Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς;

Κι όμως είναι αλήθεια!

19 Αυγούστου 2019 13:56
Τι συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς;

Απίστευτο κι όμώς αληθινό αυτό που συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς...

Η «Νίκη της Ξάνθης» είναι το πρώτο μου ηλιακό γλυπτό. Πρόκειται για ένα άμορφο ανάγλυφο έργο στον τοίχο τοίχο του «Σπιτιού της Σκιάς – The House of Shadow» (Μαυρομιχάλη 3, Ξάνθη, Ελλάδα). Δίπλα στον ανάγλυφο τοίχο υπάρχει μια ζωγραφισμένη γλάστρα με λουλούδια

Επειδή λοιπόν τα λουλούδια θέλουν νερό, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια γυναίκα, «η Νίκη της Ξάνθης», θα βγαίνει στις 10.23, κάθε πρωί για να τα ποτίσει. Η γυναίκα αυτή θα είναι η σκιά του «άμορφου» γλυπτού, που θα παράγεται από το φως του ήλιου.

Το χρονικό διάστημα της σκιάς στο τέλειο σχήμα της είναι περίπου 3 με 4 λεπτά, ενώ είναι αναγνωρίσιμη για 20 λεπτά περίπου, με τα χαρακτηριστικά της να αλλοιώνονται όσο απομακρυνόμαστε από τη χρονική στιγμή 10:23.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό να αναφέρω πως η τέλεια σκιά σχηματίζεται στις 10:23 της 19ης Ιουλίου. Κάθε μέρα πριν και μετά από την 19η Ιουλίου, η γωνία του ήλιου είναι ελάχιστα διαφορετική (το καλοκαίρι ο ήλιος είναι ψηλότερος από το χειμώνα) κι αυτό συμβάλλει σε μια ασήμαντη ημερήσια αλλαγή της σκιάς.

Η «Νίκη της Ξάνθης» θα σας περιμένει για μια κουβέντα κάθε πρωί…

Πανικός στην Ξάνθη: Δείτε τι βρήκαν σε σπίτι!

Έντονη αναστάτωση προκλήθηκε στο Όλβιο, στην Ξάνθη, όταν εντοπίστηκαν χειροβομβίδες μέσα σε σπίτι που επρόκειτο να κατεδαφιστεί. Απίστευτο περιστατικό: Βρήκε στον κήπο του χειροβομβίδα του '40 - Δείτε την στιγμή της έκρηξης! (Video)

Οι χειροβομβίδες προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, καθώς σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και ένα ασθενοφόρο όχημα να σπεύσουν στο σημείο. Για την ύπαρξη των χειροβομβίδων ενημερώθηκε ο Στρατός καθώς και ειδικοί πυροτεχνουργοί που ανέλαβαν το σχέδιο απομάκρυνσής του πολεμικού υλικού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται χειροβομβίδες και πολεμικό υλικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ξάνθη καθώς αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί σε αυλές και σπίτια τόσο στην ορεινή όσο και στην πεδινή Ξάνθη κατά το παρελθόν.

ΣΟΚ: Άνδρας αυτοκτόνησε μέσα σε καφετέρια απασφαλίζοντας χειροβομβιδα

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους πως ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο απασφάλισε χειροβομβίδα μέσα σε καφετέρια σε περιοχή της Ουκρανίαςε και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο 48χρονος άνδρας φαίνεται αρχικά να κάθεται σε ένα από τα τραπεζάκια της καφετέριας και να επεξεργάζεται μία χειροβομβίδα. Μάλιστα προσπαθεί να αφαιρέσει την περόνη, κάτι που στην αρχή τον δυσκολεύει, ωστόσο στη συνέχεια τη βγάζει και την πετάει στο πάτωμα. Στη συνέχεια έχει σηκωθεί όρθιος και όπως κρατάει την απασφαλισμένη χειροβομβίδα γίνεται έκρηξη με τον άνδρα να χάνει ακαριαία τη ζωή του.

Μετά την απίστευτη τραγωδία οι αρχές έκαναν λόγω για αυτοκτονία.

Αυτός είναι ο πασίγνωστος Έλληνας εκδότης που έβαλαν χειροβομβίδα στο σπίτι του! - Οι πρώτες του αντιδράσεις (Video)

"Δυστυχώς στο παρελθόν είχαμε, και έχουμε, δεχθεί απειλές, όπως και άλλοι συνάδελφοι. Ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, τα έχουμε αναφέρει πρόσφατα στον Αρχηγό της Αστυνομίας και σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες", δήλωσε στις κάμερες ο εκδότης Νίκος Καραμανλής, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε τα ξημερώματα μία χειροβομβίδα.

Όπως δήλωσε ο εκδότης της εφημερίδας, ο ίδιος γύρισε μετά τη μία τα μεσάνυχτα στο σπίτι του, όπου είδε τη χειροβομβίδα και ενημέρωσε τον αστυνομικό που τον συνοδεύει, συμπληρώνοντας πως πάντα είναι προσεκτικός, αφού έχει δεχθεί απειλές στο παρελθόν.

Ο κ. Καραμνλής πρόσθεσε πως στο φυλάκιο που βρίσκεται στη γωνία του σπιτιού του παλαιότερα υπήρχε φύλακας, όμως τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπάρχει φύλαξη.

Σε ερώτηση για το αν το περιστατικό το θεωρεί ως απειλητικό ή είναι ένα μήνυμα προς τον ίδιο, ο κ.Καραμανλής απάντησε πως: "είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα μήνυμα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος οι κάμερες έχουν καταγράψει το γεγονός και το υλικό το εξετάζει η Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σπίτι βρισκόταν η γυναίκα και το παιδί του εκδότη, ηλικίας 17 ετών.

TAGS
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share