Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ντροπή τους: Μεθυσμένοι τουρίστες ενοχλούν Καρέτα καρέτα την ώρα που θέλει να γεννήσει! (Video)

Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις!

30 Ιουλίου 2019 15:45
Ντροπή τους: Μεθυσμένοι τουρίστες ενοχλούν Καρέτα καρέτα την ώρα που θέλει να γεννήσει! (Video)

Στις 19/07/2019 η Κιβωτός Μυτιλήνης ενημερώθηκε από ευαισθητοποιημένη συμπολίτη μας ότι μία χελώνα Caretta caretta θεάθηκε κατά τις βραδινές ώρες (17/07/2019 ) στην παραλία της Ερεσσού.

Η Κιβωτός Μυτιλήνης απευθύνθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, μετέπειτα στο Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου και στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” τόσο για την καταγραφή του συμβάντος όσο και για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του σημείου ωοτοκίας

.

Νεότερη ενημέρωση από κατοίκους της Ερεσσού (στις 21/07/2019) ανέφερε ότι όντως η χελώνα βγήκε και έψαχνε σημείο εναπόθεσης των αυγών της. Όμως, μεθυσμένοι τουρίστες την παρενοχλούσαν σε κάθε βήμα της (έβγαζαν selfie μαζί της, προσπαθούσαν να την αναποδογυρίσουν και να την ωθήσουν ξανά προς τη θάλασσα). Αποτέλεσμα αυτού το ζώο αποπροσανατολίστηκε και καταπονήθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να μείνει ακίνητο σε συγκεκριμένο σημείο της παραλίας για δύο ολόκληρες ώρες και προφανώς να μην γεννήσει στην παραλία!!! Ευτυχώς κάποιοι συνειδητοποιημένοι κάτοικοι, μετά το περιστατικό και αφού κατάλαβαν ότι η χελώνα δεν θα γεννούσε στην παραλία, την οδήγησαν προς τη θάλασσα ελπίζοντας να βρει άλλη παραλία για να γεννήσει.

Δυστυχώς οι ανόητοι μεθύστακες που παρενόχλησαν το προστατευόμενο ζώο δεν έγινε δυνατόν να εντοπιστούν/ταυτοποιηθούν και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Εικόνες σοκ στο Κατάκολο: Nεκρές θαλάσσιες χελώνες στην παραλία!

Η νεκρή χελώνα Caretta - Caretta στο Κατάκολο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες φέρει πολλά χτυπήματα τόσο στο κεφάλι.

Το άτυχο ζώο φαίνεται πως βγήκε στην παραλία για να προστατευτεί και εκεί ξεψύχησε αφού υπάρχει στην άμμο μεγάλη ποσότητα αίματος της.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

 
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share