Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Γιος καταζητούμενου τραπεζίτη ο δεύτερος νεκρός Ρώσος στην τραγωδία στον Πόρο!

Ποιος ήταν;

22 Αυγούστου 2019 09:25
Γιος καταζητούμενου τραπεζίτη ο δεύτερος νεκρός Ρώσος στην τραγωδία στον Πόρο!

Όπως αποκαλύφθηκε, ο δεύτερος νεκρός Ρώσος υπήκοος στην τραγωδία στον Πόρο ήταν γιος του καταζητούμενου πρώην πρώτου αντιπροέδρου της Τράπεζας της Μόσχας.

Ο Πάβελ Ακουλίνιν βρισκόταν μαζί με έναν επιχειρηματία και φιλάνθρωπο, τον Μιχαήλ Αμπράμοφ σε ένα ελικόπτερο που συνετρίβη στον Πόρο.

Ο νεαρός άνδρας ήταν ο σύντροφος της κόρης του επιχειρηματικού εταίρου του Αμπράμοφ καθώς και γιος του πρώην πρώτου αναπληρωτή προέδρου της Τράπεζας της Μόσχας Ντμίτρι Ακουλίνιν, δήλωσε στο RBK μια πηγή εξοικειωμένη με τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Σύμφωνα με την πηγή του RBK, οι Ακουλίνιν και Αμπράμοφ πραγματοποιούσαν μαζί τις διακοπές τους στο γιοτ του Αντρέι Κοντρασόφ, επιχειρηματικό εταίρο του Αμπράμοφ.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Μουσείου Ρωσικής Εικόνας Σεργκέι Μπογκατύρεφ. «Ο Πάβελ Ακουλίνιν ήταν ο «γαμπρός» της κόρης του συνεργάτη του Μιχάηλ Αμπράμοφ, Αντρέι Κοντρασόφ. Ο Αμπράμοφ και ο Κοντράσοφ ήταν συνεργάτες στις οικοδομικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Μπογκατύρεφ. Θρίλερ με την πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Οι πρώτες εκτιμήσεις! Πως κατέπεσε; (photos-video)

undefined

Η πηγή του RBC, άτομο εξοικειωμένο με τις λεπτομέρειες του συμβάντος, διευκρίνισε επίσης ότι ο γιος του πρώην αναπληρωτή προέδρου της Τράπεζας της Μόσχας, Πάβελ Ακουλίνιν, γεννήθηκε το 1995.

Ο Ντμίτρι Ακουλίνιν ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας. Στο τέλος του 2010, ξεκίνησε μία ποινική υπόθεση εναντίον του προέδρου της τράπεζας Αντρέι Μπορόντιν και άλλων στελεχών της τράπεζας.

Η έρευνα τους προσδιόρισε ως υπόπτους για μεταφορά χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς των κυπριακών εταιρειών που ελέγχονταν από τους ίδιους το διάστημα μεταξύ 2008-2011. Το 2013-2014, ο Μπορόντιν και ο Ακουλίνιν κατηγορήθηκαν για ξέπλυμα χρήματος και κλοπή άνω του 1 δισ. ρουβλιών. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να διωχθούν καθώς διέφυγαν στο εξωτερικό.

undefined

Από τη στιγμή που τα στελέχη της τράπεζας διέφυγαν στο εξωτερικό, τέθηκαν στη διεθνή λίστα καταζητούμενων.

Τραγωδία στον Πόρο: Αυτοί είναι οι δύο νεκροί Ρώσοι επιβαίνοντες (photos-video)

Νέες πληροφορίες έρχονται από την τραγωδία στο Πόρο με την πτώση του ελικοπτέρου που είχε ως απολογισμό τρεις νεκρούς ανθρώπους. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Έλληνα πιλότο, Νίκο Καρυστινό και τους Ρώσους Abramov Mikhail και Davel Akolinin. «Ραγίζει» καρδιές! Η συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας των παιδιών του άτυχου πιλότου στον Πόρο (photo)

Ο Mikhail Abramov είχε μακρά πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο της Ρωσίας. Υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών. Δημιούργησε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και Τέχνης, με αμέτρητες χριστιανικές και βυζαντινές εικόνες, για το οποίο είχε βραβευτεί.

undefined

Τον θάνατό του ανακοίνωσε μέσω Facebook η κριτικός τέχνης, Irina Yazykova, αλλά και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Alexei Lidov. Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα επιβεβαίωσε τα ονόματα των νεκρών από την τραγωδία με το ελικόπτερο, αναφέροντας πως ο Mikhail Abramov γεννήθηκε στην Μόσχα το 1963 και από το 1985 ασχολούνταν με επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων εμπόριο δερμάτινων προϊόντων.

Погиб Михаил Абрамов. создатель Музея русской иконы. Царство Небесное! Светлая память!

Posted by Ирина Языкова on Tuesday, 20 August 2019

Πιο συγκεκριμένα, είχε υψηλόβαθμη θέση στην RGS Group, που ήταν για πολλά χρόνια η μεγαλύτερη και ισχυρότερη ασφαλιστική εταιρεία της Ρωσίας, έχοντας πλέον «πέσει» στην δεύτερη θέση πίσω από την SOGAZ.

«Ως ένας σημαντικός επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών, ο «Μίσα» θεωρούσε το μουσείο αυτό ως «παιδί» του και επένδυσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, δείχνοντας έτσι και το γιατί ήταν τόσο επιτυχημένος και στις άλλες δουλειές του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alexei Lidov.

Погиб Михаил Абрамов - создатель первого частного Музея Русской иконы в Москве. Лето продолжает собирать свою страшную...

Posted by Alexei Lidov on Tuesday, 20 August 2019

Την ίδια ώρα, ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές για τον δεύτερο Ρώσο νεκρό, τον Davel Akolinin.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share