είχαν εκκενωθεί σπίτια και ξενοδοχείο στο Κερί, όταν με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Πυρκαγιά ξέσπασε στον Πύργο Ηλείας!

Πυρκαγιά ξέσπασε στον Πύργο Ηλείας! Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός άνδρας που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς!

Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Φωτιά είχε ξεκινήσει στο ίδιο σημείο και το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς να απειλείσει κατοικημένη περιοχή.

Διεκόπη η κυκλοφορία εξαιτίας της φωτιάς στο Λουτράκι!

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται από εχθές στο Λουτράκι έχει προκαλέσει προβλήματα και στους οδηγούς.. Η κυκλοφορία διεκόπη εξαιτίας της πυρκαγιάς!

Η φωτιά στο Λουτράκι καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η αστυνομία, εξαιτίας της πυρκαγιάς, αποφάσισε τη διακοπή κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον Άγιο Φανούριο έως τον Άγιο Γεώργιο.

Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.

Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις Φέρες Έβρου!

Πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Κάβησος του δήμου Φερών στον Έβρο.

Κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 41 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 PZL. Θρίλερ στον Έβρο: Ζευγάρι στα χέρια ληστών!

Πυρκαγιά στην αρχαία Νικόπολη Πρέβεζας!

Φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης στην Πρέβεζα. Να σας θυμίσουμε: Μια ηλικιωμένη απεγκλωβίστηκε με σοβαρά εγκαύματα στην Αθήνα!

Η φωτιά καίει αγροτική έκταση με ελιές και ξερά χόρτα και δεν απειλεί προς το παρόν τον αρχαιολογικό χώρο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και ένα πετζετέλ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share