Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στο Βόλο: Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 14χρονης!

Δεν άντεξε το βάρος της απώλειας!

31 Αυγούστου 2019 15:35
Τραγωδία στο Βόλο: Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 14χρονης!

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ο πατέρας του άτυχου 14χρονου κοριτσιού, που βρήκε εχθές τραγικό θάνατο πέφτοντας από παιχνίδι στο Λούνα Παρκ του Αλμυρού.

Ο πατέρας νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Όπως επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα, ο πατέρας της άτυχης έφηβης είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ. Μια εβδομάδα αργότερα, μέρος αυτού του εξοπλισμού θα γινόταν η αιτία για να βρει το παιδί του τραγικό θάνατο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις της ιδιοκτήτριας του Λούνα Παρκ του Αλμυρού, που αναπτύσσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα σε όλα τα παζάρια της χώρας. Η ιδιοκτήτρια του Λούνα Παρκ υποστήριξε στις αρχές πως τις πιστοποιήσεις των παιχνιδιών έχει καταθέσει και στον Δήμο Αλμυρού, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό, ενώ ο δήμος θα καλέσει και εμπειρογνώμονα για να εξετάσει τα δεδομένα.


Σύμφωνα με πληροφορίες η μικρή πετάχτηκε από το παιχνίδι «χαλί» όταν ο χειριστής ανέβασε ταχύτητα για να ανέβει και η αδρεναλίνη των παιδιών. Από την πτώση το κεφάλι της χτύπησε σε άλλο παιχνίδι του παζαριού, το «ταψί» και το σώμα της εγκλωβίστηκε στα μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 73χρονης τόσο η επιχείρηση όσο και το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν κανονικά άδεια λειτουργίας ενώ το παιχνίδι ήταν και πιστοποιημένο. Η 73χρονη συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα, κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του, σε βαθμό κακουργήματος. Την ίδια ώρα η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα και αν είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την τραγωδία στο Βόλο: Οι πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα στο λούνα παρκ!

Βίντεο ντοκουμέντο από τον πανικό που επικράτησε από τη στιγμή που η 14χρονη μαθήτρια έπεσε στο κενό από παιχνίδι σε υπαίθριο λούνα παρκ στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Το σώμα του κοριτσιού έχει μόλις καταλήξει σε ένα άλλο παιχνίδι του λούνα παρκ, καθώς εκσφενδονίσθηκε από το «ταψί», το παιχνίδι στο οποίο είχε ανέβει λίγο νωρίτερα, μαζί με τους φίλους της. Το δυστύχημα έγινε περίπου στις έντεκα το βράδυ της Παρασκευής.

Οι συνθήκες δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 μαρτυρίες αναφέρουν ότι η άτυχη δεκατετράχρονη ενώ βρισκόταν πάνω στο παιχνίδι, σηκώθηκε όρθια και ύψωσε και τα χέρια της, όπως έκαναν και οι φίλοι της για να βγάλουν φωτογραφία. Εκείνη τη στιγμή έπεσε από το «ταψί» από μεγάλο ύψος και το σώμα της κατέληξε σε ένα άλλο παιχνίδι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πάντως, η περιστροφή στο παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος της, το «ταψί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα οι καθήμενοι να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που ήταν πάνω στο παιχνίδι με τη 13χρονη κόρη της, την κ. Βασιλική Δαλακούρα και μίλησε στο e-thessalia.gr ενώ η περιστροφή πλησίαζε στο τέλος της, το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα οι καθήμενοι να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν.

Το ίδιο έκαναν και οι γονείς μικρών παιδιών, που παρακολουθούσαν το παιχνίδι από το έδαφος. Κάποια στιγμή η άτυχη κοπέλα εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά της, από μεγάλο ύψος και κατέπεσε με σφοδρότητα στα κάγκελα διπλανού παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Η 14χρονη φέρεται να υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μετά την πτώση του κοριτσιού, που αποδείχθηκε μοιραία, επικράτησε πανικός, όπως φαίνεται στο βίντεο. Αμέσως έφθασε ασθενοφόρο που παρέλαβε το παιδί, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Τραγική λεπτομέρεια: Ο πατέρας της 14χρονης, επαγγελματίας οδηγός είχε μεταφέρει με το φορτηγό του προ ημερών τα μηχανήματα του λούνα παρκ που είζε στηθεί στον Αλμυρό καθώς γινόταν εμποροπανύγηρις.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, η οποία αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ωστόσο, όπως φέρεται να υποστηρίζει τα παιχνίδια του λούνα παρκ είναι πιστοποιημένα και πληρούν τους κανόνες ασφαλείας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share