Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πυρκαγιά στην Κέρκυρα!

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

15 Αυγούστου 2019 15:33
Πυρκαγιά στην Κέρκυρα!

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στον Ίσσο, στη Νότια Κέρκυρα. Πριν από λίγο φωτιά είχε ξεσπάσει και στη Ζάκυνθο!

Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με έξι οχήματα και εννέα πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμουν και δύο αεροσκάφη PZL.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στη λίμνη Κορισσίων.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Ρίζος, «η πυρκαγιά εξελίσσεται σε περιοχή Natura».

Να σημειωθεί πως αυτήν την ώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ καταστούν πολύ υψηλή την επικινδυνότητα πυρκαγιών.

Άγρια συμπλοκή στον Πύργο: Εμπρηστής επιτέθηκε με μανία σε πυροσβέστες!

Άγρια συμπλοκή συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου ανάμεσα σε πυροσβέστες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, κατά την διάρκεια προσαγωγής ενός άντρα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Εύβοια: Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις εμπρησμού!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Πύργου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες νωρίς το απόγευμα στην περιοχή ανάμεσα στην Παλαιοβαρβάσαινα και τις Καρούτες, αναζήτησαν, εντόπισαν και τελικά προσήγαγάν ένα άτομο, ως ύποπτο για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά αλλά και για άλλες.

Η σύλληψη έγινε στην περιοχή ανάμεσα στην Αλφειούσα και το Επιτάλιο. Κατά την προσαγωγή του στην υπηρεσία με όχημα της Πυροσβεστικής, αυτός όρμησε με απίστευτη μανία στον οδηγό και τους άλλους δύο πυροσβέστες, χτυπώντας τους. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει και να αμυνθεί, σταμάτησε απότομα το όχημα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο υπηρεσιακό όχημα που ακολουθούσε ακριβώς πίσω.

Ο δράστης συνέχισε να είναι επιθετικός και εξαγριωμένος με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η συμπλοκή και κάποιοι από τους πυροσβέστες να τραυματιστούν.

Τελικά με τη συνδρομή και άλλων πυροσβεστών, ο δράστης συνελήφθη και κρατείται. Το Ανακριτικό Τμήμα ερευνά την πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις εμπρησμού, όπως αυτή στην πυρκαγιά πριν λίγες ημέρες μέσα στη νύχτα στην ίδια περιοχή, αλλά και άλλες προγενέστερες…

Η επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος

«Συνελήφθη χθες, 14 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 58χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία. Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, με την συνδρομή κλιμακίου Κ.Α.Ε.Ε Δυτικής Ελλάδας. Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.»

Σοκ: Ακριβώς ένα χρόνο πριν 32χρονος έκαιγε την Εύβοια!

Ας θυμηθούμε τι έγινε πριν από έναν χρόνο με αφορμή και τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα με την φωτιά στην Εύβοια. Φωτιά στην Εύβοια: Το σπάνιας ομορφιάς δάσος Natura στην περιοχή (photos-video)

Ο εμπρηστής της Εύβοιας, ο άνθρωπος που κατηγορείται για όλες τις φωτιές που έχουν μπει φέτος στην Εύβοια, συνελήφθη σήμερα το πρωί.

Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με υπαλλήλους του Ανακριτικού τμήματος της Π.Υ Χαλκίδας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνέλαβαν τον 32χρονο ημεδαπό, ως υπαίτιο εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για εννέα πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Ο 32χρονος φαίνεται ότι είναι αυτός που είχε βάλει και την τελευταία μεγάλη φωτιά στην Εύβοια και είναι κάτοικος της περιοχής Σταυρού.

Ειδικότερα:

1. Την 25-08-2018 και Ω/ 17:20 στην τοποθεσία «ΚΡΥΟ ΡΕΜΑ» του ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

2. Την 25-08-2018 και Ω/ 18:20 στην τοποθεσία «ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ» του ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

3. Την 12-08-2018 και Ω/ 15:24 στη θέση «ΑΛΩΝΑΚΙ» του ΤΚ Κοντοδεσποτίου, του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, από την οποία κάηκε ιδιαίτερα μεγάλη έκταση, οκτώ χιλιάδες (8.000) στρέμματα περίπου.

4. Την 01-07-2018 και Ω/ 18:25 στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

5. Την 30-06-2018 και Ω/ 15:20 στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

6. Την 29-06-2018 και Ω/ 15:20 στη θέση «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ» στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

7. Την 05-06-2018 και Ω/ 13:35 στη θέση «ΚΟΥΤΣΟΥΡΙ» στο ΔΚ Ψαχνών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

8. Την 03-06-2018 και Ω/ 15:45 στη θέση «ΚΑΤΩ ΛΑΚΚΕΣ» στο ΤΚ Σταυρού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

9. Την 02-06-2018 και Ω/ 15:10 στη θέση «ΚΟΥΤΣΟΥΡΙ» στο ΔΚ Ψαχνών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα, στις 12:30 ενώπιον της κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share