Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στον Πόρο: Αυτοί είναι οι δύο νεκροί Ρώσοι επιβαίνοντες (photos-video)

Ποιοι ήταν;

21 Αυγούστου 2019 12:09
Τραγωδία στον Πόρο: Αυτοί είναι οι δύο νεκροί Ρώσοι επιβαίνοντες (photos-video)

Νέες πληροφορίες έρχονται από την τραγωδία στο Πόρο με την πτώση του ελικοπτέρου που είχε ως απολογισμό τρεις νεκρούς ανθρώπους. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Έλληνα πιλότο, Νίκο Καρυστινό και τους Ρώσους Abramov Mikhail και Davel Akolinin. «Ραγίζει» καρδιές! Η συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας των παιδιών του άτυχου πιλότου στον Πόρο (photo)

Ο Mikhail Abramov είχε μακρά πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο της Ρωσίας. Υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών. Δημιούργησε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και Τέχνης, με αμέτρητες χριστιανικές και βυζαντινές εικόνες, για το οποίο είχε βραβευτεί.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε μέσω Facebook η κριτικός τέχνης, Irina Yazykova, αλλά και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Alexei Lidov. Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα επιβεβαίωσε τα ονόματα των νεκρών από την τραγωδία με το ελικόπτερο, αναφέροντας πως ο Mikhail Abramov γεννήθηκε στην Μόσχα το 1963 και από το 1985 ασχολούνταν με επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων εμπόριο δερμάτινων προϊόντων.

Погиб Михаил Абрамов. создатель Музея русской иконы. Царство Небесное! Светлая память!

Posted by Ирина Языкова on Tuesday, August 20, 2019

Πιο συγκεκριμένα, είχε υψηλόβαθμη θέση στην RGS Group, που ήταν για πολλά χρόνια η μεγαλύτερη και ισχυρότερη ασφαλιστική εταιρεία της Ρωσίας, έχοντας πλέον «πέσει» στην δεύτερη θέση πίσω από την SOGAZ.

«Ως ένας σημαντικός επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών, ο «Μίσα» θεωρούσε το μουσείο αυτό ως «παιδί» του και επένδυσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, δείχνοντας έτσι και το γιατί ήταν τόσο επιτυχημένος και στις άλλες δουλειές του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alexei Lidov.

Погиб Михаил Абрамов - создатель первого частного Музея Русской иконы в Москве. Лето продолжает собирать свою страшную...

Posted by Alexei Lidov on Tuesday, August 20, 2019

Την ίδια ώρα, ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές για τον δεύτερο Ρώσο νεκρό, τον Davel Akolinin.

Τραγωδία στον Πόρο: Καταγγελίες ότι δεν έχει άδεια το ελικοδρόμιο στον Γαλατά! (Video)

Συγκλονιστικά στοιχεία για το ελικοδρόμιο στο Γαλατά που λειτουργεί χωρίς άδεια από την ΥΠΑ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την χθεσινή μοιραία πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο.Τραγωδία στον Πόρο: «Ραγίζει» καρδιές η ανάρτηση της κόρης του πιλότου! (photo)

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οποία καλείται να διερευνήσει ο εισαγγελέας το ελικοδρόμιο δεν έχει άδεια λειτουργίας. Όπως αναφέρουν με εκτιμήσεις έμπειρων πιλότων ελικοπτέρων τα πρώτα στοιχεία από το video δείχνουν πως το μοιραίο ελικόπτερο βρισκόταν στην πλευρά του Γαλατά προσγειωμένο σε κατασκευασμένο από τσιμέντο δαπέδου προσγειώσεως ελικοπτέρων λίγα μέτρα από την θάλασσα.

Στην ευρεία περιοχή έπνεαν ισχυροί ριπαίοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων καθώς το συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν στην υπήνεμη πλευρά με ασφάλεια μπορεί να θεωρηθεί πως οι ριπές του ανέμου θα μπορούσαν να ξεπερνούν και τους 25 κόμβους. Στον δίαυλο ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, από σημείο περίπου 300 μέτρα ανατολικότερα από το σημείο απογείωσης του ελικοπτέρου περνάει τριπλή γραμμή καλωδίων πιθανότερα υψηλής τάσης που ηλεκτροδοτεί το νησί. Θρίλερ με την πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Οι πρώτες εκτιμήσεις! Πως κατέπεσε; (photos-video)

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως το ελικόπτερο φυσιολογικά αποπειράθηκε μια απογείωση με βόρεια-βόρειο ανατολική κατεύθυνση ώστε να περάσει τα καλώδια σχεδόν κάθετα. Δυστυχώς το ατύχημα συνέβη και πιθανότερα το ελικόπτερο βρήκε πάνω στα καλώδια (και μάλλον σε περισσότερο από ένα) και με μικρή ταχύτητα αέρος, γεγονός που δεν έδινε στον χειριστή μεγάλο περιθώριο ελιγμών.

Δήμαρχος Τροιζηνίας: δεν υπάρχει αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο σε Πόρο ή Γαλατά

Δείτε τι δηλώνει για την χρήση της περιοχής από πιλότους ελικοπτέρων, τις ευθύνες των αρμοδίων Αρχών και τα εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share