Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η Ελαφόνησος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Στόχος η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών!

21 Αυγούστου 2019 20:25
Η Ελαφόνησος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Η Ελαφόνησος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Ελαφόνησος: "Δεν υπάρχει πια κίνδυνος αλλά η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη!"

Με σκοπό την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά στις 10 Αυγούστου, κήρυξε τον δήμο Ελαφονήσου ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός γραμματέας της Νίκος Χαρδαλιάς «κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τον δήμο Ελαφονήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10.08.2019 στην παραπάνω περιοχή».

Η φωτογραφία από τη φωτιά στην Ελαφονήσο που συγκλονίζει τον πλανήτη! (Video)

Ήταν περίπου μία εβδομάδα πριν όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Ελαφόνησο, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης. Ελαφόνησος: "Δεν υπάρχει πια κίνδυνος αλλά η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη!"

Η φωτιά μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που σχεδόν 10.000 κόσμου, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί, ενώ εκκενώθηκε δύο φορές το κάμπινγκ του Σίμου.

Δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες κυκλοφόρησαν που αναδείκνυαν το μέγεθος της καταστροφής, με αποκορύφωμα ένα καρέ που δημοσίευσε στο Instagram ο χρήστης «kirillsamarits» και που έκανε πάταγο.

«Θυμήθηκα το ζευγάρι στο Μάτι που βρέθηκε αγκαλιασμένο και απανθρακωμένο πέρυσι από τις φωτιές. Αυτό θυμήθηκα και τους έβγαλα φωτογραφία γιατί τους ήθελα ζωντανούς», ανέφερε ο φωτογράφος ονόματι Kirill Samarits.

Μεσσηνία: Συνελήφθη ο εμπρηστής που έβαλε 10 φωτιές!

Συνελήφθη ο εμπρηστής που έβαλε 10 φωτιές στην Μεσσηνία! Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τέσσερα χρόνια!

Ηταν γύρω στις 00:50 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας μετά από ειδοποίηση κατοίκων έσπευσε στην περιοχή για μικρές πυρκαγιές, που ξεκινούσαν από δασική έκταση στα όρια Μεσσηνίας – Αρκαδίας και επεκτείνονταν δυτικότερα κατά μήκος του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό, σε ξερά χόρτα στα πρανή.

Παράλληλα με το έργο της κατάσβεσης η Πυροσβεστική με την συνδρομή αστυνομικών από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας και δυνάμεις της ΟΠΚΕ ερεύνησαν την περιοχή για ύποπτες κινήσεις. Εντοπίστηκε ο 52χρονος να περιφέρεται στην περιοχή, έχοντας μεταξύ άλλων στην κατοχή του και αναπτήρα. Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, όπου μετά από λίγο ομολόγησε τις πράξεις του και συνελήφθη, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση. Τελικά η πυρκαγιά στην Εύβοια ήταν ενέργεια εμπρηστών; (Video)

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, που ανέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ο συλληφθείς κατάγεται από χωριό της ευρύτερης περιοχής και είναι τοξικομανής. Χθες δικάστηκε με την διαδικασία του Αυτοφώρου στην Καλαμάτα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών. Κατόπιν αυτού οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ διατάχθηκε επιπλέον ψυχιατρική εξέταση.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»;

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη! Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»; Που πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα οι πολίτες;

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για τις περιοχές της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς την Πέμπτη 22 Αυγούστου. Φωτιά στην Καστοριά!

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης, οι περιοχές αυτές είναι οι Αττική, Ανατολική Στερεά, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Μέτρια είναι τα επίπεδα για όλη, σχεδόν, την υπόλοιπη χώρα.

Δείτε τον σχετικό χάρτη

Φωτιά στη Σαμοθράκη!

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις τέσσερις το απόγευμα της Τετάρτης στις Πηγές του Φονιά, στις Καρυές Σαμοθράκης. Πριν από λίγο: Φωτιά στην Καστοριά!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο μετέβησαν άμεσα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου Πετζετέλ, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, καθώς και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Η φωτιά καίει σε μεγάλο υψόμετρο, εντός χαράδρας με πυκνή βλάστηση, σημείο μη προσβάσιμο από πυροσβεστικά οχήματα. Ωστόσο ήδη κατευθύνονται προς την εστία της φωτιάς πεζοπόρο τμήμα του πυροσβεστικού κλιμακίου της Σαμοθράκης, καθώς και πεζοπόρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, οκτώ ατόμων, το οποίο μεταφέρθηκε στο νησί, με το σκάφος καταδίωξης του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, η φωτιά μέχρι στιγμής δεν είναι εκτεταμένη και υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον περιορισμό της

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σοκ στο Ηράκλειο: Άντρας "άρπαζε" χρυσαφικά από τον λαιμό γυναικών!

Σοβαρό τροχαίο στην παραλιακή: Ένας νεκρός!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share