Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συγκίνηση: Μια μητέρα από τη Λαμία μέσα από το θάνατο της έδωσε ζωή!

Συγκλονιστικό!

31 Αυγούστου 2019 17:32
Συγκίνηση: Μια μητέρα από τη Λαμία μέσα από το θάνατο της έδωσε ζωή!

Ολονύχτια κινητοποίηση στο ΓΝ Λαμίας για τη δωρεά οργάνων από 48χρονη ασθενή που κατέστη εγκεφαλικά νεκρή. Λαμία: 50χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο!

Για μία ακόμη φορά το Νοσοκομείο Λαμίας μετατράπηκε σε γέφυρα ζωής για συνανθρώπους μας, μετά τη δωρεά οργάνων 48χρονης μητέρας τριών παιδιών από την Βοιωτία που κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής (30/8) στη ΜΕΘ ύστερα από σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο σύζυγος της, παρά το μεγάλο κακό που τον βρήκε τόσο απρόσμενα, πήρε τη γενναία και ύψιστης σημασίας απόφαση, να προσφέρει όλα τα βασικά όργανα από το σώμα της γυναίκας του που θα μπορούσαν να σώσουν κάποιους ανθρώπους ή να τους αλλάξουν τη ζωή.

Μετά τις ενέργειες της Ομάδας Συντονισμού της ΜΕΘ Λαμίας των εντατικολόγων Μαρίας Ψωμά και Σάσας Τσιρογιάννη, της Νοσηλεύτριας Ευαγγελίας Χαλτούπη, σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), βρέθηκαν οι συμβατοί δότες στους οποίους θα μεταμοσχευθούν τα πολύτιμα όργανα.

Ήδη πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι πνεύμονες έφυγαν για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου προκειμένου να φτάσουν Αυστρία και ακολούθησαν τα υπόλοιπα όργανα και συγκεκριμένα οι νεφροί γαι το Λαϊκό και το ήπαρ για ασθενή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Η ΜΕΘ Λαμίας με επικεφαλής Συντονιστή Διευθυντή τον Δημήτρη Σφύρα και Διευθυντή επίσης τον Γιώργο Κυριαζόπουλο, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες κλινικές του ΓΝ Λαμίας, κατατάσσεται ως 1η ΜΕΘ περιφερειακά σε μεταμοσχεύσεις και μάλιστα σε μια περίοδο που τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι αρκετά πίσω σε δωρεές οργάνων.

Δεν είναι τυχαίο το πρόσφατο ευχαριστήριο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) προς το ΓΝ Λαμίας και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη για το πραγματικό «δώρο ζωής» σε τρεις συνανθρώπους μας.

Λαμία: To κράνος έσωσε ντελιβερά σε τροχαίο!

Τροχαίο με μηχανάκι σημειώθηκε το μεσημέρι λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στον παράδρομο της ΔΕΗ στη Λαμία.

Ο 21χρονος ντελιβεράς κατέβαινε κανονικά την οδό, όταν ξεκίνησε από θέση στάθμευσης από το απέναντι ρεύμα το αυτοκίνητο με οδηγό έναν Ρομά, που του έκλεισε το δρόμο. Να σας θυμίσουμε την τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο!

Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη και ο ντελιβεράς βρέθηκε στο οδόστρωμα. Άμεσα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, με το νεαρό να παραπονιέται ότι είχε χτυπήσει στα πλευρά του.

Ευτυχώς φορούσε κράνος και γλύτωσε κάποιο σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Την προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας.

Σοκ στο Μεσολόγγι: Άντρας εντοπίστηκε νεκρός!

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου για το θάνατο 76χρονου αλλοδαπού, εντός του υπό ιδιοκτησίας του σκάφος με σημαία Αυστρίας, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο στις χερσαίες εγκαταστάσεις ιδιωτικής επιχείρησης. Ενώ άλλος ένας άντρας στον Βόλο έκανε βόλτα στο λιμάνι και ξαφνικά έπεσε νεκρός!

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου με τη συνδρομή των οποίων ο 76χρονος εξήχθη από το σκάφος, και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Νεκρός σε τροχαίο ο Μανώλης Κολαϊνης!

Νεκρός σε τροχαίο ο έπεσε ο Μανώλης Κολαϊνης! Πολύ σκληρές εικόνες που φέρνουν δάκρυα στα μάτια!

Στο πένθος βυθίστηκε απο χτες τα ξημερώματα και πάλι η τοπική κοινωνία της Ρόδου, καθώς ένα 25χρονο παλικάρι έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε, καρφώθηκε σε κολώνα.

Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες ο Μανώλης που οδηγούσε μοτοσυκλέτα με κατεύθυνση από τις πρώην εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής προς το χωριό Αφάντου, στο ύψος γνωστού ξενοδοχείου εξετράπη της πορείας του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Αρχαγγέλου. Πέθανε ο Γιώργος Κολώκας!

Είδηση σοκ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο η Τζέσι Κομπς!

Ένα θανατηφόρο ατύχημα είχε η Τζέσι Κομπς, η «ταχύτερη γυναίκα σε τέσσερις τροχούς» που πέθανε την Τρίτη προσπαθώντας να σπάσει το δικό της ρεκόρ ταχύτητας.

Η Κομπς πέθανε την Τρίτη στην έρημο Αλβόρντ στο νοτιοανατολικό Όρεγκον, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη. Ήταν μόλις 39 ετών. Πέθανε ο Χρήστος Νικολάου!

Η Τζέσι Κομπς λίγο πριν σπάσει το δικό της ρεκόρ το 2016/Φωτογραφία: North American Eagle

«Ήταν μια λαμπρή μηχανικός, οδηγός, κατασκευαστής και επιστήμονας και προσπαθούσε καθημερινά να ενθαρρύνει τους άλλους με το θαυμαστό παράδειγμά της» δήλωσε ο Άνταμ Σάβατζ, πρώην συμπαρουσιαστής της στην τηλεοπτική σειρά «Mythbusters».

Η γρηγορότερη γυναίκα στον κόσμο – Έτρεξε με 777,6 χιλιόμετρα/ώρα
Η Τζέσι Κομπς ήταν η γρηγορότερη γυναίκα σε τέσσερις τροχούς το 2013 στο North American Eagle Supersonic Speed ​​Challenger, όταν έκανε ρεκόρ 640 χιλιομέτρων την ώρα. Τον Οκτώβριο, η Κομπς έκανε νέο ρεκόρ 777,6 χιλιομέτρων/ώρα. Και προχθές την Τρίτη, προσπάθησε να σπάσει ακόμη κι αυτό το ρεκόρ.



Η Τζέσι Κομπς κατείχε τον τίτλο της «γρηγορότερης γυναίκας στον κόσμο».
«Στις 27 Αυγούστου, περίπου στις 4 το απόγευμα, το τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης έλαβε μια κλήση που ανέφερε πως ένα υπερηχητικό αυτοκίνητο προσπάθησε να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας εδάφους στην έρημο Αλβόρντ, όταν συγκρούστηκε, με αποτέλεσμα μια απώλεια» ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Κυνηγούσε το όνειρό της

Οι ακριβείς λεπτομέρειες για το ατύχημα και την συντριβή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά η οικογένειά της ανέφερε πως περιβαλλόταν από αγαπημένους όταν πέθανε και πρόσθεσε πως κυνηγούσε το όνειρό της να γίνει η γρηγορότερη γυναίκα στη Γη από το 2012.

«Η Κομπς ήταν μία από τους σπάνιους ονειροπόλους με την γενναιότητα να μετατρέψει αυτές τις δυνατότητες σε πραγματικότητα και άφησε αυτή την γη οδηγώντας γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία» ανέφεραν σε δήλωσή τους.

Προσπαθούσε να σπάσει την ταχύτητα των 815 χιλιομέτρων/ώρα

Λίγες ημέρες πριν τον θάνατό της, η γρηγορότερη γυναίκα στον κόσμο είχε κάνει μια δημοσίευση στο Instagram, λέγοντας πως θα προσπαθούσε να σπάσει τα 823 χιλιόμετρα/ώρα.

Λίγες ημέρες πριν το ατύχημα είχε κάνει μια ανάρτηση που έλεγε πως θα προσπαθήσει να φτάσει τα 823 χιλιόμετρα/ώρα
«Μπορεί να ακούγεται λίγο τρελό να περπατάς κατευθείαν μέσα στο δαχτυλίδι της φωτιάς… εκείνοι που είναι πρόθυμοι, εκείνοι είναι αυτοί που πετυχαίνουν τα σπουδαία πράγματα. Πολλοί λένε ότι είμαι τρελή. Κι εγώ απαντώ: ‘Σας ευχαριστώ’». Έγραψε στην ανάρτησή της.

Η συγκινητική ανάρτηση του συντρόφου της: «Έκανα ότι μπορούσα για να την σώσω»
Ο σύντροφός της, Τέρι Μάντεν επιβεβαίωσε την είδηση για το τρομακτικό ατύχημα σε ένα αφιέρωμα στο Instagram την Τετάρτη, λέγοντας πως έκανε ότι μπορούσε για να την σώσει.


«Έκανα ότι μπορούσα για να την σώσω» έγραψε ο σύντροφός της

«Ήμουν ο πρώτος που βρέθηκα εκεί και πιστέψτε με κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να την σώσουμε» έγραψε οΜάντεν. «Ποτέ δεν έχω αγαπήσει κανέναν τόσο πολύ όσο αυτή την εκπληκτική γυναίκα. Ήταν ο μονόκερός μου και λάτρευα κάθε στιγμή που περνούσα μαζί της. Ήταν το πιο εκπληκτικό πνεύμα που έχω γνωρίσει ή θα γνωρίσω ποτέ στην ζωή μου. Δεν είμαι καλά, αλλά είναι εδώ μαζί μου για να με βοηθήσει να συνεχίσω. Της είχα υποσχεθεί ότι αν δεν πήγαινε καλά, θα προσπαθούσα να συμβιβαστώ με αυτό και να συνεχίσω την ζωή μου».


Η 39χρονη λάτρευε τις μηχανές και τα αυτοκίνητα και ήθελε να πάει πάντα όσο πιο γρήγορα γινόταν

Υπήρξε πρότυπο για πολλές γυναίκες

Και η οικογένειά της όμως απέτισε φόρο τιμής στην Κομπς, λέγοντας πως ήταν γνωστή για το «λαμπερό χαμόγελό, την θετικότητα και την επίμονη επιδίωξη της εκπλήρωσης των ονείρων της».


Όπως λέει η οικογένειά της, υπήρξε πρότυπο για πολλές γυναίκες στον κόσμο

πως έγραψαν: «Υπήρξε το πρότυπο για νεαρά κορίτσια και γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι που την αγάπησαν και την ακολούθησαν έγιναν μια οικογένεια, όλοι μαζί της στην περιπέτεια και το πάθος της. Οι οπαδοί της την λάτρευαν και ζούσε για να τους εμπνέει. Περιτριγυρισμένη από την οικογένειά και τους φίλους της την στιγμή που πέθανε, η Τζέσι έζησε ατρόμητα και η κληρονομιά της θα ζει στις αμέτρητες ζωές που άγγιξε».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share