Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ιωάννινα: Επιχείρηση διάσωσης για παγιδευμένο αρκουδάκι

Την εντόπισε κάτοικος του χωριού!

10 Σεπτεμβρίου 2019 22:15
Ιωάννινα: Επιχείρηση διάσωσης για παγιδευμένο αρκουδάκι

Εμφανώς εξαντλημένη και παγιδευμένη σε θηλιά, βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε δύσβατη δασώδη περιοχή των Ιωαννίνων μια αρκούδα και αμέσως έγινε κινητοποίηση για την απελευθέρωση της.

Την αρκούδα εντόπισε κάτοικος του χωριού και ενημέρωσε αμέσως την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», η οποία ειδοποίησε τον «Αρκτούρο», ενώ γνώση της υπόθεσης έλαβαν το δασαρχείο και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου. Επίσης κατεδαφίστηκε κατάληψη στα Ιωάννινα!

Μικτή ομάδα των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων, έφτασε στο σημείο και ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση διάσωσης του ζώου το οποίο όπως αποδείχτηκε, ήταν αρκουδάκι. Κάτοικοι του Δίστρατου, είχαν δει από χθες το αρκουδάκι να περιφέρεται έξω από τον οικισμό. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία από το «αιχμάλωτο» ζώο.

Ιωάννινα: Νεαρός παρενοχλούσε γυναίκες!

Στο Κάστρο Ιωαννίνων νεαρός παρενοχλούσε γυναίκες! Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 18χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Ειδικότερα, ο 18χρονος κατηγορείται ότι στην περιοχή του Κάστρου Ιωαννίνων, παρενόχλησε δύο νεαρές διερχόμενες γυναίκες, προβαίνοντας σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος τους ενώ παράλληλα προέβη δημοσίως σε ακόλαστες πράξεις.

Αστυνομικοί, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο ερευνών, εντόπισαν τον κατηγορούμενο και αφού τον προσήγαγαν, ταυτοποιήθηκε ως δράστης των ανωτέρω αδικημάτων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share