Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο Βόλο: Αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ!

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις!

1 Σεπτεμβρίου 2019 08:54
Τραγωδία στο Βόλο: Αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ!

Ο χειριστής του παιχνιδιού από το οποίο έπεσε και έχασε τελικά τη ζωή του το δεκατετράχρονο κορίτσι στον Αλμυρό Βόλου, αναζητείται από την αστυνομία.

Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ αφέθηκε ελεύθερη χωρίς άσκηση κατηγορίας σε βάρος της, καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Σοκ έχει προκαλεί η αποκάλυψη ότι η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ είχε καταδικαστεί γιατί το 2009 από το ίδιο παιχνίδι στη Χαλκίδα είχε πέσει εννιάχρονο κορίτσι και είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Η μητέρα αυτού του κοριτσιού, μιλώντας στο Star είπε «Είναι δολοφόνοι». Το κοριτσάκι της έφυγε από 10 μέτρα ύψος και βρέθηκε στο κενό.

Για την υπόθεση αυτή η ιδιοκτήτρια καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή. «Γλίστρησε κάτω από το κάθισμα, κάτω από την μπάρα. Δεν μπόρεσε να κρατηθεί. Έπεσε από 10 μέτρα ύψος, εκσφενδονίστηκε από το μηχάνημα. Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και της αφαιρέθηκε η σπλήνα. Το φωνάζαμε ότι είναι δολοφόνοι, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει φύλαξη» λέει η μητέρα του κοριτσιού.

Οι στιγμές πανικού που επικράτησαν αμέσως μετά την πτώση της 14χρονης στον Αλμυρό καταγράφονται σε βίντεο. Ο γιατρός που έφθασε στο σημείο με το ασθενοφόρο έκανε επί ματαίω προσπάθειες για να επαναφέρει το παιδί.

Ο κόσμος έχει παγώσει. Τραγικό πρόσωπο η μητέρα της. Τρέχει πίσω από το ασθενοφόρο την ώρα που μεταφέρει το κορίτσι της στο Κέντρο Υγείας. Ελπίζει σε ένα θαύμα. Μια γυναίκα δεν αντέχει και λιποθυμά. Οι φίλες της άτυχης κοπέλας κλαίνε. Προσπαθούν να καταλάβουν πως ένα παιχνίδι μετατράπηκε σε τραγωδία.


Επισκέπτες και εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το παιχνίδι πήγαινε πολύ γρήγορα και ότι ο χειριστής ήταν αλλοδαπός. Η αστυνομία τον αναζητά, καθώς μετά την τραγωδία εξαφανίστηκε.

Τραγωδία στο Βόλο: Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 14χρονης!

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ο πατέρας του άτυχου 14χρονου κοριτσιού, που βρήκε εχθές τραγικό θάνατο πέφτοντας από παιχνίδι στο Λούνα Παρκ του Αλμυρού.

Ο πατέρας νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Όπως επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα, ο πατέρας της άτυχης έφηβης είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ. Μια εβδομάδα αργότερα, μέρος αυτού του εξοπλισμού θα γινόταν η αιτία για να βρει το παιδί του τραγικό θάνατο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις της ιδιοκτήτριας του Λούνα Παρκ του Αλμυρού, που αναπτύσσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα σε όλα τα παζάρια της χώρας. Η ιδιοκτήτρια του Λούνα Παρκ υποστήριξε στις αρχές πως τις πιστοποιήσεις των παιχνιδιών έχει καταθέσει και στον Δήμο Αλμυρού, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό, ενώ ο δήμος θα καλέσει και εμπειρογνώμονα για να εξετάσει τα δεδομένα.


Σύμφωνα με πληροφορίες η μικρή πετάχτηκε από το παιχνίδι «χαλί» όταν ο χειριστής ανέβασε ταχύτητα για να ανέβει και η αδρεναλίνη των παιδιών. Από την πτώση το κεφάλι της χτύπησε σε άλλο παιχνίδι του παζαριού, το «ταψί» και το σώμα της εγκλωβίστηκε στα μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 73χρονης τόσο η επιχείρηση όσο και το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν κανονικά άδεια λειτουργίας ενώ το παιχνίδι ήταν και πιστοποιημένο. Η 73χρονη συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα, κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του, σε βαθμό κακουργήματος. Την ίδια ώρα η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα και αν είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share