Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εικόνα σοκ: Δελφίνι σε κατάσταση αποσύνθεσης εντοπίστηκε σε παραλία της Χαλκιδικής!

Τραγικό!

24 Αυγούστου 2019 15:38
Εικόνα σοκ: Δελφίνι σε κατάσταση αποσύνθεσης εντοπίστηκε σε παραλία της Χαλκιδικής!

Αντιμέτωποι με μία αποκρουστική εικόνα ήρθαν λουόμενοι σε παραλία της Χαλκιδικής. Σοκ στο Πήλιο: Η εικόνα στην παραλία πάγωσε τους πάντες! (photo)

Πιο συγκεκριμένα σήμερα λίγο πριν τις 12.00, στην περιοχή Ντουράκι, στη Νέα Ηράκλεια, λουόμενοι αντιλήφθηκαν και ανέσυραν από την θάλασσα ένα νεκρό δελφίνι.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες το νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι λουόμενοι αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του από την έντονη δυσοσμία και το έσυραν στην ακτή.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν το Λιμενικό, το οποίο βρέθηκε στο σημείο. Στελέχη του Λιμενικού ενημέρωσαν τον δήμο, ο οποίος αναμένεται να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, με την υγειονομική ταφή του δελφινιού.

Kρήτη: H θάλασσα «ξέβρασε» νεκρό δελφίνι!

Με ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος στην παραλία της Ψιλής Άμμου στους Καλούς Λιμένες στην Κρήτη , καθώς η θάλασσα ξέβρασε ένα νεκρό δελφίνι.

Το θηλαστικό, που ήταν του είδους του «ζωνοδέλφινου» απομακρύνθηκε από το σημείο και παραλήφθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Λιμενικής Αρχής προκειμένου να ολοκληρωθεί η υγειονομική του ταφή.

Σοκαριστικές εικόνες: Δεύτερο νεκρό δελφίνι «ξεβράστηκε» στη Μύκονο!

Νεκρά δελφίνια «ξεβράζει» η παραλία της Φτελιάς. Μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα βρέθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες τουρίστες και κάτοικοι της Φτελιάς στο νησί των ανέμων.

Με διαφορά λίγων ωρών, στην παραλία εντοπίστηκαν νεκρά δελφίνια τα οποία έφεραν τραύματα που πιθανότατα οφείλονται στην προπέλα κάποιου σκάφους. Το πρώτο δελφίνι βρέθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Οι κάτοικοι αντικρίζοντας το δύστυχο θηλαστικό να κείτεται νεκρό σε μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Μυκόνου ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο. Κλιμάκιο των ανδρών του Λιμεναρχείου Μυκόνου εξέτασαν το δελφίνι και στη συνέχεια αφού συνέταξαν σχετική αναφορά, ειδοποίησαν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να το παραλάβει.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί της Τρίτης, μια γυναίκα που αντίκρισε στην παραλία της Φτελιάς την ίδια αποτρόπαια εικόνα ειδοποίησε το Λιμεναρχείο όπου οι λιμενικοί διενήργησαν αυτοψία και στη συνέχεια συνέταξαν την σχετική έκθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δελφίνι είχε μήκος περίπου 2 μέτρα και έφερε κάθετη τομή στην κοιλιά, καθώς και πολλαπλές εκδορές, πιθανότατα προερχόμενες από πρόσκρουση στα βράχια λόγω θαλασσοταραχής.

Η αναφορά του Λιμενικού εστάλη στον Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών (Πέλαγος) ενώ ο δήμος Μυκόνου το παρέλαβε για υγειονομική ταφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δεύτερο συμβάν έχει προκαλέσει προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές αφού δεν είναι σύνηθες γεγονός με διαφορά λίγων ωρών δύο δελφίνια να βρίσκονται νεκρά στο ίδιο σημείο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share