Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Κάρπαθο: Επτά τραυματίες σε τουριστικό πλοίο!

Δυστυχώς έπεσε σε θαλασσοταραχή!

18 Αυγούστου 2019 19:13
Σοκ στην Κάρπαθο: Επτά τραυματίες σε τουριστικό πλοίο!

Σοκ έπαθαν οι εφτά τραυματίες σε τουριστικό πλοίο στην Κάρπαθο όταν έπεσε σε θαλασσοταραχή! Το τουριστικό πλοίο μετέφερε 162 επιβάτες!

Το πλοίο που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Πηγαδιών με προορισμό το Διαφάνι, με 162 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, επέστρεψε όπου οι τραυματίες παρελήφθησαν από ιδιωτικό όχημα αρχικά σε ιδιωτική κλινική και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου. Σεισμός στην Κάρπαθο!

Εξι από αυτούς πήραν εξιτήριο, ενώ μία 17χρονη πρόκειται να μεταφερθεί στη Ρόδο για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Στο πλοίο πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από κλιμάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκαν φθορές στην περιοχή της πλώρης καθώς και φθορά μέρους του καταστρώματος.

Από το Λιμεναρχείο Κάρπαθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Βλάβη σε πλοίο με 371 επιβάτες και προορισμό την Σύμη!

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό σώμα το πρωί της Κυριακής για βλάβη που παρουσιάστηκε σε πλοίο στη Σύμη. Ηράκλειο: Επιχείρηση διάσωσης επιβατών! Αναποδογύρισε φουσκωτή βάρκα!

Ο πλοίαρχος του «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ» ενημέρωσε τις αρχές πως διαπίστωσε δυσλειτουργίας της δεξιάς κύριας μηχανής κατά τη διαδικασία κατάπλου σε λιμένα της Σύμης, ενώ εκτελούσε τουριστικό δρομολόγιο από Ρόδο για Πανορμίτη – Σύμη – Ρόδο με 371 επιβάτες.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την διενέργεια επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Οι επιβάτες θα μεταβούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με άλλο πλοίο.

Κρήτη: Κινδύνευσαν δύο 20χρονοι - Βρήκαν καταφύγιο στη βραχονησίδα για να σωθούν!

Απίστευτη περιπέτεια έζησαν δύο κολυμβητές στη Κρήτη. Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε το βράδυ της Τρίτης για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους. Τραγωδία στην Κρήτη: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από παραλία!

Οι δύο 20χρονοι είχαν πάει για κολύμπι στην Αγία Φωτιά Λασιθίου όταν βρέθηκαν σε κίνδυνο, μέσα στη θάλασσα. Οι 20χρονοι έσπευσαν να βρουν καταφύγιο σε…βραχονησίδα ωστόσο στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους καθώς τύχη τους αγνοούνταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτα ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και άμεσα άρχισε τις έρευνες περιπολικό σκάφος ενώ ενημερώθηκαν για παροχή βοήθειας, αλιευτικά σκάφη, ομάδες διασωστών, ιδιώτες δύτες καθώς και ιδιώτες εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής. Από ξηράς αναχώρησαν δύο περιπολικά οχήματα του Λιμενικού με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας.

Έπειτα από ώρα, το περιπολικό σκάφος εντόπισε τους δύο κολυμβητές πάνω στην βραχονησίδα «Φωτιά» Ιεράπετρας όπου βρήκαν καταφύγιο, ενώ στο σημείο κατέπλευσε επίσης το σκάφος “ΠΙΡΟΓΑ” Λ.Ι. 612 καθώς και το φουσκωτό σκάφος “ΑΓΓΕΛΙΚΗ” Λ.Ι. 1103 της Ομάδας Διάσωσης Εθελοντών Αγίου Ιωάννη.

Τελικά το σκάφος “ΠΙΡΟΓΑ” Λ.Ι. 612, περισυνέλεξε τους δύο 20χρονους από την βραχονησίδα, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας. Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος μετά τις ώρες αγωνίας που έζησαν οι ίδιοι και δικοί τους.

Δραματική διάσωση: Άνδρας σφήνωσε ανάμεσα σε δύο βράχους για τέσσερις ημέρες (photo)

Δραματική επιχείρηση διάσωσης για τον απεγκλωβισμό ενός άνδρα που είχε σφηνωθεί ανάμεσα σε βράχια έστησαν οι Αρχές σε ζούγκλα της Μπαταμπάνγκ στην Καμπότζη. Κρήτη: Κινδύνευσαν δύο 20χρονοι - Βρήκαν καταφύγιο στη βραχονησίδα για να σωθούν!

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Sum Bora γλίστρησε στα βράχια την Κυριακή την ώρα που προσπαθούσε να πιάσει τον φακό του, που είχε πέσει από τα χέρια μέσα σε ένα μικρό άνοιγμα.

Ο άνδρας είχε βγει στη ζούγκλα για να μαζέψει περιττώματα νυχτερίδων, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους αγρότες της περιοχής ως λίπασμα.

Σύμφωνα με το Associated Press, η οικογένειά του ανησύχησε όταν δεν επέστρεψε μετά από τρεις ημέρες και ξεκίνησε να τον αναζητά.

Ο αδελφός του τον εντόπισε τελικά σφηνωμένο και ενημέρωσε τις Αρχές.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Επιστρατεύτηκαν περίπου 200 διασώστες, οι οποίοι με ιδιαίτερη προσοχή άρχισαν να «σκάβουν» τα βράχια γύρω από τον 28χρονο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share