Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στον Βόλο: "Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη" λέει η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ! (Video)

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση στην αστυνομία...

6 Σεπτεμβρίου 2019 07:53
Τραγωδία στον Βόλο:

"Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη" λέει η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ για την τραγωδία που συνέβη στον Βόλο!

Πολύωρη ήταν η κατάθεση του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, με θύμα μια 14χρονη μαθήτρια. Τραγωδία στο Βόλο: «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία του 14χρονου κοριτσιού στον Αλμυρό! (Video)

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Star, η οικογένεια της άτυχης Νίνας ζήτησε και πήρε από τον Δήμο Αλμυρού όλα τα πιστοποιητικά και την αδειοδότηση του λούνα παρκ. Πλέον, οι τρεις πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί, θα ελέγξουν, πιθανον εντός της ημέρας, το «χαλί» για να διαπιστώσουν αν υπήρχε πρόβλημα, που οδήγησε στον θάνατο του κοριτσιού.

«Παραδώσαμε στον εισαγγελέα ότι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό. Κατά την άποψη μου τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια» ανέφερε ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Ιδιοκτήτρια λούνα παρκ: «Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη»

Την ίδια στιγμή, η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δε φέρει ευθύνη για το τραγικό περιστατικό. «Αν υπάρχουν ευθύνες από μέρους μου να με κρεμάσουν! Θρηνώ για το κορίτσι… Την ήξερα από μικρό παιδί. Περιμένω το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για να δω τι ακριβώς συνέβη Είμαι συγκλονισμένη» δήλωσε η ίδα στο Star.

Χειριστής: Απείλησαν να με λιντσάρουν

Περισσότερα στοιχεία για την τραγωδία έδωσε με την κατάθεσή του ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, ο οποίος επί τέσσερις ώρες εξηγούσε στους αστυνομικούς πως γίνεται η εγκατάσταση, η συντήρηση αλλά και λειτουργία των μηχανημάτων. Σύμφωνα με όσα είπε, σσχολείται όλα τα παιχνίδια αυτά εδώ και 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τον χειριστή, το μηχάνημα λειτουργούσε κανονικά, είχε υποβληθεί σε όλους του ελέγχους και είχε συντηρηθεί. «Εκτός από χειριστής είμαι και συντηρητής του μηχανήματος. Αν κάποια μπάρα δεν ασφάλιζε, τότε το μηχάνημα δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Μου φώναξαν να σταματήσω γιατί κάποιος έπεσε. Το έκανα. Πήγα στο σημείο που ήταν το κορίτσι. Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου 4 άτομα και έφυγα γιατί τρόμαξα» τόνισε.

Η Εισαγγελία Βόλου είναι εκείνη που θα αποφασίσει μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη για την τραγωδία.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στον Βόλο: "Δεν μπορούσε να αυξομειώσει ταχύτητα το μηχάνημα"!

Ο 27χρονος χειριστής του λούνα πάρκ έδωσε κατάθεση για την τραγωδία στον Βόλο που συγκλόνισε το Πανελλήνιο! "Δεν μπορούσε να αυξομειώσει ταχύτητα το μηχάνημα" δήλωσε χαρακτηριστικά! Βίντεο - ντοκουμέντο από την τραγωδία στο Βόλο: Οι πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα στο λούνα παρκ!

Ο 27χρονος από το Μπαγκλαντές εμφανίστηκε στο Α.Τ Αλμυρού και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα της τραγωδίας στο «χαλί» με αποτέλεσμα το άτυχο κορίτσι να εκσφενδονιστεί και να χάσει τη ζωή του.

«Είχε την εμπειρία καθώς είχε χειριστεί το συγκεκριμένο μηχάνημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχοντας παρελάσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επρόκειτο για μια κακιά στιγμή και τίποτα άλλο από μια άτυχη στιγμή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του 27χρονου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Εξ' όσων μου ανέφερε υπάρχουν δύο κουμπιά που στρέφουν το μηχάνημα δεξιά και αριστερά. Δεν έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει την ταχύτητα. Λέγεται ότι η ταχύτητα αυξήθηκε αυτόματα, αυτό είναι ανακριβές», συνέχισε.

Πήρε εξιτήριο ο πατέρας της 13χρονης

Την ίδια ώρα ο πατέρας της 13χρονης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο οπού νοσηλευόταν μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Σύμφωνα με το Star , η οικογένεια αναμένεται να κινηθεί νομικά για την τραγωδία. Εκτός από τους τρεις πραγματογνώμονες, η πλευρά της ιδιοκτήτριας ζήτησε να μπει στην υπόθεση και δικός της τεχνικός σύμβουλος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share