Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά ξέσπασε στην Φωκίδα! Εκκενώνονται δυο χωριά!

Οι καπνοί φαίνονται από μακρυά!

1 Σεπτεμβρίου 2019 14:44
Φωτιά ξέσπασε στην Φωκίδα! Εκκενώνονται δυο χωριά!

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στη δημοτική κοινότητα Ευπαλίου στον Δήμο Δωρίδος Φωκίδας.

Στην περιοχή σπεύδουν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 πυροσβέστες. Να σας θυμίσουμε: Βρήκε τον ληστή μέσα στο κτήμα του και παραλίγο να τον πατήσει με το αυτοκίνητο!

Οι καπνοί όπως θα δείτε στη φωτογραφία παρακάτω φαίνονται από πολύ μακριά!

Η Πυροσβεστική έδωσε λίγο μετά τις 3 εντολή για προληπτική εκκένωση δύο χωριών λόγω των πυκνών καπνών, που είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα στους κατοίκους τους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους, είναι ηλικιωμένοι. Πρόκειται για τα χωριά Κλήμα και Μαγούλα.

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι κοντά στην Κουκουρα και κατευθύνεται προς την Μαγούλα Δωρίδας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, καθώς η πυρκαγιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά στην Πάφο!

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική από την φωτιά που ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε σημείο ανάμεσα στις περιοχές Ακουρσός και Κοίλη στη Πάφο. Να σας υπενθυμίσουμε την Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία!

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, στη σκηνή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής για κατάσβεση της φωτιάς.

Φωτιά σε λεωφορείο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στην άνοδο της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας.

Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεσή του. Σύμφωνα πληροφορίες του ethnos.gr, ο οδηγός του λεωφορείου αρχικά είδε καπνό. Στη συνέχεια, άκουσε έναν κρότο, πιθανότατα από τον κινητήρα και έτρεξε με πυροσβεστήρα για να σβήσει τη φωτιά. Ομως, δεν τα κατάφερε και έτσι έφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική. Όπως ανέφερε ο οδηγός του λεωφορείου, η φωτιά ξέσπασε λόγω της παλαιότητας του οχήματος. Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία!

Στο λεωφορείο, ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν επέβαινε κόσμος.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Λαμία έχει διακοπεί ενώ η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται με δυσκολία.

Φωτιά σε γέφυρα στην Αθηνών- Λαμίας!

Πυρκαγιά σε εξέλιξη, σεχαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα κοντά στη γέφυρα Λημμάτων στην Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 9 οχήματα, και συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα. Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άρτα!

Πυρκαγιά κοντά σε εργοστάσια στη Μεταμόρφωση!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τα ξημερώματα στη Μεταμόρφωση Αττικής, κοντά σε περιοχή με εργοστάσια.

Αμέσως δόθηκε εντολή και ισχυρή δύναμη που αποτελείται από 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 16 εθελοντές με επίσης 8 οχήματα έσπευσε στο σημείο και ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης. Φωτιά σε γέφυρα στην Αθηνών- Λαμίας!

Η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 04.30 σήμερα Σάββατο σε έκταση με ξηρά χόρτα, στην περιοχή ανάμεσα στη γέφυρα της ΦΑΓΕ, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, και τη γέφυρα Λυμάτων.

Προς το παρόν δεν απειλεί κατοικίες ούτε και τα εργοστάσια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της.

Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στην Πεντέλη Αττικής!

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Πεντέλη, στην οδό Κλεισθένους και Δουκίσσης Πλακεντίας. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι φλόγες εκδηλώθηκαν σε απορρίμματα.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, συγκεκριμένα οκτώ οχήματα και 20 πυροσβέστες. Βίντεο σοκ: Η τεράστια καταστροφή στην Εύβοια!

Στο σημείο μεταβαίνει και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Κοντά στην πυρκαγιά βρίσκονται κατοικίες, γεγονός που πυροδοτεί ανησυχία.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share