Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόλος: Εκβιαστές ζητούν "λύτρα" σε bitcoin!

Τι άλλο θα δούμε;

14 Αυγούστου 2019 16:59
Βόλος: Εκβιαστές ζητούν

Επιτήδειοι στέλνουν e-mail και τους απειλούν ότι αν δεν τους πληρώσουν θα δημοσιοποιήσουν προσωπικές τους στιγμές Τουλάχιστον τρεις Βολιώτες βάσει ισάριθμων καταγγελιών που έχουν γίνει στην Ενωση Καταναλωτών Βόλου έχουν μπει στο στόχαστρο επιτηδείων τους τελευταίους δύο μήνες.

Αγνωστοι τους εκβιάζουν ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικές τους στιγμές, αν δεν τους πληρώσουν… λύτρα σε bitcoin, το γνωστό κρυπτονόμισμα. Χάκερζ έκλεψαν 32 εκατομμύρια δολάρια!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου, Αλέκο Κουτσελίνη, Βολιώτες κατήγγειλαν ότι έχουν λάβει στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, απειλητικά e-mail. «Το περίεργο είναι ότι με κάποιον τρόπο το e-mail φαίνεται ότι προέρχεται από τον προσωπικό λογαριασμό του καθενός, ότι δηλαδή καθένας το στέλνει στον εαυτό του», αναφέρει.

Ανοίγοντας το ηλεκτρονικό μήνυμα, ο χρήστης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαβάζει ότι κάποιος ανέλαβε τον έλεγχο του λογαριασμού του μετά από επίσκεψή του σε σελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο και απειλείται ότι θα δημοσιοποιηθεί στις επαφές του βίντεο στο οποίο καταγράφονται προσωπικές στιγμές.

Για να μην γίνει αυτό ζητούν να κατατεθούν bitcoins (κρυπτονομίσματα). «Πρόκειται για εκβιασμό από επιτήδειους που ζητούν λύτρα. Τέτοια μηνύματα στέλνονται κατά χιλιάδες σε ανυποψίαστους πολίτες και όποιος… τσιμπήσει», ανέφερε ο κ. Κουτσελίνης τονίζοντας ότι ήδη η Ενωση έχει θέσει σε γνώση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τις καταγγελίες Βολιωτών- υποψηφίων θυμάτων απάτης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσελίνη, «οι χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να διαγράφουν αμέσως χωρίς καν να ανοίγουν αυτά τα μηνύματα». «Πρόκειται για απόπειρες εξαπάτησης που αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Οι χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τη δημοσιοποίηση προσωπικών τους στοιχείων. Δεν θα πρέπει να δίνουν με ευκολία τον ηλεκτρονικό τους λογαριασμό σε άτομα που δεν γνωρίζουν. Επίσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο άνοιγμα link (συνδέσμων) που αποστέλλονται από άγνωστα άτομα και συνήθως μπορούν να περιέχουν ιούς», επισημαίνει ο κ. Κουτσελίνης.

Θανατηφόρο δυστύχημα στο Βόλο: Ο άτυχος άντρας πήγαινε στη δουλειά του!

Θρήνος για την απώλεια ενός ακόμη νέου συνανθρώπου μας νωρίς σήμερα το πρωί, σε θανατηφόρο δυστύχημα, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, επέπεσε πάνω σε προπορευόμενο όχημα στην εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, λίγο πριν το 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο.Τραγικός θάνατος Ισπανού YouTuber: Δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του!

Ο θάνατος είχε στήσει «καρτέρι» λίγο πριν τις 6 περίπου το πρωί, στον 35χρονο Βολιώτη Βασίλειο Ξάνθη, την ώρα που πήγαινε για δουλειά, καθώς εργαζόταν σε εταιρία ανακύκλωσης που λειτουργεί στον Άγιο Γεώργιο Φερώ

Ο άτυχος 35χρονος, φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ενώ κινούνταν στην οδό Λαρίσης, με κατεύθυνση προς Λάρισα και πριν τους φωτεινούς σηματοδότες του 304 ΠΕΒ έπεσε σε νταλίκα, πιθανόν την ώρα της προσπέρασης, κάτι που είχε αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αναποδογυρίσει και ο οδηγός του να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Στο σημείο του δυστυχήματος πήγαν περιπολικό της Τροχαίας, δύο οχήματα με πέντε πυροσβέστες της Β Βιομηχανικής Περιοχής, που απεγκλώβισαν τον οδηγό από το αυτοκίνητο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη σορό και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στη συνέχεια έγινε πλύση του οδοστρώματος, το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο απομακρύνθηκε και ο δρόμος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία στις 8 το πρωί.

Τις συνθήκες του δυστυχήματος διερευνά η Τροχαία Βόλου, που κάνει την προανάκριση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share