Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αργολίδα: Ολοσχερώς κάηκε μονοκατοικία! Απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι! (Video)

Ποιοι έσωσαν τους ηλικιωμένους;

3 Σεπτεμβρίου 2019 22:13
Αργολίδα: Ολοσχερώς κάηκε μονοκατοικία! Απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι! (Video)

Ολοσχερώς κάηκε διώροφη μονοκατοικία στο χωριό Ηραίο του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα το βράδυ της Τρίτης.

Στο σπίτι διέμεναν δύο ηλικιωμένοι οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ άγνωστη παραμένει η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά. Να σας θυμίσουμε: Γυναίκα είχε εγκλωβιστεί στις λαμαρίνες!

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής Ναυπλίου με ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοκληρωτικά την οικία, ενώ ακριβώς δίπλα υπήρχε αποθήκη με ζωοτροφές.

Δείτε το βίντεο:

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον Δομοκό εξαιτίας της πυρκαγιάς!

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Φθιώτιδα για φωτιά στο 7ο χλμ στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, λίγο μετά τις 15:30.

Η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και πήρε γρήγορα διαστάσεις. Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Κατά διαστήματα η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω του πυκνού καπνού που υπήρχε στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες με την βοήθεια του αεροσκάφους κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Καλιφόρνια: Κάηκαν ζωντανοί! 25 νεκροί από φωτιά σε σκάφος! (photos-video)

Είκοσι πέντε νεκροί εντοπίστηκαν σε σκάφος που είχε αγκυροβολήσει για να διανυκτερεύσει στα ανοικτά νησιού στη νότια Καλιφόρνια όταν πήρε φωτιά τα ξημερώματα χθες και βυθίστηκε αργότερα το πρωί, ενώ άλλοι 9 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Θρίλερ στη Λεμεσό! Βούλιαξε σκάφος (photos)

Ο Μπιλ Μπράουν, ο σερίφης της Κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα, όπου υπάγεται διοικητικά η περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, είχε τονίσει νωρίτερα ότι ελάχιστες πιθανότητες θεωρείται ότι υπάρχουν να βρεθούν επιζήσαντες.

Συνολικά, στο πλοίο επέβαιναν 39 άνθρωποι, έξι μέλη πληρώματος και 33 επιβάτες.

Η φωτιά ξέσπασε στις 03:15 [13:15 ώρα Ελλάδας], ενώ το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο σε μικρή απόσταση από το νησί Σάντα Κρους, σύμφωνα με την ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Πέντε μέλη του πληρώματος έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ οι περισσότεροι επιβάτες κοιμούνταν σε κουκέτες, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το σκάφος, τα τελευταία χρόνια μετέφερε συνήθως λάτρεις των καταδύσεων, βυθίστηκε καθώς πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά το πρωί, ανέφερε η ακτοφυλακή. Το κουφάρι του βρίσκεται σε βάθος περίπου είκοσι μέτρων και σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων από το νησί.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν απόσπασμα του σήματος κινδύνου που εξέπεμψε μέλος του πληρώματος. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», έλεγε απελπισμένος ο ναυτικός στον συνομιλητή του στον ασύρματο, ενώ το στέλεχος της ακτοφυλακής επέμενε να ρωτά αν οι επιβάτες μπορούσαν να βγουν από το σκάφος και εάν το πλήρωμα διέθετε πυροσβεστήρες για να σβήσει τις φλόγες. Οι απαντήσεις δεν ακούγονται ευκρινώς.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει δημόσια καμία υπόθεση για τα αίτια της πυρκαγιάς. Διενεργείται έρευνα από το γραφείο του σερίφη και τις λιμενικές αρχές.

Το Conception, που ναυπηγήθηκε το 1981, είχε αποπλεύσει από τη Σάντα Μπάρμπαρα το πρωί του Σαββάτου μεταφέροντας δύτες για μια εξόρμηση σε κοντινά νησιά, πολυσύχναστη τουριστική περιοχή.

Φωτιά σε σκάφος στη Γλυφάδα! (Video)

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε σκάφος αγκυροβολημένο στη Δ' μαρίνα Γλυφάδας, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε την πρώτη ειδοποίηση για τη φωτιά στις 11.37 και με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν φαίνεται να απειλούνται άλλα σκάφη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share