Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020

Σεισμός στην Κρήτη!

Tο εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα!

2 Αυγούστου 2019 07:12
Σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών σημειώθηκε στην Κρήτη στις 06.11 σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών . Ενώ είχαμε ισχυρή σεισμική δόνηση στη Καστορία πριν λίγες ημέρες...

Το επίκεντρο εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα από τα Χανιά και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

 Σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμός 5,3 Ριχτερ «ταρακούνησε» την Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι (Video)

Σεισμός 5,3 Ριχτερ «ταρακούνησε» την Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι (Video)

Δυνατός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη το πρωί της Τετάρτης. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,3 μονάδες της κλίμακας Ρίχτερ. Σεισμός στη Σαντορίνη!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Όπως είπε ο Ευθύμης Λέκκας στο Open TV, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Τόνισε δε ότι ο σεισμός «χτύπησε» στις γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν ακόμα επιπτώσεις. «Εχουμε να κάνουμε με την τυπική σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη, αλλά θέλουμε κάποιο χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση» επεσήμανε. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου και σημειώθηκε στις 7:39 το πρωί της Τετάρτης.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Σύμφωνα με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη επικοινωνήσει με τις λοιπές Αρχές Ρεθύμνου και Ηρακλείου - ανάμεσα στις οποίες σημειώθηκε η σεισμική δόνηση, ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα.

Ο κ. Λαγουδάκης, ωστόσο, διαβεβαίωσε πως «Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα».

Παττακός: «Δεν έχουμε δεχτεί καμία κλήση για βοήθεια»

Ο Μαρίνος Παττακός, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Ηρακλείου μίλησε στο Open TV και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό από τους πολίτες, ενώ πρόσθεσε ότι όλες οι υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση.

Παπαδόπουλος: «Ευεργετικό το μεγάλο βάθος»

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος ήταν καθησυχαστικός: «Ενας αρκετά δυνατός σεισμός, με μέγεθος που προσδιορίζεται αυτή τη στιγμή στο 5,2 και το επίκεντρο εντοπίζεται δυτικά του Ηρακλείου. Το γνώρισμά του είναι ότι είναι μεγάλου βάθους, καθώς εντοπίζεται στα 70 χιλιόμετρα κι αυτό είναι ευεργετικό, καθώς δεν θα έχει μεγάλη μετασεισμική ακολουθία. Αν ήταν ενδιάμεσου βάθους, τότε πολύ είναι να ήταν ο κύριος σεισμός» τόνισε.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share