Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια: Εκκενώνεται και τρίτο χωριό!

Συναγερμός!

13 Αυγούστου 2019 16:28
Πύρινη κόλαση στην Εύβοια: Εκκενώνεται και τρίτο χωριό!

Εκκενώνεται και τρίτο χωριό στην Εύβοια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα. Νωρίτερα, εκκενώθηκαν τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια.

Πρόκειται για το χωριό Σταυρός, όπου από το πρωί είχε δοθεί εντολή για ετοιμότητα των κατοίκων, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δόθηκε πριν από λίγο εντολή για εκκένωση του χωριού και ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο λεωφορεία της Αστυνομίας για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων που παραμένουν ακόμα εκεί.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Εύβοια με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να την θέσουν υπό έλεγχο. Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Αγωνία και τρόμο προκαλούν οι πρώτες εικόνες από το φλεγόμενο Κοντοδεσπότι!

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικές με 227 άντρες και 12 εναέρια μέσα, μεταξύ άλλων. Το έργο κατάσβεσης είναι δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Βίντεο με το χειρότερο σενάριο για την εξέλιξη της φωτιάς στην Εύβοια

Το meteo δημοσίευσε βίντεο παρουσιάζοντας το χειρότερο δυνατό σενάριο για την εξέλιξη της φωτιάς στην Εύβοια. Σύμφωνα με αυτό, η φωτιά εξαπλώνεται και μάλιστα θα περάσει μέχρι και τα Ψαχνά, από την ανατολική τους πλευρά. Το προγνωστικό σύστημα IRIS ενεργοποιήθηκε για να ενημερώσει τις Αρχές για την πορεία του μετώπου και την εξάπλωση της πυρκαγιάς τις επόμενες 24 ώρες.

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγεται το χωριό Μακρυμάλλη! (video)

Στις φλόγες παραδόθηκαν τα πρώτα σπίτια του χωριού Μακρυμάλλη στην Εύβοια το οποίο εκκενώθηκε πριν από λίγο. Αγωνία για κατοίκους που έμειναν πίσω.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, αποχωρούν από το σημείο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως στο χωριό κόπηκε και το ρεύμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υδροφόρες να ανεφοδιαστούν. Η εκκένωση έγινε με πούλμαν και του στρατού.

Οι φλόγες έχουν ύψος πλέον των 30 μέτρων σύμφωνα με τα όσα μεταδιδει ο ΣΚΑΙ. Ο πυκνός καπνός δεν επιτρέπει στα εναέρια μέσα να παρέμβουν.

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια - Έως την Αττική ο καπνός - Καιγεται πευικοδάσος Νατούρα. Αν χρειστεί θα γίνει προληπτική εκκένωση στα χωριά Σταυρός και Κοντοδεσπότι https://buff.ly/2KGTBat

Posted by SKAI.gr on Tuesday, August 13, 2019

Φωτιά στην Εύβοια: Πως φαίνεται η φωτιά από δορυφόρο!

Μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Κεντρική Εύβοια, όπως φαίνεται στη δορυφορική εικόνα του meteo.gr.

Λόγω των πολύ ενισχυμένων βοριάδων οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν καλύψει τον ουρανό της Αττικής δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ακολουθούν εικόνες από τις κάμερες του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη και από την κάμερα του meteo.gr στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθήνα 984.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share