Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Φωτιά σε διαμέρισμα!

Μία γυναίκα στο νοσοκομείο!

22 Αυγούστου 2019 08:21
Κρήτη: Φωτιά σε διαμέρισμα!

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην Κρήτη. Συναγερμός: Φωτιά στην Αχαΐα!

Συγκεκριμένα αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γκαρσονιέρα 1ου ορόφου πολυκατοικίας. Στο σημείο επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Η ένοικος του διαμερίσματος στην προσπάθεια της να βγει από το σπίτι τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Από την φωτιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα. Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου

Φωτιά σε σκάφος στη Γλυφάδα! (Video)

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε σκάφος αγκυροβολημένο στη Δ' μαρίνα Γλυφάδας, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε την πρώτη ειδοποίηση για τη φωτιά στις 11.37 και με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν φαίνεται να απειλούνται άλλα σκάφη.

Φωτιά στην Σύρο!

Στην Σύρο έχει ξεσπάσει φωτιά αυτή την ώρα! Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στη Σύρο και συγκεκριμένα στη δημοτική κοινότητα Ποσειδωνίας, κοντά στην παραλία Μέγα Γυαλού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με δέκα πυροσβέστες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Φωτιά ξέσπασε στην Σπάρτη!

Γκραν Κανάρια: Μαίνεται πύρινη λαίλαπα! Απομακρύνθηκαν 8.000 τουρίστες! (Video)

Στο νησί Γκραν Κανάρια μαίνεται πύρινη λαίλαπα η οποία ξέσπασε το Σάββατο κοντά στην πόλη Τεχέδα, προχωρεί σε πολλά μέτωπα, ενισχυόμενη από έναν συνδυασμό υψηλών θερμοκρασιών, ισχυρών ανέμων και χαμηλής υγρασίας. Απομακρύνθηκαν από την περιοχή 8.000 τουρίστες!

Μέχρι στιγμής, η φωτιά πλήττει το ορεινό κεντρικό τμήμα του νησιού μάλλον, παρά τις παραλιακές περιοχές της που είναι γεμάτες τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες.

«Η πυρκαγιά παραμένει εκτός ελέγχου», δήλωσε στο Ρόιτερ εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. «Είναι μια πολύ σοβαρή πυρκαγιά». Πανικός από φωτιά σε παραλία στη Μαγιόρκα: Πανικόβλητοι τουρίστες απομακρύνονται άρον-άρον! (photos-video)

Δεκαέξι αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και περισσότεροι από 700 πυροσβέστες δίνουν αυτή τη στιγμή μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, φλόγες της οποίας φθάνουν σε ύψος 50 μέτρων, ανακοίνωσαν οι αρχές. Μέχρι στιγμής έχουν απανθρακωθεί περισσότερα από 34.000 στρέμματα και η φωτιά κινείται απειλητικά προς το βορειοδυτικό φυσικό πάρκο Ταμαντάμπα, όπου βρίσκονται μερικά από τα παλαιότερα πευκοδάση του νησιού.

Περίπου 400 πυροσβέστες περάσαν τη νύχτα δίνοντας μάχη κατά της φωτιάς και προσπαθώντας να την περιορίσουν, καθώς κινείται προς κατοικημένες περιοχές.

Είναι η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που η Τεχέδα εκκενώνεται εξαιτίας πυρκαγιάς.

Φωτιά στην Ελάτη Κοζάνης!

Ισχυρή φωτιά ξέσπασε στην Ελάτη Κοζάνης! Σπεύδουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής!

Η φωτιά καίει δασική περιοχή με πουρνάρια και βελανιδιές σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Ελάτης, αλλά βρίσκεται μακριά από την κοινότητα. Ισχυρή φωτιά μαίνεται στην Κρήτη!

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Παπαζαχαρία, έχουν περιοριστεί τα δύο μέτωπα της φωτιάς και με την άπνοια που υπάρχει στην περιοχή ελπίζουν ότι θα τη θέσουν σύντομα υπό έλεγχο.

Από τις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου, ως και την ίδια ώρα σήμερα εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στα μέτωπα της φωτιάς επιχείρησαν: 487 πυροσβέστες, 225 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ περιοδικά επιχείρησαν και τα εναέρια μέσα.

Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Φωτιά στην Εύβοια: Κάηκαν 23.565 στρέμματα γης!

Η καταστροφική φωτιά στην Εύβοια άφησε πίσω της 23.565 καμμένα στρέμματα γης! Όσο και να προσπάθησαν οι πυροσβέστες να σβήσουν την φωτιά δυστυχώς ο τραγικός απολογισμός είναι μεγάλος! Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι από το μεσημέρι της Κυριακής η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας.

Ποια είναι η τελευταία ενημέρωση της Γενικής Πολιτικής Προστασίας;

Στην περιοχή συνεχίζουν να βρίσκονται και να εργάζονται εντός των καμένων εκτάσεων, καθώς και για τη διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς 160 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 140 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Από αέρος επιτηρεί επίσης, ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου «Sikorsky S-64», ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση αν και όπου παρατηρηθεί αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή έχει καεί συνολική έκταση 23.565 στρεμμάτων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η τελική εκτίμηση του μεγέθους της πληγείσας περιοχής θα ολοκληρωθεί άμεσα από τις αρμόδιες εθνικές αρχές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά στην Καστοριά!

Τραγικό: Φλέγεται ο Αμαζόνιος! Βουτηγμένο στο σκοτάδι το Σαο Παόλο!

Φωτιά στο διάζωμα της Κηφισίας!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

 

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share