Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδί γιατί ήταν ανάπηρο!

Τραγικό!

31 Ιουλίου 2019 20:05
Θεσσαλονίκη: Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδί γιατί ήταν ανάπηρο!

Πρωτοφανής ρατσιστική προσβολή σε παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες από στρατιωτικό ιερέα ο οποίος αρνήθηκε να τα κοινωνήσει με την αιτιολογία ότι «δεν καταλαβαίνουν» και γι’ αυτό «μπορεί να το φτύσουν»…

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς και αφορούσε ομάδα έξι παιδιών από την παρακείμενη κατασκήνωση «Νηρηίδες» του υπουργείου Εργασίας που τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ).

Οπως διηγούνται και καταγγέλλουν οκτώ συνοδοί (τα στοιχεία τους στη διάθεση των αρμοδίων) το περιστατικό έγινε την Κυριακή 28 Ιουλίου έπειτα από απόφαση «στο πλαίσιο ένταξης των παιδιών και κοινωνικοποίησης, να πάμε να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της υπαίθριας εκκλησίας που βρίσκεται μέσα στα ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας παραχωρήσαμε προτεραιότητα στους εκκλησιαζόμενους για να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνήσουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνήσει με τη δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβάνονται». Λάρισα: Σώα εντοπίστηκε η 35χρονη ΑμέΑ που είχε εξαφανιστεί!

Στη συνέχεια, όπως λένε, «φτάνοντας εξοργισμένοι στην κατασκήνωση, παραθέσαμε στην πρόεδρο του ΚΚΠΠΚΠ τα γεγονότα και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στον διοικητή της μονάδας των ΚΑΑΥ για να διευθετήσει το θέμα. Το ζήτημα πήρε μεγάλη έκταση, φτάνοντας μέχρι και τον ταξίαρχο, ο οποίος και επισκέφθηκε την κατασκήνωσή μας με σκοπό να μας γνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παπά. Το κείμενο αυτό είναι μια προσπάθεια αφύπνισης της συνείδησης και ενσυναίσθησης της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία που αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της!».

Η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΠ, Συλβάνα Καρασαββίδου, επιβεβαιώνει με δηλώσεις της στην «Εφ.Συν.» τα καταγγελλόμενα, τονίζοντας ότι, «παρά την παρέμβαση του ταξίαρχου που είπε ότι θα γίνει αναφορά γι’ αυτό στον υπουργό Αμυνας, ο ιερέας παρέπεμψε στον δεσπότη (τον μητροπολίτη Κίτρους Πλαταμώνος Γεώργιο, στον οποίο όμως θα φτάσει και η καταγγελία του Κέντρου), ενώ ακόμη και μετά την παρέμβαση του στρατηγού ο ιερέας δεν μεταπείστηκε».

Οπως τονίζει η κ. Καρασαββίδου, «πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο, το σοκ είναι μεγάλο και μόνο η συγγνώμη των ανώτερων αξιωματικών μάς έκανε να νιώσουμε ότι η προσπάθειά μας δεν πάει χαμένη, αφού στην αρχή η απογοήτευση ήταν τόσο μεγάλη για τον μηδενισμό της προσπάθειας μας γι’ αυτά τα παιδιά».

Θεσσαλονίκη: 335 πινακίδες αφαιρέθηκαν για παραβάσεις σε ράμπες και θέσεις ΑμεΑ!

Τριάντα δύο χιλιάδες τροχονομικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν το τελευταίο δίμηνο από την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης ενώ αφαιρέθηκαν 335 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση σε ράμπες και θέσεις που προορίζονται για Α.μ.Ε.Α. Να σας υπένθυμίσουμε οτι στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχει 50% έκπτωση στις μετακινήσεις για τα ΑμεΑ!

Η Δημοτική Αστυνομία παρουσίασε σήμερα τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2019 και, μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε ότι, σε συνεργασία με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών, συγκροτήθηκαν 44 μικτά κλιμάκια, διενεργώντας συνολικά 310 τακτικούς και έκτακτους έλεγχους στους οποίους διαπιστώθηκαν 119 παραβάσεις σε 104 καταστήματα ενώ επιβλήθηκαν 13 διοικητικές κυρώσεις.

Επίσης οργανώθηκαν τρεις επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα τα οποία «καθ’ υποτροπή και κατ’ εξακολούθηση έκαναν αυθαίρετη χρήση κοινοχρήστου χώρου», διενεργήθηκαν 153 αυτοψίες για εγκαταλελειμμένα οχήματα, για θέσεις φορτοεκφόρτωσης και ζητήματα γενικής φύσεως, ενώ στο πλαίσιο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi», διενεργήθηκαν 110.734 έλεγχοι.

Έγιναν, ακόμη, 357 κατ’ οίκον επισκέψεις και πραγματοποιήθηκαν 699 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν, εξετάστηκαν 1.502 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 650 τηλεφωνικές και 75 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share