Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συνέλαβαν 330 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Λέσβο!

Τι δήλωσαν οι αξιωματούχοι των τουρκικών αρχών;

18 Αυγούστου 2019 15:05
Συνέλαβαν 330 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Λέσβο!

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν όπως έγινε γνωστό περίπου 330 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Λέσβο!

Η ακτοφυλακή στην περιοχή Κιουτσούκουγιου της δυτικής επαρχίας Τσανάκαλε ανέφερε πως πραγματοποίησε επτά επιχειρήσεις προκειμένου να συλλάβει μετανάστες που επιχειρούσαν να κάνουν το ταξίδι από το βράδυ του Σαββάτου. Να σας θυμίσουμε: Λέσβος: Βρέθηκε η 12χρονη που είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα!

Οι μετανάστες που συνελήφθησαν ήταν Αφγανοί, Σύροι, Ιρανοί και Ιρακινοί, ανέφερε, και πρόσθεσε πως ο αριθμός εκείνων που επιχειρούν να φθάσουν στη Λέσβο αυξήθηκε πρόσφατα και πως 699 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από τις 10 Αυγούστου.

Οι αφίξεις μέσω της Μεσογείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένων των μεταναστών που πραγματοποιούν το πιο μακρύ και πιο επικίνδυνο ταξίδι από τη βόρεια Αφρική στην Ιταλία, έφθασαν συνολικά τις 172.301 το 2017, από 362.753 το 2016 και πάνω από ένα εκατομμύριο το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Οι αριθμοί μειώθηκαν απότομα αφότου το 2015 η Τουρκία, με αντάλλαγμα βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια υπόσχεση να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, άρχισε να ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην ΕΕ περνώντας από το έδαφός της. Ωστόσο πολλοί εξακολουθούν να επιχειρούν το σύντομο αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι και η Τουρκία παραμένει ένα από τα κυριότερα σημεία αναχώρησης.

Κύκλωμα πλαστογράφων εξαρθρώθηκε στο Ελληνικό και στη Γλυφάδα!

Δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για τη δημιουργία πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκαν σε οικία στο Ελληνικό και σε καφέ - εστιατόριο στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής. Σοκ: Κτηνίατρος παρίστανε τον γιατρό με πλαστό πτυχίο στο 401!

Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 40 ετών, ως πλαστογράφοι - διακινητές, ενώ αναζητείται μια 32χρονη αλλοδαπή συνεργός τους, ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οκτώ ακόμα αλλοδαποί, που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τα πλαστά έγγραφα.

Από την έρευνα στους χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου ο οποίος απαρτίζονταν ενδεικτικά από εκτυπωτές, μηχανήματα πλαστικοποίησης, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνηματα scanner, διάφορα εργαλεία και αναλώσιμα υλικά.

Επίσης, κατασχέθηκαν, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ατομικά σωσίβια θαλάσσης, 5.180 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, σκληροί δίσκοι και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τα στοιχεία που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι δράστες το τελευταίο τρίμηνο αποκόμισαν κέρδη που υπερβαίνουν τις 71.000 ευρώ ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω θαλάσσης. Κύκλωμα μετέφερε παράνομους μετανάστες με πολυτελές αυτοκίνητο! (video)

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης!

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης εντός της επικράτειας, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, τις οποίες εισήγαγε από την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στα Πατήσια, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας και ύστερα από εξακριβώσεις χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας profile, επιτεύχθηκε ο εντοπισμός των μελών της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και ο χώρος που χρησιμοποιείτο για την απόκρυψη - αποθήκευση των ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 47 και 49 ετών, μέλη της οργάνωσης. Επιπλέον ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 25χρονη ημεδαπή συνεργός τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 82 κιλών και 724 γραμμαρίων, συσκευασμένη:

σε 35 χάρτινα κουτιά υποδημάτων, εντός των οποίων υπήρχαν 56 πλαστικές συσκευασίες, αεροστεγώς σφραγισμένες, συνολικού μικτού βάρους 55 κιλών και 575 γραμμαρίων και
σε 56 νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 27 κιλών και 149 γραμμαρίων.
Η αξία των κατασχεθεισών ποσοτήτων ηρωίνης, στην παράνομη αγορά, υπερβαίνει το ποσόν του 1.650.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν ακόμα χρήματα και κινητά τηλέφωνα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα, Τρίτη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share