Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Κέρκυρα!

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

18 Αυγούστου 2019 16:15
Φωτιά στην Κέρκυρα!

Χορτολιβαδική έκταση καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας στην Κέρκυρα. Κρήτη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα πετζετέλ και ένα ελικόπτερο

Φωτιά στην Εύβοια: Οι Αρχές ζητούν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου!

Μετά την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια οι Αρχές ζητούν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου! Τα σήματα από τις κεραίες τηλεπικοινωνιών θέλουν οι ανακριτές της Πυροσβεστικής!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ οι έρευνες εστιάζουν κυρίως στον 33χρονο που είχε συλληφθεί πέρυσι για εννέα εμπρησμούς και καταδικάστηκε για έναν, αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο 33χρονος σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ έχει δηλώσει στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής ότι βρισκόταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Αγριλίτσα την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Άλλοθι έχουν παρουσιάσει και οι άλλοι δύο ύποπτοι οι οποίοι ισχυρίζονται και αυτοί ότι βρίσκονταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο που ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά.

Ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν ότι με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα μπορέσουν να διασταυρώσουν τις καταθέσεις τους με βάση τα σήματα από τις κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμα όμως οι υποψίες για εμπρησμό είναι έντονες.

Στο μικροσκόπιο των κλιμακίων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής είναι υπολείμματα καύσης που παραπέμπουν σε αντικείμενα που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από εμπρηστή.

Φωτιά στην Εύβοια: Δείτε βίντεο με την κατάσβεση μέσα από καναντέρ!

Βίντεο μέσα από το πιλοτήριο ενός καναντέρ που επιχειρεί κατάσβεση από τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Κεντρική Εύβοιας ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, ο υπεύθυνος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης. Φωτιά στην Εύβοια: Όλα «δείχνουν» εμπρησμό! Οι ύποπτοι και τα σενάρια που εξετάζονται (photos-video)

Το βίντεο τράβηξαν οι πιλότοι που ήρθαν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Ο Χρήστος Στυλιανίδης γράφει στην ανάρτησή του ότι είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται αυτός ο μηχανισμός, με αεροπλάνα από την Ιταλία και την Ισπανία, να συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και προσθέτει:

Η άμεση ανταπόκρισή μας, αποδεικνύει την προστιθέμενη αξία του rescEU και κάνει την απάντησή μας (στις φυσικές καταστροφές) πιο δυναμική, πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική.

Μεσσηνία: Συνελήφθη ο εμπρηστής που έβαλε 10 φωτιές!

Συνελήφθη ο εμπρηστής που έβαλε 10 φωτιές στην Μεσσηνία! Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τέσσερα χρόνια!

Ηταν γύρω στις 00:50 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας μετά από ειδοποίηση κατοίκων έσπευσε στην περιοχή για μικρές πυρκαγιές, που ξεκινούσαν από δασική έκταση στα όρια Μεσσηνίας – Αρκαδίας και επεκτείνονταν δυτικότερα κατά μήκος του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό, σε ξερά χόρτα στα πρανή.

Παράλληλα με το έργο της κατάσβεσης η Πυροσβεστική με την συνδρομή αστυνομικών από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας και δυνάμεις της ΟΠΚΕ ερεύνησαν την περιοχή για ύποπτες κινήσεις. Εντοπίστηκε ο 52χρονος να περιφέρεται στην περιοχή, έχοντας μεταξύ άλλων στην κατοχή του και αναπτήρα. Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, όπου μετά από λίγο ομολόγησε τις πράξεις του και συνελήφθη, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση. Τελικά η πυρκαγιά στην Εύβοια ήταν ενέργεια εμπρηστών; (Video)

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, που ανέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ο συλληφθείς κατάγεται από χωριό της ευρύτερης περιοχής και είναι τοξικομανής. Χθες δικάστηκε με την διαδικασία του Αυτοφώρου στην Καλαμάτα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών. Κατόπιν αυτού οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ διατάχθηκε επιπλέον ψυχιατρική εξέταση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share