Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Τεράστιος υδροστρόβιλος στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής! (Video)

Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν την εμφάνιση του!

18 Αυγούστου 2019 18:22
Απίστευτο: Τεράστιος υδροστρόβιλος στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής! (Video)

Απίστευτες είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής με έναν τεράστιο υδροστρόβιλο! Ο άστατος καιρός που επικρατούσε το Σάββατο στη Χαλκιδική ευνόησε και τη δημιουργία υδροστρόβιλου.

Κάτοικοι και επισκέπτες εντόπισαν το εντυπωσιακό φαινόμενο να κινείται στον Κόλπο του Αγίου Όρους με κατεύθυνση από Αμμουλιανή προς Σιθωνία. Υδροστρόβιλος στην Σύρο "τάραξε" τα νερά! (Video)

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Δείτε το βίντεο:

Χαλκιδική: Το μπουρίνι στην Σιθωνία προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο! (Video)

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε στην Χαλκιδική όταν ένα ξαφνικό μπουρίνι στην Σιθωνία τους έπνιξε! Οι οδηγοί δεν μπορούσαν να δουν μπροστά τους και σταματούσαν στην άκρη του δρόμου μέχρι να κοπάσει η μπόρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει και το σχετικό βίντεο, το μπουρίνι προκάλεσε κομφούζιο σε απόσταση 10 χιλιομέτρων. Μάλιστα, η βροχή ήταν τόσο έντονη που οι οδηγοί αναγκάστηκαν να σταματούν δεξιά και αριστερά στο δρόμο, καθώς δεν είχαν καλή ορατότητα.

Η βροχή ήταν τόσο έντονη που οι οδηγοί δεν έβλεπαν μπροστά τους με αποτέλεσμα να σταματούν δεξιά και αριστερά του δρόμου μέχρι να κοπάσει η μπόρα.

Δεκάδες χείμαρροι από τα πρανή του δρόμου κατέβαζαν στο οδόστρωμα φερτά υλικά και δημιουργούσαν λίμνες κατά τόπους με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Η κίνηση ήταν αυξημένη από το πρωί και στα φανάρια Γερακινής ένας τροχονόμος ρύθμιζε την κυκλοφορία. Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και πριν τη Ν. Ποτίδαια.

Ακόμα ένας πνιγμός - 81χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη Χαλκιδική

Νέος πνιγμός χθες, καθώς χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε άνδρας χθες το απόγευμα από τη θαλάσσια περιοχή Λουτρά Αγίας Παρασκευής, στη Χαλκιδική. Χτυπούν "καμπανάκι" τα στοιχεία για τους πνιγμούς! (Video)

Ο 81χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Δραματικές μαρτυρίες για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα της Κρήτης (Video)

Από την τριπλή τραγωδία σε πισίνες ελληνικών νησιών σημαδεύτηκε η περασμένη εβδομάδα. Δύο αδελφές έχασαν τη ζωή τους στη Ρόδο και μια 8χρονη σε πισίνα της Κρήτης, από πνιγμό. Τραγωδία στη Ρόδο: Αποκαλύψεις από το ναυαγοσώστη: «Πήγα στην πισίνα και είδα...» (Video)

Το απόγευμα της περασμένης δύο αδελφές από τη Γαλλία, 16 και 19 ετών, οι οποίες δεν γνώριζαν μπάνιο έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσει η μια την άλλη στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου διέμεναν. Το ίδιο απόγευμα ένα κοριτσάκι 8 ετών από το Ισραήλ, το οποίο παραθέριζε με τους γονείς του στην Κρήτη, έχασε τη ζωή του, όταν πνίγηκε σε πισίνα βάθους 60 εκατοστών σε water park στη Χερσόνησο. Η είδηση των τριών πνιγμών συγκλόνισε τη χώρα ενώ έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ τα στατιστικά για τους πνιγμούς στις ελληνικές θάλασσες και πισίνες πραγματικά σοκάρουν.

Συγκλονίζει ο πατέρας της μικρής που πνίγηκε στην Κρήτη

Η μικρή Ναάμ κηδεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο νεκροταφείο Γιάκρον του Τελ Αβίβ. Τα λόγια του πατέρα της συγκλόνισαν.

«Είναι μια πραγματική τραγωδία. Λυπάμαι, που δεν κατάφερα να σε φέρω πίσω στο σπίτι. Ζητώ από τις εταιρείες που οργανώνουν τα πακέτα διακοπών να ελέγχουν πρώτα τα μέτρα ασφαλείας, διότι δεν έχει νόημα σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας όπου υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες με παιδιά να μην υπάρχει ναυαγοσώστης, ιατρικός εξοπλισμός και προσωπικό πρώτων βοηθειών» είπε ο πατέρας της 8χρονης σύμφωνα με το Open Tv.

Μαρτυρίες για τον πνιγμό της 8χρονης: Ο διευθυντής σηκώθηκε και έφυγε τρέχοντας
Την ίδια ώρα αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία πελάτη του ξενοδοχείου και αυτόπτη της τραγωδίας που τονίζει πως δεν υπήρχε στο σημείο ναυαγοσώστης. «Είναι πάρα πολλές πισίνες εδώ και πολλές νεροτσουλήθρες αλλά δεν υπάρχει κανένας ναυαγοσώστης. Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να έρθει να βοηθήσει κάποιος και 40 λεπτά για να εκκενώσουν τον χώρο. Άκουσα ότι ο διευθυντής του ξενοδοχείου αφήστε τους υπαλλήλους να ασχοληθούν με την κατάσταση. Μου είπαν ότι έφυγε τρέχοντας και οι άνθρωποι τον έβλεπαν» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Open TV. Να σημειωθεί ότι για το θάνατο της μικρής είχαν συλληφθεί οι υπεύθυνες του πάρκου οι οποίες και αφέθηκαν στη συνέχεια, ελεύθερες.

Η 8χρονη φορούσε μάσκα και αναπνευστήρα, νόμιζαν ότι παίζει

Η Χακάν Γιακόβ, οικογενειακή φίλη, δήλωσε στο Open TV ότι «η οικογένεια είναι συντετριμμένη, είναι καταπληκτικοί άνθρωποι, τους ξέρω προσωπικά. Έχουν τέσσερα παιδιά. Η μητέρα μου έλεγε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει συνέβη. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση».

Ακόμη πιο δραματικά, τα όσα μεταφέρει συγγενής της οικογένειας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε το θάνατο η 8χρονη στο water park της Χερσονήσου. Οπως υποστήριξε, η μικρή φορούσε αναπνευστήρα και ήταν με το πρόσωπο μέσα στο νερό χωρίς κάνεις όμως να καταλάβει πως είχε πνιγεί. «Το παιδί κατέβηκε από την νεροτσουλήθρα ενώ φορούσε αναπνευστήρα και όσοι βρίσκονταν δίπλα της θεωρούσαν πως κολυμπούσε ή θα βουτούσε μέσα στην πισίνα. Κατάλαβαν ότι κάτι κακό συμβαίνει όταν πλέον άρχισε να βουλιάζει» αναφέρει.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά στην Εύβοια: Κάηκαν 23.565 στρέμματα γης!

Φωτιά ξέσπασε στην Σπάρτη!

Φωτιά στην Κέρκυρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share