Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι : Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ρίχνει φως στην έρευνα!

Αποκάλυψη σοκ!

13 Αυγούστου 2019 09:13
Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι : Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ρίχνει φως στην έρευνα!

Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι καταρρίπτει τον ισχυρισμό του 44χρονου χειριστή του φουσκωτού ότι δεν είχε φώτα το αλιευτικό, πάνω στο οποίο έπεσε.

Πρόκειται για καπετάνιο σκάφους αναψυχής, που είχε δέσει το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή κοντά στο Πόρτο Χέλι. Ηταν αυτός που ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές για τη σύγκρουση των δύο σκαφών, που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά η 60χρονη αδελφή τους.

Στην ένορκη κατάθεσή του στο Λιμενικό, ο συγκεκριμένος είπε, σύμφωνα με το Open: «Είδα από μακριά να έρχεται ένα σκάφος με μεγάλη ταχύτητα. Από την εμπειρία μου, θεωρώ πως πήγαινε με περισσότερους από σαράντα κόμβους. Είδα το άλλο σκάφος να έχει ένα λευκό περίβλεπτο φανό. Χωρίς να κόψει ταχύτητα, έπεσε πάνω του. Κατευθείαν με το βοηθητικό σκάφος πήγα να βοηθήσω. Βρήκα έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, τον ανέβασα και πήγαμε στην προβλήτα».

Η μαρτυρία αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, καθώς ρίχνει φως στις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι. Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος χειριστής του φουσκωτού, το οποίο έπεσε πάνω στο αλιευτικό και το έκοψε στα δύο, υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι το άλλο σκάφος δεν είχε φως. Από το Λιμενικό εκτιμούν ότι πιθανόν να μπερδεύτηκε με φώτα των σπιτιών από την παραλία και δεν κατάλαβε ότι το συγκεκριμένο φως ήταν του αλιευτικού.

Πόρτο Χέλι: Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος

Ο 44χρονος Γάλλος κτηματομεσίτης, χειριστής του φουσκωτού που προκάλεσε το δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι, απολογήθηκε στον ανακριτή Ναυπλίου τη Δευτέρα. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους. Σε ό,τι αφορά την ταχύτητα του φουσκωτού, πριν από τη σύγκρουση, θα διαπιστωθεί από πραγματογνώμονα που έχει οριστεί.

Στην απολογία του, που κράτησε δύο ώρες, ο 44χρονος είπε, σύμφωνα με το Open: «Επέστρεφα μαζί με την οικογένειά μου και τους φίλους μας από τις Σπέτσες όπου είχαμε πάει για φαγητό. Δεν είχα πιει αλκοόλ. Ενώ επιστρέφαμε προς την Κοιλάδα συγκρουστήκαμε με τη βάρκα που δεν είδα να έχει φώτα. Δεν τους εγκατέλειψα, έκανα ό,τι μπορούσα. Μετά έχασα τις αισθήσεις μου καθώς έπεσα στα βράχια».

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που προκάλεσε το θανατηφόρο ατύχημα στο Θύνι Αργολίδας. Τραγωδία Πόρτο Χέλι: «Δεν εξαφανίστηκα, τους βοήθησα», υποστηρίζει ο Γάλλος χειριστής του σκάφους!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Νίκο Εμμανουηλίδη ο 44χρονος Γάλλος αφέθηκε ελεύθερος με την ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση του κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο όπου διαμένει και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Πληροφορίες λένε, ότι σε αυτή την απόφαση έπαιξαν ρόλο τα αποτελέσματα των εξετάσεων του, που βγήκαν καθαρά για κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, τα παιδιά του ενός εκ των δύο θυμάτων της τραγωδίας, αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για πολιτική αγωγή.

Την ίδια ώρα, η γυναίκα που επέζησε, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και οι γιατροί κάνουν την πρώτη προσπάθεια να την «ξυπνήσουν», για να διαπιστώσουν αν της έχει αφήσει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα ο τραυματισμός της 60χρονης γυναίκας στο δυστύχημα.

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Σήμερα η απολογία του χειριστή που σκότωσε δύο ανθρώπους! (Video)

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου σήμερα για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που πήρε το Σάββατο ο 44χρονος Γάλλος κτηματομεσίτης, χειριστής του ταχυπλόου που έκοψε στη μέση τη βάρκα στην οποία επέβαιναν τρία αδέρφια με αποτέλεσμα οι δύο εξ αυτών, ηλικίας 60 και 70 ετών να χάσουν τη ζωή τους και η τρίτη, μια γυναίκα ηλικίας 60 ετών να νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Σάββας.

Παράλληλα σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της αιμοληψίας στην οποία υποβλήθηκε ο 40χρονος προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ την ώρα που βρισκόταν στο τιμόνι του 12μετρου ταχύπλοου με τις δύο 350αρες μηχανές στο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, στο Πόρτο Χέλι.

Εντωματαξύ δύτης που βούτηξε στα νερά της περιοχής στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα δήλωσε στο ΣΚΑΪ «να σας πω τι χτυπήματα είχαν, είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν» περιγράφοντας τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Ο Αντώνης Ρεβύθης υποστήριξε, επίσης, ότι ο 44χρονος Γάλλος «κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο» προσθέτοντας ότι λίγες ώρες πριν το δυστύχημα, το ταχύπλοο κινούνταν στην ίδια περιοχή με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

«Το μοιραίο ταχύπλοο το είδα τη συγκεκριμένη ημέρα κοντά στην Κοιλάδα υπάρχει ένα νησί... Πέρασε πάρα πολύ κοντά μου πάσα δυνάμει που εκεί είναι δίαυλος, ψαρεύουν άνθρωποι, είναι βαρκάκια μικρά...» είπε ο κ. Ρεβύθης.

Η τραγωδία μιας οικογένειας

Την ίδια ώρα κανείς από τα παιδιά και τους συγγενείς της 60 χρονης γυναίκας που παραμένει διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που χτύπησε την οικογένειά τους, όταν το ταχύπλοο έκοψε στη μέση το μικρό βαρκάκι σκοτώνοντας ακαριαία τα δυο αδέρφια ηλικίας 60 και 70 ετών και προκαλώντας σοβαρά τραύματα στην άτυχη γυναίκα.

Τα τρία αδέρφια παραθέριζαν στα εξοχικά τους περιμένοντας με χαρά να έρθει και ο τέταρτος αδερφός ώστε να περάσουν όλοι μαζί τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με τους συγγενείς, αυτός στάθηκε και ο πιο τυχερός γιατί θα ακολουθούσε τα αδέρφια του στο βραδινό τους ψάρεμα. Εκείνο το βράδυ η 60χρονη γυναίκα ανέβηκε στο ψαροκαίκο μαζί με τα αδέρφια της εκ των οποίων ο ένας ήταν ο δίδυμός της και πήγαν για ψάρεμα όπως έκαναν παλιά όλοι μαζί .

Συγκλονισμένα τα παιδιά της 60χρονης

Στο σαλονάκι εξώ από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας περιμένουν με αγωνία τους γιατρούς, τα παιδιά της άτυχης γυναίκας προκειμένου να ακούσουν κάποιο χαρμόσυνο νέο για την κατάσταση της υγείας της μητέρας τους.

Πριν λίγο καιρό είχε φύγει από τη ζωή ο πατέρας τους και τώρα συγκλονισμένα από τον τραγικό θάνατο των θείων τους και τον βαρύτατο τραυματισμό της μητέρας τους προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να μάθουν πληροφορίες για το συμβάν.

Αν και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή, ωστόσο υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας καθώς η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι είναι σταθεροποιημένη η κατάστασή της. Η γυναίκα φέρει τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα τα οποία προκλήθηκαν κατά τη σύγκρουση των δυο σκαφών όταν το φουσκωτό πέρασε πάνω από το ψαροκαίκο στο οποίο επέβαινε μαζί με τα δυο αδέρφια της.

Δικηγόρος 44χρονου: Ο πελάτης μου έχει αρνηθεί τις κατηγορίες...

Ο Νίκος Εμμανουηλίδης, δικηγόρος του Γάλλου χειριστή του ταχυπλόου αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι λίγο πριν την σύγκρουση με τη μικρή βάρκα ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του φουσκωτού αντί να μειώσει, αύξησε την ταχύτητα με την οποία κινούνταν το 12μετρο ταχύπλοο.

«Δεν θα κάνω δηλώσεις επί της ουσίας της υπόθεσης, δεν μου επιτρέπεται» είπε ο κ. Εμμανουηλίδης. Και συνέχισε ο δικηγόρος του 44χρονου Γάλλου: «Ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή. Αυτό που μεταφέρω είναι η θλίψη και η συντριβή του».

«Είναι απολύτως αναληθές ότι εξαφανίστηκε» υποστήριξε ο Νίκος Εμμανουηλίδης, δικηγόρος του 44χρονου Γάλλου και πρόσθεσε για τον χειριστή του ταχύπλοου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας: «Ηδη έχει αρνηθεί τις κατηγορίες...».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share