Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Αυτός είναι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου!

Τι λένε οι πληροφορίες;

11 Αυγούστου 2019 15:38
Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Αυτός είναι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου!

Ραγδαίες εξελίξεις με την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι και με τον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου!

Στην εισαγγελία Ναυπλίου, παρουσία του συνηγόρου του, οδηγήθηκε πριν από λίγο, μεσημέρι Κυριακής 11 Αυγούστου 2019, ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε την Παρασκευή το βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, στο Πόρτο Χέλι.

Ως αποτέλεσμα είχε να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα, όλοι αδέλφια.

Σύμφωνα με το συνηγόρό του ο 44χρονος αναμένεται να ζητήσει 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ έως τότε αναμένεται να κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο argolikeseidhseis.gr, ο 44χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν διέφυγε μετά το δυστύχημα, αλλά ότι βοήθησε, προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Όπως είπε, έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές, για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα, που είχαν χτυπηθεί. Δικαιολόγησε δε το γεγονός, ότι δεν παρουσιάστηκε άμεσα στις λιμενικές αρχές, λέγοντας ότι τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή, πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του στη λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι, όπου επηλήφθηκε του συμβάντος, φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό που πιθανόν δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ανέφερε εξάλλου ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στη ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.

Τη Δευτέρα αναμένονται και τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί ο 44χρονος χειριστής του ταχυπλόου προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Η τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας.

Στο ταχύπλοο εκτός του χειριστή επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Φωτογραφίες από το φουσκωτό που σκότωσε τα δύο αδέρφια!

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πόρτο Χέλι όπου δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους ενώ η αδελφή τους χαροπαλεύει έπειτα από σύγκρουση της βάρκας τους με 12μετρο ταχύπλοο.

Το ταχύπλοο φαίνεται από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr ότι έχει φθορές στη δεξιά πλευρά αλλά και στις προπέλες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο οδηγός του ταχυπλόου κινούνταν με αυξημένη ταχύτητα, ενώ σημείωσε ότι την ώρα της τραγωδίας στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες.

Ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου εξαφανίστηκε όταν έδεσε το φουσκωτό σε λιμανάκι στοΠόρτο Χέλι και αποβίβασε τα άλλα 10 άτομα που μετέφερε.

Παρουσιάστηκε με δικηγόρο στο Λιμενικό όταν συνειδητοποίησε ότι ο εντοπισμός του ήταν θέμα χρόνου, αφού είχε χρησιμοποιήσει το κινητό του για να επικοινωνήσει με μια γυναίκα που επίσης επέβαινε στο ταχύπλοο την ώρα της τραγωδίας.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού έχουν πάρει αίμα από τον 44χρονο Γάλλο κτηματομεσίτη για να διαπιστώσουν αν το επίπεδο του αλκοόλ στον οργανισμό ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θεσσαλονίκη: 10χρονος ποδηλάτης παρασύρθηκε από αυτοκίνητο!

Τροχαίο δυστύχημα: ΙΧ παρέσυρε ποδηλάτη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share