Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Σαμοθράκη!

Στις Πηγές του Φονιά στις Καρυές

21 Αυγούστου 2019 18:53
Φωτιά στη Σαμοθράκη!

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις τέσσερις το απόγευμα της Τετάρτης στις Πηγές του Φονιά, στις Καρυές Σαμοθράκης. Πριν από λίγο: Φωτιά στην Καστοριά!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο μετέβησαν άμεσα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου Πετζετέλ, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, καθώς και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Η φωτιά καίει σε μεγάλο υψόμετρο, εντός χαράδρας με πυκνή βλάστηση, σημείο μη προσβάσιμο από πυροσβεστικά οχήματα. Ωστόσο ήδη κατευθύνονται προς την εστία της φωτιάς πεζοπόρο τμήμα του πυροσβεστικού κλιμακίου της Σαμοθράκης, καθώς και πεζοπόρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, οκτώ ατόμων, το οποίο μεταφέρθηκε στο νησί, με το σκάφος καταδίωξης του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, η φωτιά μέχρι στιγμής δεν είναι εκτεταμένη και υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον περιορισμό της.

Φωτιά στο διάζωμα της Κηφισίας!

Μια φωτιά στο διάζωμα της Λ. Κηφισίας στο ύψος του Χαλαδρίου, κινητοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης την Πυροσβεστική. Τί δήλωσε ο 33χρονος βασικός ύποπτος για την φωτιά στην Εύβοια; (Video)

Η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και ξέσπασε περίπου στις 14:30 το μεσημέρι

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και αντιμετώπισαν την πυρκαγιά.

Ισχυρή Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά!

Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην Μούντα Κεφαλονιάς από το απόγευμα της Τρίτης.

Άμεση είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, καθώς επιχειρούν για την κατάσβεση 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες, 2 καναντέρ, 1 ελικόπτερο και 4 PZL.

Πυρκαγιά ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης και σε χώρο υγειονομικής ταφής, ανάμεσα στο Άστρος και τα Κάτω Βέρβενα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει για την κατάσβεση 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 άτομα, ενώ έχουν σηκωθεί και 2 PZL.

Η πυρκαγιά μαίνεται εντός του ΧΥΤΑ και δεν έχει επεκταθεί εκτός αυτού μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με πληροφορίες, την εστία εντόπισε ο φύλακας του χώρου και ενημέρωσε την πυροσβεστική.

Φωτιά ξέσπασε στη Φλώρινα!

Φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Φλώρινα σε δασική έκταση στο Αμύνταιο. Φωτιά στην Εύβοια: Σε αντιφάσεις ο βασικός ύποπτος!

Η πυρκαγιά αρχικά έκαψε λιβάδια και τώρα καίει δάσος στο Βαρικό Αμυνταίου και επί τόπου επιχειρούν 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 1 ομάδα 6 ατόμων πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες και 2 μηχανήματα ΟΤΑ. Η περιοχή έχει πλούσια βλάστηση και πυκνό δάσος.

Φωτιά στην Εύβοια: Κάηκαν 23.565 στρέμματα γης!

Η καταστροφική φωτιά στην Εύβοια άφησε πίσω της 23.565 καμμένα στρέμματα γης! Όσο και να προσπάθησαν οι πυροσβέστες να σβήσουν την φωτιά δυστυχώς ο τραγικός απολογισμός είναι μεγάλος! Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι από το μεσημέρι της Κυριακής η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας.

Ποια είναι η τελευταία ενημέρωση της Γενικής Πολιτικής Προστασίας;

Στην περιοχή συνεχίζουν να βρίσκονται και να εργάζονται εντός των καμένων εκτάσεων, καθώς και για τη διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς 160 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 140 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Από αέρος επιτηρεί επίσης, ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου «Sikorsky S-64», ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση αν και όπου παρατηρηθεί αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή έχει καεί συνολική έκταση 23.565 στρεμμάτων.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η τελική εκτίμηση του μεγέθους της πληγείσας περιοχής θα ολοκληρωθεί άμεσα από τις αρμόδιες εθνικές αρχές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Υπάρχει ανθρωπιά: Ένας ιδιώτης δώρισε 110.100 ευρώ για να χειρουργηθεί η 11χρονη Σπυριδούλα!

Σοκ: Πέθανε στα 25 της η Μαριάννα Μπουκουβάλα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.g

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share