Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η συγκλονιστική εικόνα από το κόκπιτ του αεροπλάνου πάνω από τη φωτιά στην Εύβοια!

Κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

14 Αυγούστου 2019 13:39
Η συγκλονιστική εικόνα από το κόκπιτ του αεροπλάνου πάνω από τη φωτιά στην Εύβοια!

Μια φωτογραφία από το κόκπιτ του αεροπλάνου κάνει το γύρο του διαδικτύου και καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την τεράστια προσπάθεια των πιλότων για να σβήσουν τις φωτιές στην Εύβοια. Φωτιά στην Εύβοια: Κρανίου τόπος το δάσος Natura! (photos - video)

Πρόκειται για μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τη χρήστη Rut Erdelyi και η οποία τραβήχτηκε από τον Γ.Βουτυρά.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο πιλότος την ώρα που βλέπει από ψηλά τις φλόγες να καίνε τα πάντα, λίγο προτού «βουτήξει» με το αεροσκάφος για να κάνει μία ακόμη ρίψη νερού και να περισώσει ό,τι μπορούσε να περισώσει από την πύρινη λαίλαπα.

Αυτή είναι η φωτογραφία:

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Με μπουλντόζες έδιναν μάχη για να σταμάτησουν τις φλόγες!

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην κεντρική Εύβοια, καθώς το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στα χωριά Πλατανιά, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη.

Για «νύχτα μάχης» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ενώ μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό στα Ψαχνά προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης πριν από τα Ψαχνά απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό πως το μέτωπο της φωτιάς φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα κινούταν προς την πόλη των Ψαχνών. Αρχικώς, δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

Φωτιά στην Εύβοια: 64χρονος αναζητείται από την αστυνομία για την πυρκαγιά!

Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς στη βόρεια Εύβοια, ανάμεσα στα χωριά Καστανιώτισσα, Γαλατσάδες και Καματριάδες. Πυροσβεστική Υπηρεσία: Μέσα σε 24 ώρες ξέσπασαν 56 δασικές πυρκαγιές!

Αν και η φωτιά ξεκίνησε με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, η επέμβαση ισχυρών εναέριων δυνάμεων -συνολικά 9 αεροπλάνα και ελικόπτερα- είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ύφεση της πυρκαγιάς.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει πευκόφυτη περιοχή, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης και να καθυστερεί την προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο. Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την κεντρική Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς, οι πυροσβέστες εντόπισαν έναν 64χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην έναρξη της πυρκαγιάς και αναζητείται από την αστυνομία.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στον Πρόδρομο της Βοιωτίας, ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Βαγγέλης Παληός, δήλωσε πως «καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να ελεγχθούν τα μέτωπα και αυτή τη στιγμή πυροσβεστικές δυνάμεις μπορούν και ελέγχουν την κατάσταση σε όλα τα μέτωπα» ωστόσο όμως οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share