Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020

Τραγωδία στη Ρόδο: Τι ακριβώς συνέβη με τις 2 αδερφές που πνίγηκαν σε πισίνα;( Video)

Ανείπωτη τραγωδία....

1 Αυγούστου 2019 15:50
Τραγωδία στη Ρόδο: Τι ακριβώς συνέβη με τις 2 αδερφές που πνίγηκαν σε πισίνα;( Video)

Ανείπωτη τραγωδία στη Ρόδο. Δυο αδερφές από τη Γαλλία ηλικίας 16 και 19 ετών πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου. Από τις μέχρι τώρα μαρτυρίες προκύπτει πως τα κορίτσια δεν ήξεραν κολύμπι. Η Μαρία Αλεβιζοπούλου καταγράφει τις λεπτομέρειες.Φρίκη στο Ηράκλειο: Κοριτσάκι 8 ετών πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου!

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν οι δύο αδελφές πήγαν στο χώρο της πισίνας. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, οι νεαρές έφαγαν γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας. Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια επειδή δεν ήξεραν κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Όμως δυστυχώς, δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και πήραν μια απόφαση που αποδείχθηκε μοιραία.

Αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το βάθος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα. Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν και τότε δυστυχώς πνίγηκαν. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η μία προσπαθούσε να σώσει την άλλη και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο. Ενδεικτικό του μεγάλου πανικού επικράτησε είναι ότι η μία από τις δύο κοπέλες, βρισκόταν στον πάτο της πισίνας και κανείς δεν την είχε αντιληφθεί, καθώς άπαντες έσπευσαν να βοηθήσουν την νεαρότερη κοπέλα (16) που επέπλεε και είχε σφυγμό όταν την έβγαλαν.

Η δεύτερη κοπέλα, η μεγαλύτερη σε ηλικία (19) εντοπίστηκε παρά μόνο όταν οι γονείς της, την αναζήτησαν στο δωμάτιο και δεν τη βρήκαν, με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου να την εντοπίζουν στη συνέχεια στον πάτο της πισίνας

undefined

Συνελήφθησαν ξενοδόχος και ναυαγοσώστης

Στον εισαγγελέα Ρόδου αναμενόταν να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου της Ρόδου, στη πισίνα του οποίου, χθες το απόγευμα, βρέθηκαν νεκρές δύο αδελφές από τη Γαλλία, που βρίσκονταν στο νησί για διακοπές με την οικογένειά τους. Μέχρι τότε αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και υποβληθεί στις αρμόδιες Αρχές η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο των δύο κοριτσιών, ο χαμός των οποίων έχει συγκλονίσει το νησί.

Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει στις 18.00 το απόγευμα και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 18:20. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς, κάθε ξενοδοχειακή μονάδα που διαθέτει πισίνα πρέπει να έχει υπεύθυνο ασφαλείας που εποπτεύει τον χώρο για αποφυγή ατυχημάτων, ενώ τις βραδινές ώρες απαγορεύεται οι ένοικοι των ξενοδοχείων να κολυμπούν στις πισίνες. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές από το νησί των Ιπποτών, η πισίνα είχε κλείσει, ενώ είχε τοποθετηθεί και σχετική πινακίδα, που απαγόρευε τη χρήση της. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι δεν θα διωχθούν ούτε ο ξενοδόχος, αλλά ούτε κι ο ναυαγοσώστης.


 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share