Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θλίψη: Πέθανε η Μαρία - Ολίβια Κορέτα ανήμερα της γιορτής της! (photo)

Θρήνος...

16 Αυγούστου 2019 12:38
Θλίψη: Πέθανε η Μαρία - Ολίβια Κορέτα ανήμερα της γιορτής της!  (photo)

Συγκλονίζει η είδηση του θανάτου 28χρονης Βολιώτισσας η οποία πέθανε την Πέμπτη ανήμερα της Παναγίας στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όπου νοσηλευόταν. Πέθανε ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος! (photo)

Πρόκειται για την Μαρία – Ολίβια Κορέτα, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στο Αχιλλοπούλειο.

Όπως έγινε γνωστό, αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα τα οποία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή χθες το μεσημέρι, την ημέρα της γιορτής της, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, συγγενείς και φίλους.

Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Παπαϊωάννου!

Ο κορυφαίος οινοποιός Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ένας θρύλος της οινικής ιστορίας της Νεμέας, άλλα και της Ελλάδος δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Πέθανε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης!

Η Νεμέα απόλεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο από τον πολιτισμό, την παράδοση και την ψυχή της στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που για πολλά χρονιά υπήρξε η σημαία και η αίτια της αναπτυξιακής της προοπτικής. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Αρχαία Νεμέα.

Ο Θανάσης Παπαϊωάννου ήταν ένας από τους πρώτους «μικρούς παραγωγούς». Η σοδειά του 1981 έδωσε το πρώτο εμφιαλωμένο κρασί με το όνομά του -μέχρι τότε βρισκόταν πίσω από μερικά από τα πιο πετυχημένα ελληνικά κρασιά.

Πέθανε η Βαρβάρα Γκαβάκου!

Δυστυχώς πέθανε η Βαρβάρα Γκαβάκου! Ο θάνατος της σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο!

Εφυγε σήμερα από τη ζωή η υψίφωνος Βαρβάρα Γκαβάκου-Ψαροπούλου, μία από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία διέπρεψε σε κορυφαίους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80. Νέα τραγωδία στη Σάμο: Πνίγηκε 43χρονη σε πισίνα ξενοδοχείου!

Η διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη λύπη τους για το θάνατό της.

Η Βαρβάρα Γκαβάκου-Ψαροπούλου γεννήθηκε στη Θάσο. Ξεκίνησε μουσικές σπουδές στο Ωδείο Καβάλας, ενώ αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας. Συνέχισε σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Χορού της Κολωνίας, ενώ εμφανίστηκε σε διάφορα γερμανικά θέατρα (Κολωνία, Βούπερταλ, Καρλσρούη, Έσσεν, Φρανκφούρτη κ.ά.), ερμηνεύοντας σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως Τραβιάτα (La traviata), Μποέμ (La bohème), Σιμόν Μποκκανέγκρα (Simon Boccanegra), Έτσι κάνουν όλες (Cosi fan tutti), Ντάμα πίκα, Κάρμεν (Carmen), Ορφέας και Ευρυδίκη (Orfeo ed Euridice), Ντον Τζοβάννι (Don Giovanni).

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 επέστρεψε στην Ελλάδα, ενώ μετά από εξετάσεις προσλήφθηκε μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου συμμετείχε ως πρωταγωνίστρια σε πολυάριθμα έργα. Μεταξύ άλλων: Μαντάμα Μπαττερφλάι (Μadama Butterfly), Άννα Μπολένα (Anna Bolena), Οθέλλος (Otello), Φλόρα Μιράμπιλις του Σαμάρα, Ο τροβαδούρος (Il trovatore), Φάουστ (Faust), Καβαλλερία ρουστικάνα (Cavalleria rusticana) κ.ά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φρίκη στο Ηράκλειο! Βρέθηκε νεκρός σε αποθήκη!

Σοκ! Νεκρός γνωστός επιχειρηματίας!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share