Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη!

Συνέβη πριν λίγο...

28 Αυγούστου 2019 20:27
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη!

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή της Καβησού, του δήμου Αλεξανδρούπολης, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 18.30. Συναγερμός: Μαίνεται η φωτιά στους Δελφούς!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά καίει σε θαμνώδη έκταση, όχι πολύ μακριά από τον οικισμό, αλλά παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, εκτιμάται ότι δεν απειλούνται κατοικίες.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρεί, με ρίψεις νερού από αέρος, το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», της Αλεξανδρούπολης, ενώ από εδάφους για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις της Αλεξανδρούπολης, του Σουφλίου, του Διδυμοτείχου και της Κομοτηνής. Ειδικότερα κινητοποιήθηκαν 39 πυροσβέστες, 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη!

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Πέμπτη στην χώρα μας! Μπορεί να υπήρχαν προειδοποιήσεις και για σήμερα αλλά ήδη στην Αττική έχουν ξεσπάσει τέσσερις φωτιές!

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι περιοχές που κινδυνεύουν:

- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Υμηττό!

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Υμηττό! Κλειστή η Καραολή Δημητρίου από τη Φορμίωνος και η οδός Γρανίκου από τη λεωφόρο Καρέα! Στην Αττική πνέουν ισχυροί άνεμοι!

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς λίγο μετά τις 11.30 ξέσπασε φωτιά σε δασική περιοχή του Υμηττού, απέναντι από το νεκροταφείο του Βύρωνα και κοντά στο Θέατρο Βράχων. Μία ώρα αργότερα η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση και εκφραζόταν αισιοδοξία ότι ήταν ζήτημα λίγου χρόνου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί και η φορά τους «πηγαίνει» τη φωτιά προς τον Καρέα.

Λόγω της πυρκαγιάς, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η οδός Καραολή Δημητρίου από τη Φορμίωνος και η οδός Γρανίκου από τη λεωφόρο Καρέα

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δυνατός σεισμός στα Δωδεκάνησα!

Τραγωδία στις Σπέτσες: Nεκρός λουόμενος!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share