Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σκάφος με 35 μετανάστες εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά!

Συνελήφθη ο διακινητής!

15 Σεπτεμβρίου 2019 13:45
Σκάφος με 35 μετανάστες εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά!

Σκάφος με 35 μετανάστες εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά! Ο διακινητής έχει συλληφθεί! Θεσσαλονίκη: Άντρας μετέφερε παράνομα μετανάστες μέσα στο πορτ - μπαγκάζ!

Αναλυτικότερα, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Κυριακής, σκάφος με ιταλική σημαία εντοπίστηκε ανοικτά της Παλλικής και οδηγήθηκε από τα ταχύπλοα του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας.

Ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, ενώ αυτή τη στιγμή έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός από το Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και φαγητό στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει συλληφθεί ο διακινητής τους.

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Τροχαίο με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες! (Video)

Μια τραγωδία σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό με μετανάστες! Το σοβαρό τροχαίο έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο ύψος της Κομοτηνής. Ένα Seat Ibiza με οδηγό από την Αλεξανδρούπολη και κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με λευκό Gold με αθηναϊκές πινακίδες, το οποίο εκείνη τη στιγμή «μάζευε» παράτυπους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα. Θεσσαλονίκη: Άντρας μετέφερε παράνομα μετανάστες μέσα στο πορτ - μπαγκάζ!

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία οδηγού που παρακολούθησε το τροχαίο, που αναφέρει ότι «όπου και να γυρνούσα το κεφάλι μου έβλεπα σωρούς ανθρώπων διαφόρων ηλικιών, έχω σοκαριστεί. Έχει γίνει μακελείο. Υπάρχουν νεκροί αλλά και αναίσθητοι».

Τα τρία ασθενοφόρα που βρέθηκαν εκεί μετέφεραν τους οκτώ ανθρώπους στο Σισμανόγλειο, ενώ ο ένας εξ αυτών (το πιθανότερο ο πιο βαριά τραυματισμένος), μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εσπευσμένα.

Οι 6 τραυματίες από το Μπανγκλαντές, οι 2 από το Πακιστάν και ο οδηγός του Seat, συνολικά εννέα άτομα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι ηλικίες τους ήταν από 17 μέχρι 30 ετών.

Τη στιγμή της πρόσκρουσης, βρήκαν ευκαιρία και διέφυγαν ο διακινητής και δύο μετανάστες. Και οι τρεις αναζητούνται από την αστυνομία.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Κεφαλονιά: Ισχυρή πυρκαγιά - Κινδυνεύουν 8 περιοχές!

Ισχυρή Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς, σε κίνδυνο βρίσκονται ήδη 8 περιοχές!
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά για την ώρα δεν απειλούνται οι διάσπαρτες κατοικίες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.



Την ίδια ώρα καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Πίσια στο Λουτράκι Κορινθίας.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα με 26 πυροσβέστες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.


Λόγω των ισχυρών βορειάδων που επικρατούν σε όλη τη χώρα το Σάββατο αναμένεται μια δύσκολη ημέρα για την Πυροσβεστική με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

· Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

· Περιφέρεια Πελοποννήσου
· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Σκύρος)
· Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)
· Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)
· Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου
· Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
· Περιφέρεια Κρήτης

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share