Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Ζάκυνθο: Καταγγελίες για εμπρησμό! Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους άρον- άρον!

Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών!

15 Σεπτεμβρίου 2019 19:48
Φωτιά στην Ζάκυνθο: Καταγγελίες για εμπρησμό! Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους άρον- άρον!

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Ζάκυνθο έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και ανησυχία στους κατοίκους! Βέβαια υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό! Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι προτεραιότητα έχουν οι πολίτες για αυτό και εκκενώνουν τις περιοχές!

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που κατακαίει δύο χωριά στη Ζάκυνθο από τις 11 το πρωί. Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, ενώ από το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί δύο χωριά του νησιού και συγκεκριμένα ο Αγαλάς και το Κερί με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Πύρινη κόλαση στην Ζάκυνθο: Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία;

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημέρωσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Στη Ζάκυνθο μετέβη εκτάκτως και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισαν το απόγευμα της Κυριακής τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα μέτωπα.

Στο OPEN TV μίλησε ο Τάσος Μποτώνης, που κατοικεί στο Κερί. «Γίνεται μεγάλη μάχη με όλη τη δύναμη της Πυροσβεστικής. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την περιοχή, αν δεν περιοριστεί η φωτιά», σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει: «Οι κάτοικοι έχουν φύγει από το χωριό. Έχουν μεταφερθεί στη λίμνη του Κερίου. Το χωριό έχει αδειάσει εντελώς. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της φωτιάς. Μέσα σε μισή ώρα λόγω της πυκνής βλάστησης που υπάρχει, η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. Ελπίζουμε να γλιτώσει το χωριό μας».

Διεκόπη η κυκλοφορία εξαιτίας της φωτιάς στο Λουτράκι!

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται από εχθές στο Λουτράκι έχει προκαλέσει προβλήματα και στους οδηγούς.. Η κυκλοφορία διεκόπη εξαιτίας της πυρκαγιάς!

Η φωτιά στο Λουτράκι καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η αστυνομία, εξαιτίας της πυρκαγιάς, αποφάσισε τη διακοπή κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον Άγιο Φανούριο έως τον Άγιο Γεώργιο.

Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.

Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις Φέρες Έβρου!

Πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Κάβησος του δήμου Φερών στον Έβρο.

Κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 41 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 PZL. Θρίλερ στον Έβρο: Ζευγάρι στα χέρια ληστών!

Φωτιά στο Λουτράκι!

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην Περαχώρα Κορινθίας, στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη’ του Λουτρακίου...

Στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική και η εθελοντική ομάδα των δασοπυροσβεστών Λουτρακίου. Φωτιά στα Καλύβια! Ζητήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων!

Πυρκαγιά στην αρχαία Νικόπολη Πρέβεζας!

Φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης στην Πρέβεζα. Να σας θυμίσουμε: Μια ηλικιωμένη απεγκλωβίστηκε με σοβαρά εγκαύματα στην Αθήνα!

Η φωτιά καίει αγροτική έκταση με ελιές και ξερά χόρτα και δεν απειλεί προς το παρόν τον αρχαιολογικό χώρο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και ένα πετζετέλ.

Φωτιά στο Μενίδι

Φωτιά ξέσπασε στο Μενίδι, στη Λεωφόρο Καραμανλή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα. Κεφαλονιά: Ισχυρή πυρκαγιά - Κινδυνεύουν 8 περιοχές!

Στο σημείο έχουν σπεύσει 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ η υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Παράλληλα, κλειστή είναι η Πάρνηθος, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share