Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Δομοκό και Λακωνία!

Σε ύφεση σε Ζάκυνθο, Αγρίνιο και Κάρυστο!

6 Σεπτεμβρίου 2019 21:00
Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Δομοκό και Λακωνία!

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στο Πετρωτό Δομοκού Φθιώτιδας και σε δασική έκταση στην περιοχή Καρβελάς Λακωνίας.

Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή Σκουτερά Αγρινίου, στην περιοχή Λαγκαδάκια Ζακύνθου και στο Βατήσι Καρύστου Εύβοιας, που είχε ξεσπάσει από χθες αργά τη νύχτα.

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν 646 πυροσβέστες, 197 οχήματα, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρο τμήμα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Φωτιά στον Ταΰγετο!

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα λόγω φωτιάς, που έχει ξεσπάσει στον Ταΰγετο. Φωτιά μαίνεται σε δασική περιοχή της Λακωνίας!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή «Φάρμακα» κοντά στο χωριό Λαδά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά ξέσπασε στην Σπάρτη!

Φωτιά στην Κέρκυρα!

Φωτιά στην Σύρο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share