Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τραγωδία στον Πόρο: Ανασύρθηκε και η τρίτη σορός!

Συγχαρητήρια στο αρμόδιο κλιμάκιο..

20 Αυγούστου 2019 18:35
Τραγωδία στον Πόρο: Ανασύρθηκε και η τρίτη σορός!

Μετά από εντατικές έρευνες σχεδόν μίας ώρας, οι δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισαν και ανέσυραν τις σορούς τριών ανδρών, επιβαινόντων του ελικοπτέρου, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου-Γαλατά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ο Έλληνας χειριστής. Και οι τρεις βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοούμενου.

Κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο είναι κομμένο στα δύο ενώ τα συντρίμμια του είναι πολύ κοντά στη στεριά, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων.

Στις έρευνες συμμετείχαν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Λόγω της πρόσκρουσης στα καλώδια, στο νησί έχει προκληθεί γενικό μπλακ άουτ.

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τι αποκαλύπτει ο δήμαρχος

Μιλώντας στο CNN Greece, ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Δημητριάδης εξήγησε πως το ελικόπτερο βρισκόταν σε χαμηλή πτήση, παρότι είναι γνωστή η ύπαρξη των καλωδίων, εκφράζοντας και την απορία του κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο.

«Αυτή τη στιγμή το νησί δεν έχει ηλεκτρικό. Δεν γνωρίζουμε πόσοι ήταν οι επιβάτες στο ελικόπτερο. Γίνονται έρευνες χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιος μέχρι στιγμής» σχολίασε.

Τραγωδία στον Πόρο: Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας οι τρεις νεκροί!

Μεγάλη τραγωδία σημειώθηκε στον Πόρο με τρεις νεκρούς οι οποίοι ήταν δύο Ρώσοι, περίπου 40 με 45 ετών, και ένας Έλληνας πιλότος είναι οι τρεις νεκροί από την πτώση του πολιτικού ελικοπτέρου, το οποίο έπεσε στις 15:40 στη θαλάσσια περιοχή νότιας της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου.

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί συντρίμμια ενώ, όπως όλα δείχνουν, το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια και αφού έκανε μια περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη οι έρευνες. Εκεί βρίσκεται και πλωτό του Λιμενικού και κάνει έρευνες ιδιώτης δύτης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι τρεις επιβαίνοντες είναι νεκροί, κάτι που επιβεβαίωσε νωρίτερα, μιλώντας στο OPEN TV, ο πρώην δήμαρχος του Πόρου, Δημήτρης Στρατηγός. «Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους». Ο πρώην δήμαρχος του Πόρου στη συνέχεια επιβεβαιώνει τον θάνατο και των τριών επιβαινόντων, όπως και ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο νησί επικρατεί γενικό μπλακ άουτ.

«Το ελικόπτερο έκανε περιστροφή στον αέρα, έγινε έκρηξη και έπεσε στη θάλασσα»

Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share