Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αποχώρησαν οι μετανάστες που είχαν αποκλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές στη Μαλακάσα! (Video)

Απέδωσαν οι διαπραγματεύσεις!

4 Σεπτεμβρίου 2019 16:50
Αποχώρησαν οι μετανάστες που είχαν αποκλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές στη Μαλακάσα! (Video)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην πτέρυγα ανήλικων στη Μόρια της Λέσβου. Μάλιστα η αστυνομία έκανε και χρήση δακρυγόνων. Εντωμεταξύ και σήμερα μετανάστες έκλεισαν την σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος της Μαλακάσας.

Βέβαια μετά από διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων οι μετανάστες αποχώρησαν!

Αλλοδαποί που είχαν αποκλείσει το μεσημέρι την σιδηροδρομική γραμμή στο σταθμό της Σφενδάλης, στη Μαλακάσα, αποχώρησαν, πριν από λίγο, από το σημείο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η αποχώρηση των αλλοδαπών έγινε μετά από διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Άγρια επεισόδια στη Λέσβο! (Video)

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια στη Λέσβο, όπου περισσότεροι από 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται συγκεντρωμένοι. Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι πρόσφυγες από τη Μόρια! (video)

Σύμφωνα με τον ANT1, η κατάσταση είναι τεταμένη αφού έχει ξεσπάσει πετροπόλεμος και οι μετανάστες συγκρούονται μεταξύ τους. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πραγματοποιήθηκε και περιορισμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αιτούντων άσυλο και της Αστυνομίας μετά από διαμαρτυρία των ασυνόδευτων ανήλικων. Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση της πτέρυγας ανηλίκων ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία.

Συνέλαβαν 330 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Λέσβο!

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν όπως έγινε γνωστό περίπου 330 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Λέσβο!

Η ακτοφυλακή στην περιοχή Κιουτσούκουγιου της δυτικής επαρχίας Τσανάκαλε ανέφερε πως πραγματοποίησε επτά επιχειρήσεις προκειμένου να συλλάβει μετανάστες που επιχειρούσαν να κάνουν το ταξίδι από το βράδυ του Σαββάτου. Να σας θυμίσουμε: Λέσβος: Βρέθηκε η 12χρονη που είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα!

Οι μετανάστες που συνελήφθησαν ήταν Αφγανοί, Σύροι, Ιρανοί και Ιρακινοί, ανέφερε, και πρόσθεσε πως ο αριθμός εκείνων που επιχειρούν να φθάσουν στη Λέσβο αυξήθηκε πρόσφατα και πως 699 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από τις 10 Αυγούστου.

Οι αφίξεις μέσω της Μεσογείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένων των μεταναστών που πραγματοποιούν το πιο μακρύ και πιο επικίνδυνο ταξίδι από τη βόρεια Αφρική στην Ιταλία, έφθασαν συνολικά τις 172.301 το 2017, από 362.753 το 2016 και πάνω από ένα εκατομμύριο το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.
Οι αριθμοί μειώθηκαν απότομα αφότου το 2015 η Τουρκία, με αντάλλαγμα βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια υπόσχεση να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, άρχισε να ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην ΕΕ περνώντας από το έδαφός της. Ωστόσο πολλοί εξακολουθούν να επιχειρούν το σύντομο αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι και η Τουρκία παραμένει ένα από τα κυριότερα σημεία αναχώρησης.

Τραγωδία στη Λέσβο: Στους 7 οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες!

Συνεχίζεται η τραγωδία στη Λέσβο αφού ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών.. Δυστυχώς είναι στους εφτά οι νεκροί από το ναυάγιο με τους μετανάστες και αναμέσα τους δυο παιδιά!

Ακόμη ένα νεκρό κοριτσάκι προστέθηκε πριν λίγο στην τραγική λίστα των νεκρών του σημερινού ναυαγίου, 2,5 μίλια ανοικτά των Παμφύλων, λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Συνολικά, έχουν ανασυρθεί επτά νεκροί, δυο παιδιά, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Στο σύνολο τους, όπως και οι 57 διασωθέντες, είναι αφρικανικής καταγωγής.

Το ναυάγιο έγινε περίπου στις 7 το πρωί σήμερα. Η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες, είχε ξεκινήσει από την περιοχή του Κιουτσούκ Κουγιού στο Αϊβαλί, γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο πριν από την άφιξή της στη Λέσβο, ενδεχομένως λόγω υπερφόρτωσης, ανατράπηκε. Στην περιοχή την ώρα του ναυαγίου οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Επιτόπου έσπευσε το σύνολο της δύναμης των σκαφών του Λιμενικού Σώματος και της Frontex στη Λέσβο, καθώς και αεροσκάφος τύπου super puma που συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή για εντοπισμό και άλλων τυχόν ναυαγών.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share