Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Τραγωδία στον Βόλο: Έγινε ο πρώτος τεχνικός έλεγχος του μοιραίου μηχανήματος!

Πότε αναμένεται το πόρισμα;

12 Σεπτεμβρίου 2019 10:24
Τραγωδία στον Βόλο: Έγινε ο πρώτος τεχνικός έλεγχος του μοιραίου μηχανήματος!

H τραγωδία που έγινε στον Αλμυρό Βόλου συγκλόνισε το Πανελλήνιο.. Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος τεχνικός έλεγχος του μοιραίου μηχανήματος στο λούνα παρκ! Πότε αναμένεται όμως να βγει το πόρισμα; Το σπαρακτικό μήνυμα της αδελφής της 14χρονης στο Facebook! (Video)

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ κ. Χρήστο Νάστο, οι τρεις μηχανολόγοι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την Αστυνομία, παρουσία τεχνικού συμβούλου που όρισε η ιδιοκτήτρια, έκαναν έλεγχο των τεχνικών προδιαγραφών και της λειτουργίας του μηχανήματος.

Αν και το πόρισμα αναμένεται σε διάστημα περίπου 20 ημερών, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι ειδικοί δεν εντόπισαν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του μοιραίου «χαλιού» από το οποίο εκσφενδονίστηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα η ανήλικη μαθήτρια.

Λούνα παρκ Βόλος

Όταν το πόρισμα των πραγματογνωμόνων παραδοθεί στην Αστυνομία, θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται και θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου, που θα προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα για το δυστύχημα που έγινε πανελλαδικό θέμα συζήτησης για αρκετό καιρό.

Τραγωδία στον Βόλο: "Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη" λέει η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ! (Video)

"Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη" λέει η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ για την τραγωδία που συνέβη στον Βόλο!

Πολύωρη ήταν η κατάθεση του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, με θύμα μια 14χρονη μαθήτρια. Τραγωδία στο Βόλο: «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία του 14χρονου κοριτσιού στον Αλμυρό! (Video)

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Star, η οικογένεια της άτυχης Νίνας ζήτησε και πήρε από τον Δήμο Αλμυρού όλα τα πιστοποιητικά και την αδειοδότηση του λούνα παρκ. Πλέον, οι τρεις πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί, θα ελέγξουν, πιθανον εντός της ημέρας, το «χαλί» για να διαπιστώσουν αν υπήρχε πρόβλημα, που οδήγησε στον θάνατο του κοριτσιού.

Βόλος λούνα παρκ

«Παραδώσαμε στον εισαγγελέα ότι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό. Κατά την άποψη μου τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια» ανέφερε ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Ιδιοκτήτρια λούνα παρκ: «Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη»

Την ίδια στιγμή, η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δε φέρει ευθύνη για το τραγικό περιστατικό. «Αν υπάρχουν ευθύνες από μέρους μου να με κρεμάσουν! Θρηνώ για το κορίτσι… Την ήξερα από μικρό παιδί. Περιμένω το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για να δω τι ακριβώς συνέβη Είμαι συγκλονισμένη» δήλωσε η ίδα στο Star.

Χειριστής: Απείλησαν να με λιντσάρουν

Περισσότερα στοιχεία για την τραγωδία έδωσε με την κατάθεσή του ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, ο οποίος επί τέσσερις ώρες εξηγούσε στους αστυνομικούς πως γίνεται η εγκατάσταση, η συντήρηση αλλά και λειτουργία των μηχανημάτων. Σύμφωνα με όσα είπε, σσχολείται όλα τα παιχνίδια αυτά εδώ και 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τον χειριστή, το μηχάνημα λειτουργούσε κανονικά, είχε υποβληθεί σε όλους του ελέγχους και είχε συντηρηθεί. «Εκτός από χειριστής είμαι και συντηρητής του μηχανήματος. Αν κάποια μπάρα δεν ασφάλιζε, τότε το μηχάνημα δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Μου φώναξαν να σταματήσω γιατί κάποιος έπεσε. Το έκανα. Πήγα στο σημείο που ήταν το κορίτσι. Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου 4 άτομα και έφυγα γιατί τρόμαξα» τόνισε.

Η Εισαγγελία Βόλου είναι εκείνη που θα αποφασίσει μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη για την τραγωδία.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share