Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Τα μοιραία λάθη των δύο δυτών! (Video)

Γιατί και πώς έχασαν τη ζωή τους;

26 Αυγούστου 2019 07:58
Τραγωδία στην Κάρπαθο: Τα μοιραία λάθη των δύο δυτών! (Video)

Για μοιραία λάθη που στέρησαν τη ζωή στους δύο δύτες, σε θαλάσσια σπηλιά στην Κάρπαθο, έκανε λόγο διασώστης, που συμμετείχε στις ενέργειες εντοπισμού τους, στη θαλάσσια περιοχή της Σωκάστρου. Σοκάρει η δολοφονία δεκανέα στην Κάρπαθο: Η μοιραία κουβέντα και το σπασμένο ποτήρι!

Οι δύο δύτες, ένας Τσέχος 60 ετών και ένας 35χρονος Ιρανός εκπαιδευτής τεχνικός καταδύσεων, όπως φαίνεται δεν τήρησαν τους κανόνες ασφαλείας, κάτι που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή τους. Σε δηλώσεις του στον ALPHA και τον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Πρωτόπαππας, δύτης από την Κάρπαθο που μετείχε στην επιχείρηση ανάσυρσής τους, ανέφερε πως οι δύο δύτες δεν τήρησαν τους κανόνες ασφαλείας. Χαρακτηριστικά είπε πως δεν είχαν νήμα μαζί τους,ενώ τόνισε πως ο τρίτος δύτης σώθηκε από καθαρή τύχη. Εικάζει πως σε συνδυασμό με την έλλειψη οξυγόνου, επικράτησε πανικός, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν την έξοδο από την χαράδρα, βρισκόμενοι σε βάθος 43 μέτρων.

«Είναι μια εξειδικευμένη κατάδυση η συγκεκριμένη, που αλλάζει τους κανόνες ασφαλείας κατάδυσης. Επρεπε να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας. Εγώ προσωπικά δεν έχω μπει στη συγκεκριμένη χαράδρα. Ο ένας δύτης ήταν έμπειρος. Τον γνώριζα, αλλά δεν είχα κάνει μαζί του κατάδυση», είπε ο κ. Πρωτόπαππας στον ΣΚΑΪ, ενώ στο δελτίο του ALPHA επεσήμανε:

«Τους βρήκαμε μέσα στη σπηλιά, περίπου 5 μέτρα από την έξοδο. Είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους και προφανώς επικράτησε πανικός. Το θεωρώ το πιο επικίνδυνο σημείο στη Κάρπαθο. Είναι μια στενή χαράδρα και πήγαν χωρίς να χρησιμοποιήσουν τους κανόνες ασφαλείας. Οι δύτες δεν είχαν νήμα για να βρουν την έξοδο από τη χαράδρα. Επίσης είχαν μόνο μία μπουκάλα οξυγόνου ο καθένας. Υπήρχε δύτης ασφαλείας, αλλά μπήκε να τους σώσει και πνίγηκε».

Ο τρίτος δύτης δήλωσε πως «βγήκα από το σπήλαιο επειδή ακούμπησα σε ένα σπασμένο αλιευτικό εργαλείο στην είσοδο της σπηλιάς. Έτσι βρήκα τον προσανατολισμό μου και ανέβηκα στην επιφάνεια. Η ορατότητα κάτω ήταν μηδενική».

Είχε μπει στη σπηλιά για να βρει τους άλλους δύο όταν διαπίστωσε πως καθυστερούσαν με κίνδυνο να ξεμείνουν από οξυγόνο. Επιπλέον χρησιμοποίησε και ένα σπασμένο δίχτυ που βρήκε στο βυθό ως οδηγό.

«Δεν είναι εύκολες οι συνθήκες, είναι πάρα πολύ δύσκολη η περιοχή, πολύ δύσκολη η σπηλιά. Δεν έχει και καλό καιρό και ακόμα και με τις φυσαλίδες μας δημιουργείται ένα ένζυμο που δεν μας αφήνουν να έχουμε ορατότητα» εξήγησε ο Νίκος Πρωτοπαππάς συμπληρώνοντας πως κανείς δεν γνωρίζει την σπηλιά.

«Αν μπήκανε με μία μπουκάλα, μέσα σε μία σπηλιά στα 45-50 μέτρα, χωρίς φακό, χωρίς μίτους ή με φακό χωρίς μίτο… Το ακούω και ανατριχιάζω. Είναι σαν να θέλεις να πηδήξεις από τον γκρεμό. Να έχεις γκρεμό μπροστά σου και από την άλλη σκαλιά και να πας να πέσεις από τον γκρεμό» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο εκπαιδευτής σπηλαιοκατάδυσης Ξενοφών Πιτσινέλης.

Με νέα επιχείρηση σήμερα, δύτες θα προσπαθήσουν να ανασύρουν τη σορό και τους δεύτερου δύτη από τη σπηλιά.

Σοκαριστικό έγκλημα στην Κάρπαθο: Σκότωσε 68χρονο με 9 μαχαιριές!

Έγκλημα σοκ στην Καρπάθου, όπου εχθες στις 12:10 το βράδυ, ένας 27χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε με περισσότερες από 9 μαχαιριές, έναν 68χρονο ιδιοκτήτη μπαρ στην περιοχή Πηγάδια. Να σας θυμίσουμε ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται στην εντατική επιχειρηματίας έπειτα απο επεισόδιο για κόντρες!

Ο 27χρονος, που φαίνεται να αντιμετώπιζε παλαιότερα ψυχολογικά προβλήματα, πήγε στο κατάστημα του 68χρονου και ξαφνικά τράβηξε μαχαίρι και τον χτύπησε για περισσότερες από 9 φορές, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου και εξέπνευσε ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Ο 27χρονος, όχι μόνο δεν σταμάτησε στις εντολές των αστυνομικών, αλλά αντέδρασε βίαια, έφυγε από το σημείο, έπεσε στη θάλασσα και σύμφωνα με τα όσα είπαν στη Ροδιακή κάτοικοι του νησιού κολύμπησε σε κοντινή βραχονησίδα όπου και κρύφτηκε!

Αμέσως κινητοποιήθηκε και το λιμενικό σώμα όπου στη συνέχεια με πλωτό σκάφος, αστυνομικοί και λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο όπου τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Το νησί είναι σοκαρισμένο από το περιστατικό. Ο ίδιος ο δράστης, δεν έδωσε την παραμικρή εξήγηση στους αστυνομικούς για το πως έφθασε στο φονικό.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share