Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στα Καλάβρυτα: Φωτιά σε δασική περιοχή!

Στο σημείο η πυροσβεστική...

15 Αυγούστου 2019 09:35
Συναγερμός στα Καλάβρυτα: Φωτιά σε δασική περιοχή!

Δασική έκταση καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη ακόμα αιτία, στην Κλειτορία των Καλαβρύτων.

Στην περιοχή επιχειρούν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με έξι άτομα.

Επίσης, δύο αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ», πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Δύσκολη νύχτα για την Εύβοια: Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται!

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν ξανά οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να προστατεύσουν χωριά στην περιοχή. Με το πρώτο φως της ημέρας, απογειώθηκαν και τα εναέρια μέσα, που ήδη συνδράμουν την προσπάθεια κατάσβεσης.

Από νωρίς το πρωί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο που δημιουργήθηκε χτες μετά από αναζωπύρωση και πλέον κινείται βορειοανατολικά από την περιοχή Κοντοδεσπότι.

Στην ευρύτερη περιοχή προς την οποία κινείται η φωτιά δεν υπάρχουν χωριά αλλά γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να μείνουν οι φλόγες μακριά από το Κέντρο Άγριας Ζωής.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 382πυροσβέστες με 98 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα -ένα εκ των οποίων συντονιστικό.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ρίψεις πραγματοποιούν σήμερα και τα τρία αεροσκάφη που έφτασαν στη χώρα μας μετά από αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας RescEU ενώ στην περιοχή βρίσκεται από την πρώτη ημέρα και το Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Τελικά η πυρκαγιά στην Εύβοια ήταν ενέργεια εμπρηστών;

Η προσοχή της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών είναι στραμμένη στις συνεχείς αναζωπυρώσεις, που αποτελούν τον μεγάλο «εχθρό» της προσπάθειας κατάσβεσης.

Χτες το απόγευμα, λόγω των ανέμων, υπήρξε μια επικίνδυνη αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Μακρυμάλλη, χωρίς αυτή τη φορά να απειληθούν σπίτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς για να μην επεκταθεί στο χωριό, το οποίο έχει εκκενωθεί από την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς.

«Η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμα. Παραμένουμε όλοι στις θέσεις μας μέχρι να σταματήσει να καίει και το τελευταίο αποκαΐδι» έλεγε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής προστασίας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάντζας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share