Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κύκλωμα εμπορίας καλάσνικοφ εξαρθρώθηκε στην Κρήτη! Πώς έφερναν τα όπλα από την Αλβανία;

Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις!

15 Σεπτεμβρίου 2019 13:59
Κύκλωμα εμπορίας καλάσνικοφ  εξαρθρώθηκε στην Κρήτη! Πώς έφερναν τα όπλα από την Αλβανία;

Κύκλωμα που εισήγαγε από την Αλβανία καλάσνικοφ και διακινούσε και εμπορεύονταν όπλα και πυρομαχικά εξάρθρωσε η αστυνομία στην Κρήτη. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις, ενώ βρήκε και κατάσχεσε όπλα και δεκάδες χιλιάδες φυσίγγια. Φθιώτιδα: Μυστήριο με καλάσνικοφ και σφαίρες που βρέθηκαν σε οπλοστάσιο!

Τουλάχιστον 16 άτομα εμπλέκονται στην εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε με επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, διακίνηση, εμπορία πολεμικών όπλων και πυρομαχικών από την Αλβανία. Από την έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα είχε κάνει τέσσερις εισαγωγές απροσδιόριστου αριθμού πυρομαχικών από το Νοέμβριο του 2018.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 11 Έλληνες εκ των οποίων συνελήφθησαν έξι ηλικίας 59, 55, 54, 42, 31 και 64 χρόνων και πέντε αλλοδαποί που αποτελούσαν δύο πυρήνες, αυτόν της Αλβανίας τα μέλη του οποίου αναλάμβαναν να συγκεντρώνουν όπλα και πυρομαχικά και αυτόν της Κρήτης, τα μέλη του οποίου έκαναν τις παραγγελίες και αναλάμβαναν την παραλαβή, μεταφορά και τέλος την παράδοση στους ενδιαφερόμενους.

Η μεταφορά γινόταν με Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ο 54χρονος και προπορευόταν ένα Ι.Χ. με οδηγό τον 59χρονο, ο οποίος παραλάμβανε το παράνομο εμπόρευμα απευθείας από τους προμηθευτές στην Αλβανία ή κρησφύγετα σε βοσκότοπους που χρησιμοποιούσε ο 55χρονος στην Ήπειρο ή σε άλλα σημεία στην δυτική Μακεδονία.

Το φορτηγό που οδηγούσε ο 54χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο το Σάββατο, μόλις αποβιβάστηκε στα Χανιά από το πλοίο της γραμμής και, κάτω από μπάλες με τριφύλλι, βρέθηκαν τέσσερα πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικοφ, έξι γεμιστήρες, τέσσερα κλείστρα και δυο εξωλκείς και 122.566 φυσίγγια για πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov, όλα για πολεμικό τυφέκιο του ίδιου τύπου, από την πώληση των οποίων τα μέλη της εγκληματικής ομάδας θα αποκόμιζαν 232.000 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια του 55χρονου στην Θεσπρωτία και του 64ρονου στην Κοζάνη και του 31χρονου και του 42χρονου στο Ρέθυμνο, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν σε αυτό των δυο πρώτων ένα πολεμικό όπλο, πλήθος κινητών και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και ένα κυνηγετικό όπλο. Στο σπίτι των άλλων δυο κατασχέθηκαν φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δυο γεμιστήρες, 20 κροτίδες, δυο θήκες πιστολιού, κουτιά με υλικά καθαρισμού όπλων, πλήθος κινητών και ένα κυνηγετικό όπλο.

Στην Άρτα κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά!

Το σπίτι ενός 80χρονου αποτέλεσε έκπληξη στις Αρχές αφού μέσα έκρυβε όπλα και πυρομαχικά! Στην Άρτα κατάσχεσαν ότι βρήκαν στο σπίτι του 80χρονου! Να σας θυμίσουμε: Δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ξανά τα όπλα των ληστών στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης!

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άρτας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο σπίτια του 80χρονου, όπου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία πολεμικά τυφέκια, 918 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 20 πυροκροτητές, 8 βολίδες διαμετρήματος 7,62 mm, 7 γεμιστήρες και 197 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων,

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όπλα κατασχέθηκαν, προκείμενου να αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Ο 80χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της πόλης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Κρήτη: Πανικός σε καφετέρια! Θαμώνας πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη!

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σε καφετέρια στο Ρέθυμνο ανάμεσα σε έναν 34χρονος θαμώνα και τον 60χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ο θαμώνας μετά από κατανάλωση αλκοόλ άρχισε να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην καφετέρια με τον ιδιοκτήτη να προσπαθεί αρχικά να τον ηρεμήσει και στη συνέχεια να τον βγάλει έξω από το κατάστημα.

Ο 34χρονος όμως σε κατάσταση εκτός ελέγχου βγάζει ένα όπλο και πυροβολεί τον 60χρονο τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον ιδιοκτήτη της καφετέριες και τον μετέφερε στο νοσοκομείο με τις πληροφορίες του cretapost.gr ν’ αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η υγεία του.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 34χρονου ο οποίος αντιμετωπίζει – μεταξύ άλλων – κατηγορίες για πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share