Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πυρκαγιά στα Καλάβρυτα!

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

25 Αυγούστου 2019 15:15
Πυρκαγιά στα Καλάβρυτα!

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρίκι Καλαβρύτων. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»;

Κινητοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσβεση 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες, 2 καναντέρ, 2 PZL και 1 ελικόπτερο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Το θετικό είναι πως δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Πυρκαγιές στη Μεσσηνία!

Πυρκαγιές ξέσπασαν πριν από λίγη ώρα στη Μεσσηνία. Πυρκαγιά στον Διόνυσο: Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες! (photos-video)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν εδώ και λίγη ώρα, πυροσβέστες στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας όπου έχουν ξεσπάσει δυο πύρινα μέτωπα. Η μια φωτιά μαίνεται σε χωματερή κοντά στο Ζευγολατιό και η άλλη κοντά στο χωριό Χριστοφιλαϊκά και είναι ορατή από την Εθνική Οδό. Στην περιοχή συνδράμουν και εναέρια μέσα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μάχη για να περιορίσει αρχικά τις πυρκαγιές χωρίς να επεκταθούν και να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά στο Δομοκό!

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία για φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Πετρωτού στον Δομοκό. Συναγερμός: Φωτιά στην Αχαΐα!

Η φωτιά ξέσπασε στις 13:10, καίει χαμηλή βλάστηση και ευτυχώς δεν απειλεί το χωριό

Στη προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν 5 οχήματα και 10 πυροσβέστες από το Π.Κ. Δομοκού και την Π.Υ. Λαμίας. Επίσης ρίψεις νερού κάνουν 2 αεροσκάφη PZL και δύο Canadair.

Φωτιά ξέσπασε στην Αργολίδα!

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Νέας Κίου του δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα. Φωτιά στην Καστοριά!

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα και ο καπνός ήταν ορατός από μεγάλη απόσταση. Στο σημείο επιχειρούν οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Άργους.

Η εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται στο ύψος του ΚΕΓΕ, πίσω από το ποτάμι της Νέας Κίου και δίπλα από τον καταυλισμό των Ρομά που υπάρχει στην περιοχή, με τη φωτιά να έχει φτάσει δίπλα στις παράγκες.

Κρήτη: Φωτιά σε διαμέρισμα!

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γκαρσονιέρα 1ου ορόφου πολυκατοικίας. Στο σημείο επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Η ένοικος του διαμερίσματος στην προσπάθεια της να βγει από το σπίτι τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Από την φωτιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα. Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Φωτιά στην Σύρο!

Στην Σύρο έχει ξεσπάσει φωτιά αυτή την ώρα! Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στη Σύρο και συγκεκριμένα στη δημοτική κοινότητα Ποσειδωνίας, κοντά στην παραλία Μέγα Γυαλού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με δέκα πυροσβέστες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Φωτιά ξέσπασε στην Σπάρτη!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πυρκαγιά στο Κιάτο!

Πυρκαγιά στον Έβρο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share